Πολιτική Υγείας

Ron DeSantis Φλόριντα: Θεωρεί την εντολή μάσκας αντισυνταγματική

Ron DeSantis Φλόριντα: Θεωρεί την εντολή μάσκας αντισυνταγματική

Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, υποστήριξε την Τετάρτη ότι τα σχολεία πρέπει να τηρούν τις εντολές για μάσκες, ακόμη και αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.

Ron DeSantis Φλόριντα: Ο κυβερνήτης Ron DeSantis στοχεύει στον Πρόεδρο Μπάιντεν για τις εντολές εμβολίων και την αποχώρηση από το Αφγανιστάν μιλώντας σε μια πολιτική εκδήλωση στη Νεμπράσκα Ο νέος γενικός χειρουργός της Φλόριντα, ο Δρ Joseph Ladapo, υποστήριξε ότι τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν εντολές μάσκας στα σχολεία για να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 και επέμεινε ότι οι γονείς – όχι τα σχολικά συμβούλια ή οι κυβερνήτες – θα πρέπει να αποφασίζουν εάν τα παιδιά τους θα φορέσουν μάσκες στο σχολείο.

«Θέλω να υποχωρήσετε για λίγο από αυτό που ακούτε συνεχώς στην τηλεόραση και πολύ σύντομα όσον αφορά τα δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας στα παιδιά και τις εντολές για μάσκες, είναι πολύ αδύναμα και αυτό είναι γεγονός», είπε ο Ladapo σε εκδήλωση με τον κυβερνήτη Ron DeSantis, R-Fla., στην κομητεία Brevard την Τετάρτη.

Ο Ladapo, τον οποίο ο DeSantis διόρισε τον Σεπτέμβριο μετά την παραίτηση του πρώην γενικού χειρουργού, είπε ότι «υπάρχει ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ της ποιότητας των δεδομένων εκεί έξω που υποστηρίζουν ότι οι μάσκες αποφέρουν οποιοδήποτε όφελος για τα παιδιά, πραγματικά, και αυτό που ακούμε από ορισμένους της ηγεσίας μας για τη δημόσια υγεία σε άλλα κράτη και σε εθνικό επίπεδο».

Ο νεοδιορισμένος κρατικός γενικός χειρουργός Δρ. Joseph Ladapo μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Neo City Academy στο Kissimmee της Φλόριντα, επιτρέποντας στους μαθητές που έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό να συνεχίσουν να παρακολουθούν το μάθημα εάν παραμένουν ασυμπτωματικοί. «Στη Φλόριντα, θα μείνουμε κοντά στα δεδομένα», δήλωσε ο γενικός χειρουργός, ο οποίος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

“Και τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν κανένα κλινικό όφελος για παιδιά σε σχολεία με εντολές μάσκας. Τα δεδομένα υψηλότερης ποιότητας δεν βρίσκουν στοιχεία οφέλους και θα παραμείνουμε σε αυτό γιατί αυτό δείχνουν τα δεδομένα.” Ως γονιός ο ίδιος, ο Ladapo συμπάσχει με τα δεινά των γονιών που αγωνίζονται με τις εντολές μάσκας και το πώς οι μάσκες ενοχλούν τα παιδιά τους.

«Το να βάλεις μια μάσκα, κάτι στο πρόσωπο του παιδιού σου, αυτό είναι απόφαση των γονιών», δήλωσε. “Δεν είναι απόφαση σχολείου. Δεν είναι απόφαση σχολικού συμβουλίου. Δεν είναι απόφαση διοικητή. Δεν είναι απόφαση κανενός άλλου εκτός από τον γονέα και οι γονείς τίθενται σε αυτές τις αδύνατες καταστάσεις”.

Ο DeSantis συνέχισε επισημαίνοντας τα ελαττώματα σε προηγούμενες μελέτες που ανέφεραν ορισμένοι κυβερνήτες για να δικαιολογήσουν τις εντολές μάσκας στα σχολεία.

Μια μελέτη δεν είχε ομάδα ελέγχου και οι συγγραφείς μιας δεύτερης μελέτης είπαν ότι «δεν βρήκαν οριστικά στοιχεία» για το θέμα, σημείωσε ο κυβερνήτης.

Ο Ladapo και ο DeSantis έκαναν αυτές τις παρατηρήσεις σε μια εκδήλωση ανταποκρινόμενη σε ένα υπόμνημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπό τον Πρόεδρο Μπάιντεν, το οποίο έδωσε εντολή στο FBI να ερευνήσει αυτό που το DOJ χαρακτήρισε «ανησυχητική τάση» «απειλών βίας» στις συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής, φαινομενικά ενεργώντας κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Εθνικής Σχολικής Επιτροπής, η οποία συνέκρινε ορισμένους γονείς με εγχώριους τρομοκράτες.

Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, υποστήριξε την Τετάρτη ότι τα σχολεία πρέπει να τηρούν τις εντολές για μάσκες, ακόμη και αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενάντια στην πολιτική Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της covid-19 οι Ρεπουμπλικανοί

Η απουσία εντολών μάσκας σε σχολικές περιοχές στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει άγχος και τρόμο για πολλούς γονείς

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Διχάζει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά, ενόσω αυξάνεται η πίεση στα παιδικά νοσοκομεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.