Πολιτική Υγείας

ΟΚΑΝΑ: Δωρεά ασθενοφόρου στον ΟΚΑΝΑ από τον Όμιλο Συγγελίδη

ΟΚΑΝΑ: Δωρεά ασθενοφόρου στον ΟΚΑΝΑ από τον Όμιλο Συγγελίδη

ΟΚΑΝΑ: Η εν λόγω δωρεά θα βοηθήσει το έργο του ΟΚΑΝΑ να παράσχει εστιασμένα και με ενδεδειγμένο τρόπο ιατρονοσηλευτική φροντίδα και άμεση αντιμετώπιση των περιπτώσεων υπερδοσολογίας στο πεδίο. 

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης παρέλαβαν σήμερα ένα πλήρως εξοπλισμένο τελευταίας τεχνολογίας ασθενοφόρο AUTO RIBEIRO, μάρκας PEUGEOT, δωρεά των κ. Ιωάννη Συγγελίδη και κας Ναταλίας Καρπούζογλου του Ομίλου Συγγελίδη. Ο ΟΚΑΝΑ το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο δομών και υπηρεσιών στο πεδίο της Άμεσης Πρόσβασης, στο κέντρο της Αθήνας, που συνίσταται, μεταξύ άλλων, στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στα άτομα που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.

Η εν λόγω δωρεά θα βοηθήσει το έργο του ΟΚΑΝΑ να παράσχει εστιασμένα και με ενδεδειγμένο τρόπο ιατρονοσηλευτική φροντίδα και άμεση αντιμετώπιση των περιπτώσεων υπερδοσολογίας στο πεδίο. Με την συνδρομή της Κινητής Μονάδας ενισχύεται η δράση του ΟΚΑΝΑ φροντίζοντας πολυεπίπεδα τους εξαρτημένους συμπολίτες μας και συμβάλλοντας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε:

«Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Συγγελίδη για την προσφορά της. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος με τη διοίκηση του Θάνου Θεοχαρη. Στο κέντρο της Αθήνας έχουμε ένα χωρο που γίνεται εποπτευόμενη χρήση ναρκωτικών. Για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν γίνεται χρήση της ναλοξονης ένα αντίδοτο που χρησιμοποιείται όταν κάποιος έχει στερητικό σύνδρομο, ώστε να μην πεθάνει.

Έχει γίνει μια σειρά κοινωνικών δράσεων που έρχονται να ξαναβάλουν στο χάρτη της προσοχής αυτούς τους ανθρώπους και να μην τους βλέπουμε παρατημένους στο δρόμο. Σε αυτό το πλαίσιο και η υλική και συμβολική παρουσία ενός ασθενοφόρου που αυτοί οι άνθρωποι θα βλέπουν ότι υπάρχει ώστε να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα και όπως τους αρμόζει, έχει τη δίκη σας σφραγίδα. Θα ηθελα να σας ευχαριστήσω και πιστεύω ότι το δικό σας παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλοι εθελοντές. Θέλω να σας ευχαριστήσω συνολικά για την προσφορά και τη στήριξη σας στο σκέλος που αφορά το Υπουργείο Υγείας».

Η δωρήτρια κυρία Ναταλία Συγγελίδη, ανέφερε ότι «.. άλλωστε η κυρίαρχη αρχή μου είναι πως η ανιδιοτελής και ευγενής προσφορά, γράφει την πιο λαμπερή σελίδα στη βιογραφία των ψυχών και σημασία έχει εκείνη που δεν μετριέται με το πόσο δίνεις, αλλά με πόση αγάπη βάζεις σε αυτό που δίνεις..».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κ. Αθ. Θεοχάρης δήλωσε πως «Η γενναιόδωρη προσφορά του εν λόγω ασθενοφόρου προς τον ΟΚΑΝΑ, εκ μέρους του κ. Ιωάννη και της κας Ναταλίας Συγγελίδη, αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη στο δύσκολο έργο του Οργανισμού. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται μια τόσο σημαντική δωρεά για την καθημερινή υποστήριξη και πρωτοβάθμια φροντίδα των εξαρτημένων ατόμων στο πεδίο. Με αυτό τον τρόπο επανακτούν το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στη ζωή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΚΕΘΕΑ: Στις εξαρτήσεις δεν είμαστε όλοι ίσοι

Μαζί Μια Αγκαλιά: Δράση πρόληψης & υγιεινού τρόπου ζωής στη Λάρισα

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας

ΕΟΔΥ: Σε δομές φιλοξενίας & κέντρα ημέρας του ΟΚΑΝΑ μεταφέρονται ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]