Πολιτική Υγείας

Πλεύρης αναστολή υγειονομικοί: Παρατείνεται η αναστολή έως 31 Μαρτίου και έπειτα τίθενται εκτός ΕΣΥ

Πλεύρης αναστολή υγειονομικοί: Παρατείνεται η αναστολή έως 31 Μαρτίου και έπειτα τίθενται εκτός ΕΣΥ

Πλεύρης αναστολή υγειονομικοί: Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως η αναστολή των υγειονομικών παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2022. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θέλει να πράξει, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης από το ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται αυτή την στιγμή σε αναστολή λόγω του μη εμβολιασμού τους. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως η αναστολή των υγειονομικών παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2022. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θέλει να πράξει. Εάν λοιπόν το κοινωνικό συμφέρον δεν υπερισχύσει έναντι των προσωπικών τους ιδεοληψιών, τότε ο υπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει άλλο μέτρο από την απόλυση.

Τι ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης για την αναστολή

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί και για αυτό το πρώτο άρθρο είναι η παράταση το μέτρου μέχρι τις 31 Μαρτίου. Δε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό δεν έχει καταφέρει να εμβολιαστεί. Θέλω να είμαστε ξεκάθαροι. Προφανέστατα η πανδημία δείχνει ότι μπορεί αυτό το μέτρο να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό κι όχι μόνο για την περίοδο που είμαστε τώρα. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος κι επομένως εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον εάν αυτοί που παρέχουν τις υπηρεσίες ως γιατροί κοινούς και νοσηλευτές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.”

Είναι πλέον απόλυτα σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης ως προς το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των υγειονομικών ακόμη και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, Πρόκειται άλλωστε για θέμα της δημόσιας υγείας: “Με τα δεδομένα που έχουμε για την πορεία της πανδημίας, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο για αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς, όσοι θέλουν να παραμείνουν στο σύστημα υγείας θα πρέπει αυτό το τρίμηνο να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τετάρτη οι ανακοινώσεις Πλεύρη - Σταϊκούρα σχετικά με τις δωρεές για την αντιμετώπιση της Covid

Πλεύρης: 250 εκατομμ. επιπλέον για την Υγεία το 2022

Θάνος Πλεύρης: Δύσκολα τα πολιτικά μέτρα που παίρνουμε, αλλά προς όφελος της δημόσιας υγείας

Κορυφώνεται το 4ο κύμα της πανδημίας, το ΕΣΥ θωρακίζεται με συνεχείς προσλήψεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.