Πολιτική Υγείας

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα. Παρά την παράταση του εγκλεισμού που έχει ανακοινωθεί ήδη η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει και νέες αποφάσεις σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων.

“Την Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Οι πολίτες παρά την κόπωση των τελευταίων μηνών, αυτό που ζητούν είναι να ανοίξουμε με ασφάλεια και για αυτό βασιζόμαστε στις συμβουλές και  εισηγήσεις των ειδικών και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, προκειμένου να ξέρουν οι πολίτες τι τους ξημερώνει” δήλωσε ο Στ. Πέτσας. Σε ερώτηση αν έπρεπε να είχαν παρθεί σκληρότερα μέτρα ή αν έχει λάβει λάθος αποφάσεις η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε: “Δεν νομίζω ότι έχουν αποτύχει τα μέτρα που πήραμε” ενώ σημείωσε πώς στη Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα.

“Εξετάζουμε τον δείκτη των κρουσμάτων, βασικός δείκτης είναι που βρίσκεται το ΕΣΥ με την πίεση που αντιμετωπίζει, βλέπουμε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο η μείωση των κατειλημμένων απλών κλινών, αλλά οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι σε υψηλό ποσοστό κατειλημμένες και βλέπουμε και τον δείκτη μετάδοσης» είπε και παραδέχτηκε πως η μείωση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων δεν πηγαίνει τον ρυθμό που προσδοκούσε η κυβέρνηση και έκανε νέα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων.”

Σχετικά με την διαπεριφερειακή μετακίνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:  “Πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα εισηγηθεί η Επιτροπή για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι το φορτίο στην επικράτεια είναι υψηλό. Και ο δεύτερος είναι ότι όταν χαρακτηρίζουμε μια περιοχή “καθαρή” συνήθως υπάρχει χαλάρωση με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα τα κρούσματα να παίρνουν την ανιούσα”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα και σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων

Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η άρση των μέτρων - Οι 18 "κόκκινες" περιοχές

Χριστούγεννα με ... μέτρο λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου

Παράταση του lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]