Πολιτική Υγείας

Omicron Κίνα: Καταδικάζει τις «κατηγορίες» των ΗΠΑ για την πολιτική της μηδενικής covid καθώς παρατείνεται το lockdown στη Σαγκάη

Omicron Κίνα: Καταδικάζει τις «κατηγορίες» των ΗΠΑ για την πολιτική της μηδενικής covid καθώς παρατείνεται το lockdown στη Σαγκάη

Σε συνέντευξή του σε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο το Σάββατο, ο Zhang Wenhong - κορυφαίος γιατρός στον αγώνα της πανδημίας της Σαγκάης - αναγνώρισε τον αντίκτυπο στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά είπε ότι «η συνειδητοποίηση της δυναμικής μηδέν… θα βοηθήσει στην επανέναρξη της κανονικής ιατρικής παραγγελίας όσο το δυνατόν νωρίτερα»

Omicron Κίνα: Η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «αβάσιμες κατηγορίες» σχετικά με την πολιτική της για την Covid-19, αφού τα αυξανόμενα κρούσματα στη Σαγκάη ώθησαν το αμερικανικό προξενείο να αφήσει κάποιο προσωπικό να εγκαταλείψει την αποκλεισμένη μεγαλούπολη. Η στρατηγική του Πεκίνου για τη μηδέν Covid έχει πιεστεί από τον Μάρτιο, καθώς πάνω από 100.000 κρούσματα στη Σαγκάη έχουν δει τους 25 εκατομμύρια κατοίκους του να έχουν αποκλειστεί σε φάσεις, προκαλώντας παράπονα για έλλειψη τροφίμων και συγκρούσεις με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο ότι θα επιτρέψει σε μη βασικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν το προξενείο της στη Σαγκάη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, προειδοποιώντας τους πολίτες στην Κίνα ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «αυθαίρετη επιβολή» περιορισμών του ιού.

Σε απάντηση, το Πεκίνο εξέφρασε «έντονη δυσαρέσκεια και σθεναρή αντίθεση στις αβάσιμες κατηγορίες της αμερικανικής πλευράς για την πολιτική ελέγχου της επιδημίας της Κίνας», σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε το Σάββατο στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτή είναι η απόφαση των ΗΠΑ. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι η πολιτική ελέγχου της επιδημίας της Κίνας είναι επιστημονική και αποτελεσματική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ζάο Λιτζιάν, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο έχει υποβάλει «υπέρσημες παραστάσεις» με τους Αμερικανούς ομολόγους του. «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι η Σαγκάη και άλλα μέρη θα ξεπεράσουν αυτόν τον γύρο της επιδημίας».

Η Κίνα εμμένει σταθερά σε μια πολιτική έκτακτων περιορισμών, μαζικών δοκιμών και ταξιδιωτικών περιορισμών για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, ακόμη και όταν οι καθημερινοί αριθμοί κρουσμάτων της Σαγκάης έχουν αυξηθεί κάτω από ένα κύμα που τροφοδοτείται από την Omicron.

Ο επιχειρηματικός κόμβος ανέφερε ρεκόρ 24.943 νέων μολύνσεων την Κυριακή — κυρίως ασυμπτωματικές, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 90 τοις εκατό του συνόλου της χώρας.

Οι αρχές έχουν προετοιμάσει δεκάδες χιλιάδες νέα κρεβάτια σε περισσότερα από 100 αυτοσχέδια νοσοκομεία ως μέρος μιας πολιτικής απομόνωσης κάθε ατόμου που βγαίνει θετικό στον ιό – είτε παρουσιάζει συμπτώματα είτε όχι.

Οι ντόπιοι έχουν αρχίσει να αγχώνονται με τους περιορισμούς του lockdown με πολλούς να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκτονώσουν το θυμό τους για τις ελλείψεις τροφίμων και τους αυστηρούς ελέγχους – συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης δολοφονίας ενός κατοικίδιου ζώου κοργκί από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας. Μια αντιδημοφιλής πολιτική διαχωρισμού των μολυσμένων παιδιών από τους γονείς τους που δεν έχουν ιούς – που έχει πλέον μαλακώσει – προκάλεσε επίσης μια σπάνια εκδήλωση οργής του κοινού αυτή την εβδομάδα.

Αλλά οι αξιωματούχοι δεν υποχωρούν στην προσέγγισή τους για μηδενική ανοχή.

Ο αξιωματούχος υγείας της πόλης Wu Qianyu είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή ότι η πόλη «δεν θα χαλαρώσει στο παραμικρό».

Οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες παράδοσης δήλωσαν ότι θα ενισχύσουν τα αποθέματα τροφίμων και θα προσελκύσουν χιλιάδες οδηγούς για να ενισχύσουν την προσφορά βασικών αγαθών.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο το Σάββατο, ο Zhang Wenhong – κορυφαίος γιατρός στον αγώνα της πανδημίας της Σαγκάης – αναγνώρισε τον αντίκτυπο στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά είπε ότι «η συνειδητοποίηση της δυναμικής μηδέν… θα βοηθήσει στην επανέναρξη της κανονικής ιατρικής παραγγελίας όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα αύξηση ασυμπτωματικών κρουσμάτων Covid στην Σαγκάη

Μαζικά τεστ σε 26 εκατομμύρια πολίτες στην Σαγκάη

Η Κίνα εφαρμόζει σταδιακό lockdown της μεγαλύτερης πόλης της αυτήν την εβδομάδα ως μέρος της δρακόντειας στρατηγικής της χώρας "μηδενικής COVID"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.