Πολιτική Υγείας

Ολλανδικές Αρχές: Ελέγχουν για παραλλαγή omicron COVID-19 αφού 61 αφίξεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικές

Ολλανδικές Αρχές: Ελέγχουν για παραλλαγή omicron COVID-19 αφού 61 αφίξεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικές

Λιγότερο από το 6% των ανθρώπων στην Αφρική έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ευάλωτοι πληθυσμοί δεν έχουν λάβει ακόμη μία δόση. Η πανδημία της COVID-19 έχει στοιχίσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο.

Ολλανδικές Αρχές: Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί έχουν απομονωθεί Οι ολλανδικές αρχές ελέγχουν για την παραλλαγή omicron αφού 61 επιβάτες σε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 την Παρασκευή. Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί έχουν απομονωθεί και διενεργούνται περαιτέρω έρευνες. Τα αεροπλάνα έφτασαν στην Ολλανδία από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν λίγο αφότου η ολλανδική κυβέρνηση –όπως πολλά άλλα έθνη– επέβαλε απαγόρευση ταξιδιού από χώρες της Νότιας Αφρικής. Στους 539 ταξιδιώτες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό επετράπη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να συνεχίσουν να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες.

Οι άνθρωποι που ζουν στην Ολλανδία και τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στο σπίτι πρέπει να απομονωθούν για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Όλα αυτά έρχονται αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την omicron ως «παραλλαγή ανησυχίας» και πολλές άλλες χώρες εφάρμοσαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά της Νότιας Αφρικής και των χωρών της περιοχής. Περιπτώσεις της παραλλαγής – που ανησυχεί τους επιστήμονες λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και ορισμένων πρώιμων ενδείξεων ότι φέρει υψηλότερο βαθμό μόλυνσης από άλλες παραλλαγές – έχουν επίσης αναφερθεί στο Βέλγιο, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ. Πιθανή περίπτωση έχει και η Γερμανία. Το Σάββατο, η Βρετανία επιβεβαίωσε δύο συνδεδεμένες περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον.

Οι ΗΠΑ ενώθηκαν με ένα πλήθος άλλων εθνών την Παρασκευή επιβάλλοντας περιορισμούς στη Νότια Αφρική και σε αρκετές άλλες αφρικανικές χώρες, παρά την καθοδήγηση του ΠΟΥ και τις εκκλήσεις των Κέντρων της Αφρικής ή του Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που ανέφεραν ότι τέτοιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις «δεν απέδωσαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. ”

Οι αλλαγές πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα, με εξαιρέσεις για τους πολίτες των ΗΠΑ, τους μόνιμους κατοίκους και μερικές άλλες κατηγορίες. «Φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν την Παρασκευή, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι αποφάσισε «ότι θα είμαστε προσεκτικοί».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσαν την Παρασκευή το βράδυ ότι δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα και διαβεβαίωσαν ότι ο οργανισμός θα «παρακολουθήσει την πορεία της». Πολλά ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί ακόμη σχετικά με την παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν η omicron μπορεί να αποφύγει την ανοσολογική απόκριση και επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν τα ευρήματά τους.

Δρ. Makary: Η παραλλαγή Omicron αλλοτριώθηκε από το σκεπτικό «συμπέρασμα χωρίς δεδομένα» Η παραλλαγή omicron ανησύχησε τους επαγγελματίες υγείας λόγω της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους στη Νότια Αφρική, αν και δεν υπήρχε άμεση ένδειξη εάν η παραλλαγή προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια. Ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η AstraZeneca, η Moderna, η Novavax και η Pfizer, δήλωσαν ότι έχουν σχέδια να προσαρμόσουν τα εμβόλιά τους υπό το πρίσμα της εμφάνισης της όμικρον.

Λιγότερο από το 6% των ανθρώπων στην Αφρική έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ευάλωτοι πληθυσμοί δεν έχουν λάβει ακόμη μία δόση.

Η πανδημία της COVID-19 έχει στοιχίσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Όμικρον ονομάστηκε η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού - Χαρακτηρίστηκε "παραλλαγή ανησυχίας"

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέβαλε άλλη μια ταξιδιωτική απαγόρευση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό

61 ταξιδιώτες από Νότια Αφρική θετικοί στον κορωνοϊό στο Άμστερνταμ

2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.