Πολιτική Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επισημαίνει ανησυχίες στο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων COVID-19 Sputnik

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επισημαίνει ανησυχίες στο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων COVID-19 Sputnik

Και τα τρία εμβόλια έλαβαν έγκριση πριν από την έναρξη προηγμένων δοκιμών - με το Sputnik V να προσφέρεται ακόμη και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ενώ οι μελέτες συνεχίζονται. Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό περίπου 69 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τον Αύγουστο.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό περίπου 69 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τον Αύγουστο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς ένα από τα υλικά που εμπλέκονται στην παραγωγή εμβολίου covid Sputnik V της Ρωσίας γεμίζει τα φιαλίδια και εάν εφαρμόζονται επαρκώς μέτρα άμβλυνσης για τη μείωση του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης. Ο ΠΟΥ, ο οποίος εξετάζει επί του παρόντος το εμβόλιο, διενήργησε την επιθεώρηση μεταξύ 31 Μαΐου και 4 Ιουνίου και σημείωσε επίσης ζητήματα σχετικά με τον εντοπισμό παρτίδων στον ιστότοπο, ο οποίος βρίσκεται στη ρωσική δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, ανέφερε το Reuters. Σε απάντηση, η Pharmstandard-UfaTIVA είπε ότι όλα τα ζητήματα είχαν επιλυθεί και ότι κανένα δεν αφορούσε την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του ίδιου του εμβολίου.

“Καλούμε τον ΠΟΥ για άλλη επιθεώρηση”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters.

Το Sputnik V, το οποίο σε μια μελέτη του Φεβρουαρίου βρέθηκε ασφαλές και το 91% αποτελεσματικό σε δοκιμές με 20.000 άτομα στη Ρωσία, εξετάζεται επίσης από τη ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αντιμετώπισε καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων δεδομένων προθεσμιών, ανέφερε προηγουμένως το Reuters. Στη Ρωσία, το εμβόλιο δύο δόσεων έχει ήδη αναβαθμιστεί σε έκδοση μίας δόσης με το όνομα Sputnik Light. Παρόλο που στη νέα έκδοση χορηγήθηκε κανονιστική έγκριση τον Μάιο, οι μελέτες συνεχίζονται και το Sputnik V δύο δόσεων παραμένει η κύρια πηγή εμβολιασμών στη Ρωσία. Η χώρα έχει επίσης εγκρίνει την EpiVacCorona και την CoviVac, αν και η χώρα αντιμετώπισε κριτική για τη διαδικασία αναθεώρησής της.

Και τα τρία εμβόλια έλαβαν έγκριση πριν από την έναρξη προηγμένων δοκιμών – με το Sputnik V να προσφέρεται ακόμη και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ενώ οι μελέτες συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό περίπου 69 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τον Αύγουστο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sputnik V έρευνα : 92% αποτελεσματικότητα μετά την 1η δόση του εμβολίου

Ανάρτηση Μόσιαλου στο facebook για την υψηλή αποτελεσματικότητα του Ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Στο 92% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V σύμφωνα με την κλινική μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί

Γάζα πόλεμος: Θέση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο χτυπήθηκε χθες Σάββατο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί, έκαναν γνωστό τα Ηνωμένα Έθνη, προσθέτοντας πως προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εγκαίνια έργου για καθαρό νερό σε πάνω από 55.000 κατοίκους της Καρδίτσας

Το έργο θα υδροδοτεί 42 οικισμούς της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας, στους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας, από τη λίμνη του Σμοκόβου. Περιλαμβάνει δίκτυο μεταφοράς και διανομής συνολικού μήκους περίπου 190 χιλιομέτρων, με τέσσερα τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.