Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα με ορίζοντα το καλοκαίρι

Πλεύρης: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα με ορίζοντα το καλοκαίρι

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου αναφέρθηκε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε από τη Θεσσαλονίκη για την πορεία της πανδημίας και για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς πλησιάζουμε το καλοκαίρι. Αναφέρθηκε στο ΕΣΥ και στην έλλειψη πίεσης, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και που προσφέρει χώρο για αισιόδοξα σενάρια. Επίσης, αναφέρθηκε στο σημαντικό εφόδιο του εμβολιασμού και παραδέχτηκε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν σε μεγάλο βαθμό προχωρήσει στο εμβόλιο χάρη στην υποχρεωτικότητα με το διοικητικό πρόστιμο που εφαρμόστηκε. Τέλος, μίλησε για τα αντιιικά χάπια ως επιπλέον μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Τι θεωρεί ο Υπουργός Υγείας για τα περιοριστικά μέτρα;

Ο κ. Πλεύρης απάντησε σχετικά με την πορεία της άρσης των μέτρων: “Γενικότερα όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από τη γενική γραμματέα, την κυρία Αγαπηδάκη, ένα συνολικό πλάνο της κυβέρνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει και δυναμικά χαρακτηριστικά με βάση την πορεία της πανδημίας. Όσο δεν πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα αλλά σίγουρα, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο”.

Για τα αντιικά φάρμακα και τον εμβολιασμό

Παράλληλα, ο Υπουργός επεσήμανε πως βρίσκονται σε κυκλοφορία αντιιικά φάρμακα για περαιτέρω θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό: “Αυτή τη στιγμή είναι τα χάπια της Merck, ξεκινάνε τα χάπια της Pfizer. Παράλληλα θα υπάρχει διαδικασία και για τα δύο χάπια. Υπάρχουν κάποια επιστημονικά δεδομένα αλλά η διαδικασία είναι η ίδια. Θα διασφαλίσουμε αντιικά φάρμακα για όλο τον πληθυσμό αλλά η πρόληψη και το βασικό στοιχείο που μας προστατεύει είναι ο εμβολιασμός και αυτή τη στιγμή, παρά τα υψηλά κρούσματα τα οποία βλέπετε, το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού έχει φτάσει το 84-85%, ακριβώς μας προστατεύει από τις νοσηλείες και τις βαριές νοσηλείες”. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποφάσεις οι οποίες οδηγούν σταδιακά σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων λαμβάνουν κυβέρνηση και ειδικοί

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση των μέτρων χάρη στον εμβολιασμό, το πρόστιμο επανεξετάζεται από Σεπτέμβρη

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων: Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία

15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέος βομβαρδισμός σε σχολείο με 15 τουλάχιστον νεκρούς

Γάζα: Η Χαμάς ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα την επομένη μιας θανατηφόρας επίθεσης με σκοπό την εξόντωση του Μοχάμεντ Ντέιφ, αρχηγού του στρατιωτικού σκέλους της.

Ο ΠΟΥ απευθύνει προειδοποίηση για τις επιπτώσεις στην υγεία από τον παρατεταμένο καύσωνα

Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με ευάλωτα άτομα της οικογένειάς μας, ειδικά αν πρόκειται για άτομα άνω των 65 ετών με καρδιακές, πνευμονικές ή νεφρικές παθήσεις, αναπηρία και άτομα που ζουν μόνα.

ΠΟΥ: Ειδική εκπαίδευση για βουλευτές στην ασφάλεια υγείας

ΠΟΥ: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα OpenWHO και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς ενθαρρύνονται να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία για να εμβαθύνουν την κατανόησή τους.

Close Icon