Πολιτική Υγείας

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Πέτσας Σκαϊ: Δεν θα επιτραπεί διαπεριφερειακή μετακίνηση τα Χριστούγεννα. Παρά την παράταση του εγκλεισμού που έχει ανακοινωθεί ήδη η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει και νέες αποφάσεις σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων.

“Την Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Οι πολίτες παρά την κόπωση των τελευταίων μηνών, αυτό που ζητούν είναι να ανοίξουμε με ασφάλεια και για αυτό βασιζόμαστε στις συμβουλές και  εισηγήσεις των ειδικών και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, προκειμένου να ξέρουν οι πολίτες τι τους ξημερώνει” δήλωσε ο Στ. Πέτσας. Σε ερώτηση αν έπρεπε να είχαν παρθεί σκληρότερα μέτρα ή αν έχει λάβει λάθος αποφάσεις η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε: “Δεν νομίζω ότι έχουν αποτύχει τα μέτρα που πήραμε” ενώ σημείωσε πώς στη Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα.

“Εξετάζουμε τον δείκτη των κρουσμάτων, βασικός δείκτης είναι που βρίσκεται το ΕΣΥ με την πίεση που αντιμετωπίζει, βλέπουμε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο η μείωση των κατειλημμένων απλών κλινών, αλλά οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι σε υψηλό ποσοστό κατειλημμένες και βλέπουμε και τον δείκτη μετάδοσης» είπε και παραδέχτηκε πως η μείωση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων δεν πηγαίνει τον ρυθμό που προσδοκούσε η κυβέρνηση και έκανε νέα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων.”

Σχετικά με την διαπεριφερειακή μετακίνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:  “Πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα εισηγηθεί η Επιτροπή για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι το φορτίο στην επικράτεια είναι υψηλό. Και ο δεύτερος είναι ότι όταν χαρακτηρίζουμε μια περιοχή “καθαρή” συνήθως υπάρχει χαλάρωση με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα τα κρούσματα να παίρνουν την ανιούσα”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα και σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων

Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η άρση των μέτρων - Οι 18 "κόκκινες" περιοχές

Χριστούγεννα με ... μέτρο λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου

Παράταση του lockdown

Αυστηροποίηση του lockdown στην Πορτογαλία με απαγόρευση και των εκπτώσεων Ιανουαρίου από τον Πρωθυπουργό της χώρας

Η Πορτογαλία διεξάγει προεδρικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή και οι υποψήφιοι κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία υπό αυστηρούς περιορισμούς αναφορικά με τις συγκεντρώσεις.

Παράταση lockdown στη Γερμανία -Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό

Παράταση lockdown στη Γερμανία: Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό. Η Γερμανία παρατείνει τον αποκλεισμό της και καθιστά τα μέτρα αυστηρότερα μέχρι τουλάχιστον τις 14 Φεβρουαρίου από τον φόβο ότι οι πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κρίση της δημόσιας υγείας.

Άνοιγμα εστίασης υπό προϋποθέσεις

Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολλή προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Εμβολιασμός Αμερική: Ένα μήνα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εμβολιασμοί Covid-19 υστερούν πολύ από τις πρώτες υποσχέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.