Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Πάτμος Αγαπηδάκη: “Αυτό που μας έλειπε μέχρι τώρα είναι η Πρόληψη”

Πάτμος Αγαπηδάκη: “Αυτό που μας έλειπε μέχρι τώρα είναι η Πρόληψη”

Πάτμος Αγαπηδάκη: Η κυρία Αγαπηδάκη επίσης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των κινητών μονάδων υγείας (ΚΟΜΥ) τον επόμενο μήνα

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, παραβρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Μαΐου 2024, στην τελετή παράδοσης ενός νέου ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Πάτμου. Το ασθενοφόρο αυτό, που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα υποστεί άμεσα ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση.

Το νέο ασθενοφόρο θα ενισχύσει τις υγειονομικές παροχές για τους κατοίκους της Πάτμου, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινότητά τους. Η κυρία Αγαπηδάκη, μιλώντας στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο, τόνισε ότι “Η υγεία είναι ένα εθνικό στοίχημα, ένα στοίχημα ζωής που δεν πρέπει να χαθεί”. Στην ομιλία της για τη νέα Δημόσια Υγεία στα νησιά, αναφέρθηκε εκτενώς στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ.

Η υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης, λέγοντας: “Αυτό που μας έλειπε μέχρι τώρα είναι η Πρόληψη, καθώς με την Πρόληψη διατηρούμε την Υγεία”. Επίσης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της τηλεϊατρικής, επισημαίνοντας ότι “Η Τηλεϊατρική δίνει εξαιρετικές δυνατότητες, λειτουργώντας ως ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση γιατρών, καθώς τους επιτρέπει να εξυπηρετούν περισσότερους ασθενείς”.

Η κυρία Αγαπηδάκη επίσης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των κινητών μονάδων υγείας (ΚΟΜΥ) τον επόμενο μήνα. Αυτές οι μονάδες θα προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κατ’ οίκον, με γιατρούς, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, καλύπτοντας απομακρυσμένες περιοχές. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι συστηματικό και όχι περιορισμένο σε μια μόνο περίοδο.

Νωρίτερα, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Πάτμου, Νικήτα Τσαμπαλάκη, η υπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πάτμου και το Δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα υγείας του νησιού. Ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου Πάτμου να παραχωρήσει ακίνητο για τη δημιουργία ιατρικών κατοικιών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μην αποβαίνουν άγονες οι προκηρύξεις για την Πάτμο. Κατά την περιοδεία της, η κυρία Αγαπηδάκη επισκέφθηκε τη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του νησιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αγαπηδάκη: Σε κάθε νησί προληπτικές εξετάσεις με Κινητές Μονάδες Υγείας

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Στον αγώνα για την αναμόρφωση της πρόληψης στη χώρα μας είμαστε μαζί»

Αγαπηδάκη: Έχουμε για πρώτη φορά στην Κέα γενικό παθολόγο και παιδίατρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon