Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση των μέτρων χάρη στον εμβολιασμό, το πρόστιμο επανεξετάζεται από Σεπτέμβρη

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση των μέτρων χάρη στον εμβολιασμό, το πρόστιμο επανεξετάζεται από Σεπτέμβρη

Πλεύρης: Το πλάνο της Κυβέρνησης είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, πάντοτε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης μίλησε για την πορεία της πανδημίας, αναφερόμενος παράλληλα στην αναστολή του διοικητικού προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Αν και τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, η θνητότητα είναι χαμηλή και ως εκ τούτου υπάρχει χώρος για χαλάρωση των μέτρων. Η πανδημία έχει μια δυναμική και τα μέτρα δεν είναι δογματικά. Με βάση την πανδημία, κλιμακώνονται και αποκλιμακώνονται τα μέτρα.

Τι συμβαίνει με το ΕΣΥ εν μέσω Όμικρον

Πάνω από 250.000 άτομα άνω των 60 ετών, σχεδόν το 92%, έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας. Το ΕΣΥ δεν πιέζεται αυτή την στιγμή, καθώς τα εξιτήρια υπερτερούν των εισιτηρίων στις νοσοκομειακές δομές της χώρας. Με αυτά ως δεδομένο, λοιπόν, η Κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τους περισσότερους περιορισμούς με ορίζοντα το Πάσχα. Ωστόσο, η πορεία της Όμικρον πρόκειται να προσδιορίσει πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα και ποια θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων: Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία

15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Θάνος Πλεύρης: Παράταση στη συνταγογράφηση ανασφάλιστων από ιδιώτες μέχρι 30/04

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δεν καταργείται. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.