Πολιτική Υγείας

 Οι Δημοκρατικοί και οι εντολές για την COVID: Το να ακολουθούν την επιστήμη δεν τους καθιστά λάτρεις των απαιτήσεων

 Οι Δημοκρατικοί και οι εντολές για την COVID: Το να ακολουθούν την επιστήμη δεν τους καθιστά λάτρεις των απαιτήσεων

Υπάρχει επίσης το θέμα των ανοσοκατεσταλμένων και αναπήρων. Περιμένουμε απλώς από αυτά τα παιδιά να μείνουν σπίτι εξαιτίας εκείνων που θεωρούν τις μάσκες υπερβολική επιβολή στις ελευθερίες των παιδιών τους

Οι Δημοκρατικοί και οι εντολές για την COVID: Καθώς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται σε εθνικό επίπεδο, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτειών, μερικές ακόμη και με τα πιο αυστηρά μέτρα, που καταργούν τις εντολές μάσκας σε εσωτερικούς χώρους τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το Νιου Τζέρσεϊ ήταν το πρώτο, μετά η Καλιφόρνια ακολουθούμενη από τη Νέα Υόρκη, το Ρόουντ Άιλαντ, το Ντέλαγουερ, τη Μασαχουσέτη και το Κονέκτικατ. Σύντομα θα ακολουθήσει το Ιλινόις. Εκτός από το ότι όλα αυτά τα κράτη είχαν αυστηρές εντολές για μάσκα, τι κοινό έχουν; Όλοι έχουν ως κυβερνήτες τους Δημοκρατικούς. Είναι όλες μπλε πολιτείες.

Στη Βιρτζίνια, οι Δημοκρατικοί ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικανούς με δικομματικό τρόπο για να εγκρίνουν μια τροπολογία που θα έδινε στους γονείς το δικαίωμα να επιλέξουν εάν τα παιδιά τους θα φορούν μάσκες στο σχολείο.

Και τα πραγματικά δαιμονισμένα συνδικάτα εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει ότι είναι «εκτός ράμπας» για τις μάσκες στα σχολεία, απλώς περιμένουν οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αυτή την εβδομάδα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε στους δημοσιογράφους ότι “το CDC κινείται με τον ρυθμό των δεδομένων και της επιστήμης” και ότι τα κράτη “επιτρέπουν τη λήψη αποφάσεων από τις τοπικές σχολικές περιφέρειες”.

Κάτι που συνέβαινε όλο αυτό το διάστημα. Εάν θέλουμε αυτή η πανδημία να μην είναι πολιτική, τότε πρέπει (και οι δύο πλευρές) να καταργήσουν την πολιτική.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ήταν ο μεγάλος κακός λύκος σε αυτές τις εντολές. Οι εντολές μάσκας έχουν δοθεί και στις μπλε και στις κόκκινες πολιτείες και οι κυβερνήτες, Ρεπουμπλικανοί ή Δημοκρατικοί, περιμένουν την καθοδήγηση γιατρών και επιστημόνων για το θέμα και οι περισσότεροι έχουν ακολουθήσει τις συμβουλές τους. Καθώς ο ιός εξελίσσεται και οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου μαθαίνουν περισσότερα για αυτόν και για το πώς κινείται ανάμεσά μας, και καθώς περισσότεροι από εμάς εμβολιαζόμαστε και έχουμε μολυνθεί από την COVID-19, οι κανόνες μπορούν να αλλάξουν – όπως εμείς και ο ιός αλλάξαμε και θα αλλάξουμε.

Η κατάσταση ήταν ρευστή όταν ξεκίνησε, και είναι ακόμη ρευστή τώρα. Ποιο είναι το νόημά μου; Ότι οι Δημοκρατικοί δεν αναγκάζουν τους ανθρώπους να φορούν μάσκες και ότι δεν είναι ο μπόγιας που αφαιρεί τις ελευθερίες των ανθρώπων. Οι Δημοκρατικοί χαλαρώνουν τις εντολές λόγω των δημοσκοπήσεων Στην πραγματικότητα, μερικοί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι οι γονείς ήταν πραγματικά οι μάσκες με τις μάσκες. Σκεφτείτε τι είδαμε στις σχολικές περιοχές των προαστίων του Σικάγο αυτή την εβδομάδα, με γονείς να διαμαρτύρονται και παιδιά σχολικής ηλικίας να αποχωρούν για τις εντολές μάσκας.

Και φυσικά, θυμόμαστε αυτούς που απείλησαν επαγγελματίες υγείας και δασκάλους σε τοπικά δημαρχεία και σχολικές συναντήσεις σε διάφορες πολιτείες. Αυτοί στα δεξιά είπαν ότι τα δημοκρατικά κράτη, οι κυβερνήτες και τα συνδικάτα έχουν επιβάλει μάσκες στα παιδιά μας.

Όμως, ως μητέρα δύο παιδιών σχολικής ηλικίας, 13 και 14 ετών, δεν καταλαβαίνω όλα αυτά. Είναι μια μάσκα. Τα παιδιά μου τη φοράνε, δεν παραπονιούνται και, αν και θα προτιμούσαν να μην τη φοράνε, δεν τα νοιάζει.

Υπάρχει επίσης το θέμα των ανοσοκατεσταλμένων και αναπήρων. Περιμένουμε απλώς από αυτά τα παιδιά να μείνουν σπίτι εξαιτίας εκείνων που θεωρούν τις μάσκες υπερβολική επιβολή στις ελευθερίες των παιδιών τους

Ο Λευκός Οίκος προσκολλάται στις εντολές, καθώς οι Δημοκρατικές πολιτείες εγκαταλείπουν την πολιτική

Δυστυχώς, η πολιτική έχει παίξει τεράστιο ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τον ιό, τις μάσκες, τους εμβολιασμούς και την κοινωνική απόσταση.

Πάνω από 800.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από την COVID-19.

Και παρόλο που 910 παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν πεθάνει από αυτόν τον ιό, ως γονιός (και άνθρωπος) μόνο μια ζωή που χάνεται είναι πάρα πολύ. Ειδικά αν αυτό το παιδί είναι δικό σου. Εάν θέλουμε αυτή η πανδημία να μην είναι πολιτική, τότε πρέπει (και οι δύο πλευρές) να καταργήσουν την πολιτική.

Nα Εμβολιάζεσαι. Να είσαι υπεύθυνος. Μην κάνετε τεράστιες συγκεντρώσεις. Και όταν πρόκειται για παιδιά, ακολουθήστε τις ιατρικές οδηγίες και σκεφτείτε όσους αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα ζητήματα από το να φοράνε μάσκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Διχάζει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά, ενόσω αυξάνεται η πίεση στα παιδικά νοσοκομεία

"Αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα για τους κρατικούς και τοπικούς ηγέτες να τερματίσουν τους περιορισμούς COVID-19", δηλώνει η διευθύντρια των CDC των ΗΠΑ

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.