Πολιτική Υγείας

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ενδεχόμενη παράταση lockdown και άνοιγμα σχολείων

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ενδεχόμενη παράταση lockdown και άνοιγμα σχολείων

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ενδεχόμενη παράταση lockdown και άνοιγμα σχολείων μετά τα Χριστούγεννα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, πιθανή ημερομηνία Πέμπτη (26/11) . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έως τωρα επιδημιολογικά στοιχεία οδηγούν την κυβέρνηση να λάβει την απόφαση για παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα.

Επιπλέον, διεργασίες γίνονται για να ανοίξουν και τα σχολεία πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων μάλιστα στόχος είναι αυτό να γίνει μετά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όλα τα σχέδια βασίζονται στην εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, τις προτάσεις της επιτροπής των ειδικών, αλλά και τα αποτελέσματα των rapid τεστ.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν αυτές τις μέρες, τις πιο κρίσιμες μέρες από την αρχή της κρίσης, τη στιγμή που οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι και αυτοί που θα κρίνουν τι θα γίνει και στην πορεία, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των σχολείων αλλά και του λιανεμπορίου και της εστίασης. Ωστόσο, σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων, όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου, έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, και τις σχετικές ανακοινώσεις, αναμένεται να κάνει προς το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με διάγγελμα του. Με δεδομένο ότι τα σχολεία, δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κοροναϊού και έκλεισαν, για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμά τους και τη λειτουργία τους ως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Εξακολουθεί όμως να υπάρχει προβληματισμός με το άνοιγμα Γυμνασίων και του Λυκείων. Άλλωστε αν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια μία εβδομάδα μετά τα δημοτικά αυτό θα πρέπει να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ οι μέρες διδασκαλίας που θα απομένουν θα είναι ουσιαστικά μόνο 5. Η ανησυχία των επιστημόνων για τα μεγαλύτερα παιδιά έγκειται στο γεγονός ότι μπορούν να προσβληθούν από κορωνοϊό και κατά συνέπεια να μεταφέρουν και τον ιό στις οικογένειές τους. Επιπλέον το γεγονός ότι τις ίδιες ημέρες θα έχουν ανοίξει πιθανότατα και τα εμπορικά καταστήματα, φαίνεται ότι συμβάλουν σε μεγαλύτερο προβληματισμό στους ειδικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εθελοντισμός αλλά και πιέσεις στο υγειονομικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη

Η Υπηρεσία ψηφιοποίησης του υπουργείου Υγείας και ο υπεύθυνος

Η πανδημία ανέδειξε ένα νέο τοπίο για τις κλινικές μελέτες

O κορωνοϊός "θερίζει" και τους νέους

Αυστηροποίηση του lockdown στην Πορτογαλία με απαγόρευση και των εκπτώσεων Ιανουαρίου από τον Πρωθυπουργό της χώρας

Η Πορτογαλία διεξάγει προεδρικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή και οι υποψήφιοι κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία υπό αυστηρούς περιορισμούς αναφορικά με τις συγκεντρώσεις.

Παράταση lockdown στη Γερμανία -Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό

Παράταση lockdown στη Γερμανία: Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό. Η Γερμανία παρατείνει τον αποκλεισμό της και καθιστά τα μέτρα αυστηρότερα μέχρι τουλάχιστον τις 14 Φεβρουαρίου από τον φόβο ότι οι πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κρίση της δημόσιας υγείας.

Άνοιγμα εστίασης υπό προϋποθέσεις

Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολλή προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Εμβολιασμός Αμερική: Ένα μήνα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εμβολιασμοί Covid-19 υστερούν πολύ από τις πρώτες υποσχέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.