Πολιτική Υγείας

Ολλανδικές Αρχές: Ελέγχουν για παραλλαγή omicron COVID-19 αφού 61 αφίξεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικές

Ολλανδικές Αρχές: Ελέγχουν για παραλλαγή omicron COVID-19 αφού 61 αφίξεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικές

Λιγότερο από το 6% των ανθρώπων στην Αφρική έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ευάλωτοι πληθυσμοί δεν έχουν λάβει ακόμη μία δόση. Η πανδημία της COVID-19 έχει στοιχίσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο.

Ολλανδικές Αρχές: Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί έχουν απομονωθεί Οι ολλανδικές αρχές ελέγχουν για την παραλλαγή omicron αφού 61 επιβάτες σε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 την Παρασκευή. Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί έχουν απομονωθεί και διενεργούνται περαιτέρω έρευνες. Τα αεροπλάνα έφτασαν στην Ολλανδία από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν λίγο αφότου η ολλανδική κυβέρνηση –όπως πολλά άλλα έθνη– επέβαλε απαγόρευση ταξιδιού από χώρες της Νότιας Αφρικής. Στους 539 ταξιδιώτες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό επετράπη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να συνεχίσουν να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες.

Οι άνθρωποι που ζουν στην Ολλανδία και τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στο σπίτι πρέπει να απομονωθούν για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Όλα αυτά έρχονται αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την omicron ως «παραλλαγή ανησυχίας» και πολλές άλλες χώρες εφάρμοσαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά της Νότιας Αφρικής και των χωρών της περιοχής. Περιπτώσεις της παραλλαγής – που ανησυχεί τους επιστήμονες λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και ορισμένων πρώιμων ενδείξεων ότι φέρει υψηλότερο βαθμό μόλυνσης από άλλες παραλλαγές – έχουν επίσης αναφερθεί στο Βέλγιο, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ. Πιθανή περίπτωση έχει και η Γερμανία. Το Σάββατο, η Βρετανία επιβεβαίωσε δύο συνδεδεμένες περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον.

Οι ΗΠΑ ενώθηκαν με ένα πλήθος άλλων εθνών την Παρασκευή επιβάλλοντας περιορισμούς στη Νότια Αφρική και σε αρκετές άλλες αφρικανικές χώρες, παρά την καθοδήγηση του ΠΟΥ και τις εκκλήσεις των Κέντρων της Αφρικής ή του Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που ανέφεραν ότι τέτοιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις «δεν απέδωσαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. ”

Οι αλλαγές πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα, με εξαιρέσεις για τους πολίτες των ΗΠΑ, τους μόνιμους κατοίκους και μερικές άλλες κατηγορίες. «Φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν την Παρασκευή, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι αποφάσισε «ότι θα είμαστε προσεκτικοί».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσαν την Παρασκευή το βράδυ ότι δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα και διαβεβαίωσαν ότι ο οργανισμός θα «παρακολουθήσει την πορεία της». Πολλά ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί ακόμη σχετικά με την παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν η omicron μπορεί να αποφύγει την ανοσολογική απόκριση και επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν τα ευρήματά τους.

Δρ. Makary: Η παραλλαγή Omicron αλλοτριώθηκε από το σκεπτικό «συμπέρασμα χωρίς δεδομένα» Η παραλλαγή omicron ανησύχησε τους επαγγελματίες υγείας λόγω της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους στη Νότια Αφρική, αν και δεν υπήρχε άμεση ένδειξη εάν η παραλλαγή προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια. Ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η AstraZeneca, η Moderna, η Novavax και η Pfizer, δήλωσαν ότι έχουν σχέδια να προσαρμόσουν τα εμβόλιά τους υπό το πρίσμα της εμφάνισης της όμικρον.

Λιγότερο από το 6% των ανθρώπων στην Αφρική έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ευάλωτοι πληθυσμοί δεν έχουν λάβει ακόμη μία δόση.

Η πανδημία της COVID-19 έχει στοιχίσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Όμικρον ονομάστηκε η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού - Χαρακτηρίστηκε "παραλλαγή ανησυχίας"

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέβαλε άλλη μια ταξιδιωτική απαγόρευση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό

61 ταξιδιώτες από Νότια Αφρική θετικοί στον κορωνοϊό στο Άμστερνταμ

2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία από σήμερα

Ηνωμένο Βασίλειο μέτρα: Από σήμερα χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία, καθώς το Plan B φαίνεται πως δεν είναι απαραίτητο πλέον και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες παντού ή να έχουν το Covid pass.

Η Δανία χαλαρώνει τους περιορισμούς της για την COVID παρόλο που η γειτονική Σουηδία παρέτεινε τους περιορισμούς για άλλες 15 ημέρες.

Η Σουηδία διέταξε τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 23:00 και προέτρεψε τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν.