Πολιτική Υγείας

Πέτσας μέτρα: Παράταση του lockdown

Πέτσας μέτρα: Παράταση του lockdown

Πέτσας μέτρα: Παράταση του lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς όπως δήλωσε “υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για μείωση των κρουσμάτων και εφόσον συνεχιστεί αυτό θα υπάρχει και λιγότερη πίεση στο σύστημα υγείας.”

“Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό” τόνισε ο κ. Πέτσας, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Πάτρα για την επικείμενη γιορτή του Αγίου Ανδρέα λέγοντας  “ενόψει της μεγάλης γιορτής του Αγ.Ανδρέα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους. Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης”.

Για την πιθανότητα άρσης του κλειδώματος σε δύο ταχύτητες ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα απάντησε: “Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καθεστώς  lockdown σε όλη την επικράτεια και όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προκειμένου να ρίξουμε το  επιδημιολογικό φορτίο. Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή.” Τόνισε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν όλες οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση του άρθρου του νομοσχεδίου για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το ζήτημα που ισχυρίστηκε  η αντιπολίτευση που αφορά τον ΟΑΕΔ, κατά πόσο αυτό ευσταθεί.”

Σχετικά με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών στην Αττική: “Αν χρειαστεί στον σχεδιασμό μας είναι πάντα η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και η επίταξη αν αυτό είναι απαραίτητο. Πρώτα ενισχύουμε το ΕΣΥ, μετά προχωρούμε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και επίταξη όπου χρειάζεται, και φυσικά αξιοποίηση των υγειονομικών εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα.” Ο κος Πέτσας κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη, ωστόσο επισήμανε ότι αυτό που έχει προτεραιότητα για όλους είναι να “μπει φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρομακτική πρόκληση ο εμβολιασμός 1 δις ανθρώπων για την Ινδία

Οι εμμονές φθείρουν την ψυχική μας υγεία

Σαρώνει την Ευρώπη το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.