Πολιτική Υγείας

Νότια Κορέα: Σχεδιάζει να στείλει εμβόλια στη Βόρεια Κορέα που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό

Νότια Κορέα: Σχεδιάζει να στείλει εμβόλια στη Βόρεια Κορέα που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό

Η Βόρεια Κορέα και η Ερυθραία, χώρες που αρνήθηκαν να δεχθούν ξένα εμβόλια στο παρελθόν, είναι οι μόνες στον κόσμο χωρίς εμβόλια, σύμφωνα με την Washington Post. Φήμες και στις δύο κομητείες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι πλούσιες ελίτ των εθνών έχουν εμβολιαστεί κρυφά. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ζητήσει ακόμη βοήθεια από τον Νότο.

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα παραδέχτηκε ότι τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19 και 350.000 έχουν μολυνθεί Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα θα προσφερθεί να προμηθεύσει τη Βόρεια Κορέα με εμβόλια για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με αναφορές. Μια μέρα νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα και την Παρασκευή είπε ότι έξι άνθρωποι πέθαναν και τουλάχιστον 350.000 είχαν μολυνθεί.

Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε το ξέσπασμα «εκρηκτικό» αφού επέβαλε εθνικό lockdown την Πέμπτη.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, το απομονωμένο και μυστικοπαθές έθνος ισχυρίστηκε αμφίβολα ότι δεν είχε κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι θάνατοι από την COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο άτομα. «Θα συζητήσουμε λεπτομερή σχέδια για βοήθεια με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Γιουν Σουκ-γιεόλ, Κανγκ Ιν-Σουν, σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters και το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. «Ο Πρόεδρος Yoon Suk-yeol σχεδιάζει να παράσχει στον λαό της Βόρειας Κορέας εμβόλια για την COVID-19 και άλλες ιατρικές προμήθειες».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να δώσει εμβόλια στη Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα και η Ερυθραία, χώρες που αρνήθηκαν να δεχθούν ξένα εμβόλια στο παρελθόν, είναι οι μόνες στον κόσμο χωρίς εμβόλια, σύμφωνα με την Washington Post. Φήμες και στις δύο κομητείες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι πλούσιες ελίτ των εθνών έχουν εμβολιαστεί κρυφά. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ζητήσει ακόμη βοήθεια από τον Νότο.

Ο Yoon Suk-yeol εγκαινιάστηκε την Τρίτη και έκανε εκστρατεία για να υιοθετήσει σκληρή γραμμή με τον Βορρά.

Ωστόσο, στην εναρκτήρια ομιλία του, υποσχέθηκε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών θα παραμείνει ανοιχτός, ανέφερε η Yonhap.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βόρεια Κορέα: Επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο COVID-19 στην εκρηκτική επιδημία

Το κοινοτικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας επέβαλε μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις «καπιταλιστικές» τάσεις της μόδας

Επιβεβαιώνεται το 1ο ξέσπασμα της COVID στην Βόρεια Κορέα & ο Κιμ διατάζει lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".