Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Στην ημερίδα ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ για επιχειρησιακά σχέδια έκτακτων αναγκών

Πλεύρης: Στην ημερίδα ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ για επιχειρησιακά σχέδια έκτακτων αναγκών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε σήμερα το πρωί σε ημερίδα του ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ στους ΥΠΕάρχες και τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε σήμερα το πρωί σε ημερίδα του ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ στους ΥΠΕάρχες και τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Ο Υπουργός μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου αναφέρθηκαν στα επιχειρησιακά σχέδια έκτακτων αναγκών και κρίσεων του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ. Ήδη το ΕΚΑΒ, ως ο αποκλειστικός επιχειρησιακός βραχίονας του Υπουργείου Υγείας τόσο για τα επείγοντα περιστατικά όσο και για τη διαχείριση των υγειονομικών κρίσεων, έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα ασκήσεων προσομοίωσης σε όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε την υποχρεωτικότητα της τήρησης των σχεδίων και της πραγματοποίησης ασκήσεων και αναφέρθηκε στο ρόλο του ΕΚΑΒ ως επιχειρησιακός βραχίονας του Υπουργείου για τη διαχείριση κρίσεων.

“Τα επιχειρησιακά σχέδια επικαιροποιούνται διαρκώς από την πλευρά του Υπουργείου με βάση τις ανάγκες τις οποίες υπάρχουν. Η έννοια των υπηρεσιακών σχεδίων έγκειται στο ότι δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τίποτα την τελευταία στιγμή, αφού υπάρχουν καλώς προετοιμασμένα σχέδια. Κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, δεν πρέπει να σκεφτούμε πως επιχειρούμε, αλλά να εφαρμόσουμε όσα έχουμε μάθει. Οι ασκήσεις δεν θα πρέπει να γίνονται σε επίπεδο θεωρίας αλλά σε πραγματικό επίπεδο, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε πιο κοντά στην ορθή αντιμετώπιση τη στιγμή που θα επέλθει ο κίνδυνος”.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου σημείωσε: “Τα επιχειρησιακά σχέδια πρέπει να είναι επικαιροποιημενα, δυναμικά και προσαρμοσμένα απόλυτα στις ιδιαιτερότητες κάθε υγειονομικού σχηματισμού. Ο Διοικητής κάθε υγειονομικού σχηματισμού οφείλει να οργανώνει και να συντονίζει το προσωπικό του σε ότι αφορά τη λειτουργία του σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ ώστε να μην υπάρχουν αυτοσχεδιασμοί που ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο ρόλος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ είναι καθοριστικός για την διαχείριση μιας έκτατης κατάστασης ή κρίσης γιατί έχει την ολοκληρωμένη εικόνα του προνοσοκομειακου και νοσοκομειακού χώρου και ταυτόχρονα τη διυπηρεσιακη συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ΠΣ, ΕΛΑΣ, ΓΓΠΠ)”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Oι νέοι μισθοί και τα επιδόματα για τους γιατρούς –Τι προβλέπει η  εγκύκλιος

Θεανώ Καρποδίνη: Η επόμενη μέρα για τον ΕΟΠΥΥ . Τι σχεδιάζουν

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για το 2023

Μέτρα ελέγχου των δαπανών και εισαγωγή κριτηρίων ποιότητας υπέρ των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών - Συστάσεις στους οδηγούς για τήρηση του Κ.Ο.Κ

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μίνα Γκάγκα: Συμμετοχή στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ στο Βουκουρέστι

Μίνα Γκάγκα: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας: τα κυλιόμενα ωράρια, η αργή επαγγελματική εξέλιξη, όπως και οι απολαβές που είναι χαμηλότερες από αυτές άλλων κλάδων.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.