Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα. Παρά την παράταση του εγκλεισμού που έχει ανακοινωθεί ήδη η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει και νέες αποφάσεις σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων.

“Την Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Οι πολίτες παρά την κόπωση των τελευταίων μηνών, αυτό που ζητούν είναι να ανοίξουμε με ασφάλεια και για αυτό βασιζόμαστε στις συμβουλές και  εισηγήσεις των ειδικών και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, προκειμένου να ξέρουν οι πολίτες τι τους ξημερώνει” δήλωσε ο Στ. Πέτσας. Σε ερώτηση αν έπρεπε να είχαν παρθεί σκληρότερα μέτρα ή αν έχει λάβει λάθος αποφάσεις η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε: “Δεν νομίζω ότι έχουν αποτύχει τα μέτρα που πήραμε” ενώ σημείωσε πώς στη Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα.

“Εξετάζουμε τον δείκτη των κρουσμάτων, βασικός δείκτης είναι που βρίσκεται το ΕΣΥ με την πίεση που αντιμετωπίζει, βλέπουμε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο η μείωση των κατειλημμένων απλών κλινών, αλλά οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι σε υψηλό ποσοστό κατειλημμένες και βλέπουμε και τον δείκτη μετάδοσης» είπε και παραδέχτηκε πως η μείωση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων δεν πηγαίνει τον ρυθμό που προσδοκούσε η κυβέρνηση και έκανε νέα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων.”

Σχετικά με την διαπεριφερειακή μετακίνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:  “Πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα εισηγηθεί η Επιτροπή για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι το φορτίο στην επικράτεια είναι υψηλό. Και ο δεύτερος είναι ότι όταν χαρακτηρίζουμε μια περιοχή “καθαρή” συνήθως υπάρχει χαλάρωση με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα τα κρούσματα να παίρνουν την ανιούσα”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα και σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων

Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η άρση των μέτρων - Οι 18 "κόκκινες" περιοχές

Χριστούγεννα με ... μέτρο λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου

Παράταση του lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάριου Θεμιστοκλέους στη Σύρο

Υπουργείο Υγείας: "Υπάρχουν πολλά περιθώρια να γίνει το σύστημα καλύτερο υπό τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε πανευρωπαϊκά σήμερα. Θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Σύρο.

ΔΥΠΕ: Σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου

ΔΥΠΕ: Είναι γεγονός ότι μετά την κρίση της πανδημίας το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει πολύπλοκα προβλήματα και υφίσταται ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου δικτύου ΠΦΥ το οποίο θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η WHO AFRO ιδρύει ανεξάρτητο σώμα για την ενίσχυση της ασφάλειας υγείας της Αφρικής

ΠΟΥ: Με την εξειδικευμένη καθοδήγηση και τη συνεργατική του προσέγγιση, το νέο σώμα θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προστασία της υγείας και της ευημερίας εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Αφρική.

Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε τη συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε και τη συγκρότηση Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, επισης σε συνέχεια απόφασης της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Επαναφορά μέτρων κατά του covid για την προστασία των ογκολογικών ασθενών

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 οπότε και θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Διοικητής του αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Μεταμόρφωση στρατηγικών της διατήρησης νέων γιατρών στην Ευρώπη

Κρίση υγείας: Οι στρατηγικές ακούσιας κατανομής που στοχεύουν στη βελτίωση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού ενδέχεται να επιδεινώσουν ακούσια αυτές τις ελλείψεις προάγοντας την αγωνία και τη δυσαρέσκεια.

Close Icon