Πολιτική Υγείας

Θάνος Πλεύρης: Ανήγγειλε νέο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις γιορτές [vid]

Θάνος Πλεύρης: Ανήγγειλε νέο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις γιορτές [vid]

Θάνος Πλεύρης: «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης - συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή - ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε νέο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», σημειώσε ο υπουργός Υγείας.

Την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού μετά την εορταστική περίοδο και στον απόηχο εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσε πρίν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης – συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή – ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε νέο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Εντατικοί έλεγχοι το επόμενο δεκαήμερο

Την ίδια ώρα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας σε όποια χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένα».

Για τα ποσοστά εμβολιασμού

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στα ποσοστά εμβολιασμένων στην χώρα. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι πρώτη στον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί έφθασαν στο 70%, ενώ στο 66% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι. Ειδικότερα, στον ενήλικο πληθυσμό έχει καλυφθεί το 80% αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση και περιμένουν την δεύτερη, στο 75% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Εν τω μεταξύ, το 72% των δικαιούχων της τρίτης δόσης την έχει ήδη κάνει ή έχει προγραμματίσει να την κάνει.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρξε μία σοβαρή άνοδος στους εμβολιασμούς των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών, όπου πλέον είμαστε στο 88%, όταν πριν την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας ήταν στο 81%», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Κρίσιμο να γίνουν «Self test» από όλους στις γιορτές

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης κάλεσε όλους τους πολίτες να πραγματοιήσουν «self test» το διάστημα των γιορτών για να γίνεται η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.

Ακολουθεί βίντεο:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παρατείνεται η αναστολή των υγειονομικών μέχρι 31 Μαρτίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test

Νέα μέτρα στις ευρωπαϊκές χώρες για ανάσχεση της Όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.