Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Θάνος Πλεύρης: Παράταση στη συνταγογράφηση ανασφάλιστων από ιδιώτες μέχρι 30/04

Θάνος Πλεύρης: Παράταση στη συνταγογράφηση ανασφάλιστων από ιδιώτες μέχρι 30/04

Θάνος Πλεύρης: Μέχρι 30 Απριλίου παρατείνεται η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αναστολή 4.500 υγειονομικών του ΕΣΥ χωρίς πληρωμή.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την συνταγογράφηση ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς. Μέσα στα πλαίσια του πρόσφατου νομοσχεδίου για την ΠΦΥ, υποστήριξε πως δημιουργούνται τα θεμέλια για βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας που ωφελούν τους Έλληνες πολίτες στο σύνολό τους.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας για τις συνταγογραφήσεις ανασφάλιστων

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως η συνταγογράφηση στις δημόσιες δομές περιελάμβανε 671.000 ανασφάλιστους με δαπάνη 210 εκατομμύρια ευρώ. Έπειτα αυξήθηκαν 400.000 ΑΜΚΑ από ανασφάλιστους και αυτό δημιουργεί ανησυχίες. Πάρα πολλά ΑΜΚΑ που βρίσκονταν κάποια στιγμή στην Ελλάδα αλλά όχι τώρα έπλητταν τους Έλληνες πολίτες. Έχει δοθεί όμως μια παράταση μέχρι τέλος Απριλίου, επομένως συνεχίζεται κανονικά η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για να ανευρεθούν τα ψεύτικα ΑΜΚΑ που χρησιμοποιήθηκαν εις βάρος των ασφαλισμένων.

Οι ανασφάλιστοι επωφελούνται από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το τίμημα. Από το 2014 με υπουργική απόφαση του κ. Βορίδη, ο ανασφάλιστος λαμβάνει τα φάρμακα με την κατάλληλη συμμετοχή 25%. Γι’ αυτό και χρειάζεται να υπάρχει ένας έλεγχος στην όλη διαδικασία. Ως στόχευση θα πρέπει να μπει ένας μηχανισμός, έτσι ώστε τουλάχιστον να φανεί αν ο ανασφάλιστος πράγματι βρίσκεται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, επιλύεται το θέμα με τον ΕΦΚΑ με άτομα που εμφανίζονται ως ανασφάλιστα, ενώ είναι ασφαλισμένα.

Για την αναστολή των υγειονομικών

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει πειραματικό φάρμακο σε σχέση με τα εμβόλια. Τα εμβόλια έχουν λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Συνεπώς, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε αναστολή ανέρχονται στους 3.500 με άλλα 1.000 περίπου με πιστοποιητικό νόσησης. Από 1η Σεπτεμβρίου βρίσκονται σε αναστολή χωρίς να πληρώνονται. Για να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του κάποιος στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος. Όσοι λοιπόν αποφασίζουν και επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, έχουν ασκήσει το δικαίωμά τους αλλά θα πρέπει να δέχονται και τις συνέπειες. Συνεχίζεται η παράταση της αναστολής για όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού, όσοι εργάζονται στο ΕΣΥ πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δεν καταργείται. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

ΙΣΘ: Η πολιτεία να πει την αλήθεια για όσα μπορεί να προσφέρει στην ΠΦΥ

ΠΦΥ Πλεύρης: Ανακοίνωση Συντονιστικού Οργάνου φορέων ΠΦΥ για την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας

Θάνος Πλεύρης: Βρισκόμαστε στην κορύφωση της ανόδου των κρουσμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακαθάριστα οικόπεδα: Εκπνέει ο χρόνος για τη δήλωση στην πλατφόρμα - Εμπρηστικές "βόμβες"

Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα έχει δώσει στους πολίτες διορία μέχρι τις 30 Ιουνίου, μέχρι να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και να δηλώσουν ότι έχουν καλύψει τα πάντα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. 

«Ευρώπη των Εμβολίων»: Καρκίνοι που προλαμβάνονται με εμβολιασμό

Είναι καιρός να υπερασπιστούμε την πρόληψη σε όλες τις πολιτικές μας στον τομέα της υγείας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την εξάλειψη των καρκίνων που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό στην Ευρώπη».

UNAIDS: Νέα στρατηγική για τον τερματισμό του AIDS

UNAIDS: Το Παγκόσμιο Ταμείο είναι μια παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση του HIV, της φυματίωσης και της ελονοσίας και για τη διασφάλιση ενός υγιέστερου, ασφαλέστερου, πιο δίκαιου μέλλοντος για όλους.

Close Icon