Πολιτική Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Θα στηρίξουμε τις φτωχές χώρες στον εμβολιασμό

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Θα στηρίξουμε τις φτωχές χώρες στον εμβολιασμό

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Nέα χρηματοδοτικά μέσα για να καλυφθεί το έλλειμμα χρηματοδότησης ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εργαλεία για την καταπολέμηση του Covid-19.

Ο Bruce Aylward, ανώτερος σύμβουλος του ΠΟΥ και συντονιστής του ACT, δήλωσε ότι νέοι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί – συμπεριλαμβανομένων των ευνοϊκών δανείων – συζητήθηκαν σε συνεδρίαση του συμβουλίου διευκόλυνσης ACT τη Δευτέρα, υπό την προεδρία της Νορβηγίας και της Νότιας Αφρικής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει νέα χρηματοδοτικά μέσα για να καλύψει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εργαλεία για την καταπολέμηση του Covid-19, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος την Τρίτη. Οι ΠΟΥ και GAVI Alliance for Vaccines στοχεύουν στην παροχή σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες με διαγνωστικά τεστ, φάρμακα και εμβόλια μέσω ενός ταμείου που είναι γνωστό ως Access to Covid-19 Tools (ACT) Accelerator, το οποίο ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Bruce Aylward, ανώτερος σύμβουλος της ΠΟΥ και συντονιστής του ACT, δήλωσε ότι νέοι μηχανισμοί χρηματοδότησης – συμπεριλαμβανομένων των ευνοϊκών δανείων – συζητήθηκαν σε συνεδρίαση του συμβουλίου διευκόλυνσης ACT τη Δευτέρα, υπό την προεδρία της Νορβηγίας και της Νότιας Αφρικής.

“Αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση είναι το μεγάλο μας πρόβλημα για να βγούμε από αυτήν την πανδημία όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, δήλωσε σε ενημέρωση του ΟΗΕ στη Γενεύη. Ο Aylward είπε ότι ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του ήταν σε συνομιλίες με την Pfizer για να συμπεριλάβουν το εμβόλιο Covid-19 σε μια πρώιμη παγκόσμια διάθεση. Είπε ότι είδε μια «ισχυρή δέσμευση» εκ μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer Albert Bourla να καθορίσει τιμές σε επίπεδα κατάλληλα για φτωχότερους πληθυσμούς.

Ο Aylward περίμενε κάποια νέα σχετικά με άλλους κατασκευαστές που θα ενταχθούν στη λίστα των παρόχων της εγκατάστασης εμβολίων COVAX τις επόμενες εβδομάδες, είπε. Ο Καναδάς δεσμεύτηκε να δαπανήσει 380 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις δοκιμές, τις θεραπείες και τα εμβόλια Covid-19 σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων των θεραπειών αντισωμάτων, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Διεθνούς Βοήθειας Karina Gould.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 15/12 - 1240 νέα κρούσματα - 98 νεκροί - 550 διασωληνωμένοι

Παπαευαγγέλου: «Μόλις 8 λεπτά αρκούν για να μεταδοθεί ο ιός στο σπίτι αν δε φοράμε μάσκα»

Γκίκας Μαγιορκίνης - Δημιουργούμε κοινωνική φούσκα - Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες

Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: Στα 184 τα νέα κρούσματα στην Αττική - 163 στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός 14/12 - 639 νέα κρούσματα - 558 νεκροί - 62 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.