Πολιτική Υγείας

Παιδιά εμβολιασμός παιδίατρος: Πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί μαθητών από τους 3.500 παιδίατρους – Από σήμερα η διανομή των δωρεάν self test στους μαθητές

Παιδιά εμβολιασμός παιδίατρος: Πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί μαθητών από τους 3.500 παιδίατρους – Από σήμερα η διανομή των δωρεάν self test στους μαθητές

Στην μάχη των εμβολιασμών των μαθητών μπαίνουν περίπου 3.500 παιδίατροι. Πρώτα θα συγκεντρώνονται τα ραντεβού και στη συνέχεια θα μεταφέρονται τα εμβόλια στα ιατρεία.

Παιδιά εμβολιασμός: Στην μάχη της αύξησης του ρυθμού των εμβολιασμών των μαθητών μπαίνουν περίπου 3.500 παιδίατροι, καθώς με αυτό τον τρόπο εκτιμούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι πως θα μπορέσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις και τις ανησυχίες των γονιών. Άλλωστε ο ρόλος των παιδιάτρων είναι ιδιαιτέρως σημαντικός για κάθε οικογένεια, καθώς τον εμπιστεύονται περισσότερο. Παράλληλα, ξεκίνησε ήδη η διαφημιστική καμπάνια στην οποία εξηγούνται οι λόγοι για την αναγκαιότητα του εμβολιασμός σε παιδιά πάνω από 12 ετών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο εμβολιασμός στο ιατρείο του παιδιάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ισχύουν ήδη για τους ιδιώτες γιατρούς.

Πρώτα ραντεβού και μετά ο εμβολιασμός

Η διαδικασία που απαιτείται θα είναι σχεδόν η ίδια με εκείνη που θα ακολουθούσαν οι γονείς αν πήγαιναν σε οποιοδήποτε εμβολιαστικό κέντρο. Οι παιδίατροι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα. Στην συνέχεια και ανάλογα με τα ραντεβού που θα έχουν κλείσει, θα γίνεται η παραγγελία των εμβολίων, καθώς όπως είναι γνωστό η συντήρηση των εμβολίων της “Pfizer” δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς θα πρέπει να διατηρούνται σε ειδικά ψυγεία και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό τον λόγο θα υπάρχει συνεργασία με πολυιατρεία ή με εμβολιαστικά κέντρα για την ασφαλή μεταφορά, έτσι ώστε την ίδια μέρα να γίνει ο εμβολισμός των παιδιών. Στην κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσουν και έξτρα αμοιβή στους παιδιάτρους ανάλογα με τον αριθμό των εμβολίων που θα κάνουν στο ιατρείο τους. Υπενθυμίζουμε πως στους ιδιώτες γιατρούς η αποζημίωση είναι 3 ευρώ ανά εμβόλιο και 20 ευρώ στην περίπτωση που ο εμβολιασμός γίνει κατ’ οίκον. Το κονδύλι θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και θα επιχορηγηθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Κίνητρα για μαθητές για να εμβολιαστούν

Στο Μαξίμου εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν κίνητρα στους μαθητές προκειμένου προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, αφού πρώτα έχουν πάρει την σύμφωνη γνώμη των γονιών τους. Άλλωστε το “freedom pass” των 150 ευρώ σε νέους ηλικίας από 18 – 24 ετών είχε θετικά αποτελέσματα και αύξησε σημαντικά την συμμετοχή τους στο εμβολιασμό ο οποίος αγγίζει το 45%. Ανάλογα σχεδιάζει να κινηθεί η κυβέρνηση και στις μικρότερες ηλικίες, με την στόχευση αυτή την φορά να είναι διαφορετική, καθώς το κίνητρο πιθανότατα θα είναι τα δωρεάν data, ή εκπτωτικά κουπόνια σε ήδη τεχνολογίας τα οποία χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τα παιδιά.

Από σήμερα τα δωρεάν self test στους μαθητές

Από σήμερα οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τα δωρεάν self test για τους ανεμβολίαστους μαθητές ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Συνολικά θα πρέπει να λάβουν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, 6 αυτοδιαγνωστικά τεστ προκειμένου να καλυφθούν οι έλεγχοι που θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Βεβαίωση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self – test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβολιασμός των παιδιών πλέον και από τους παιδιάτρους στα ιατρεία τους- Τι είπαν στη σύσκεψη Μητσοτάκης, Τσιόδρας

Μ.Θεοδωρίδου: Ασφαλές το εμβόλιο καθόλη τη διάρκεια κύησης-Εξετάζεται χορήγηση γ' δόσης στους άνω των 60

"Τα εμβόλια είναι μια στρατηγική δημόσιας υγείας που προλαμβάνει τις ασθένειες", δηλώνουν οι γιατροί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.