Πολιτική Υγείας

Νόσος COVID: Εξέθεσε την κυβερνητική υπέρβαση και τις Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας

Νόσος COVID: Εξέθεσε την κυβερνητική υπέρβαση και τις Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας

Καθώς η πανδημία της COVID-19 υποχωρεί σιγά σιγά στη μνήμη, οι Αμερικανοί δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουν όσα μάθαμε σχετικά με τη δύναμη της ανεξέλεγκτης γραφειοκρατίας στη μικροδιαχείριση της καθημερινότητάς μας.

Νόσος COVID: Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσα μάθαμε για τη δύναμη της ανεξέλεγκτης γραφειοκρατίας να μικροδιαχειρίζεται την καθημερινότητά μας Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων —με τα δικά τους λάθη και τα αδικαιολόγητα λάθη— έχασαν την εμπιστοσύνη του αμερικανικού κοινού κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ένας άλλος οργανισμός, οι Υπηρεσίες Παιδικής προστασίας Child Protective Services, φαίνεται επόμενος στη σειρά για αυτό το άδοξο επίτευγμα. Στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη νίκη επί της COVID-19, διαφημίζοντας νέες κατευθυντήριες γραμμές κάλυψης που εκδόθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που επιτρέπουν στους “περισσότερους Αμερικανούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας” να φύγουν για την καθημερινότητά τους χωρίς μάσκα.

Η δραματική χαλάρωση των κατευθυντήριων γραμμών συγκάλυψης του CDC τόσο κοντά στην κατάσταση της Ένωσης και με την ενδιάμεση εκλογική περίοδο να αναθερμαίνεται προκάλεσε το μερίδιο των ανασηκωμένων φρυδιών και της κοροϊδίας.

Μια κίνηση που θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως γυμνή πολιτική πιθανότατα που θα υπονομεύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη του κοινού στο CDC, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 44 τοις εκατό σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ιανουαρίου που διενεργήθηκε από το NBC News.

Αλλά το CDC δεν είναι το μόνο που προκαλεί τις υποψίες του κοινού. Σε γενικές γραμμές, η εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Από πολλές απόψεις, αυτή η απώλεια εμπιστοσύνης αξίζει. Η πανδημία έριξε έντονο φως στην τάση ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών αξιωματούχων να επιβάλλουν αυθαίρετους και δρακόντειους περιορισμούς στους πολίτες.

Ωστόσο, όσο ενοχλητικές ήταν οι εντολές COVID-19 από το CDC και άλλους γραφειοκράτες στην καθημερινή ζωή, υπάρχει μια γραφειοκρατία με εξουσίες που μπορεί να είναι ακόμη πιο καταστροφική – οι Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιών.

Όπως και το CDC, οι Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιού δεν είναι κάτι για το οποίο οι περισσότεροι Αμερικανοί σκέφτονται τακτικά μέχρι να δημοσιευτούν στις ειδήσεις.

Συχνά, αυτό οφείλεται σε μια τραγωδία.

Όλο και περισσότερο, ωστόσο, οι Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιού CPS γίνονται πρωτοσέλιδο για την υπέρβασή τους.

Η υπερχείλιση που σχετίζεται με την πανδημία από τις Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιού CPS περιελάμβανε την έρευνα μιας ιδιοκτήτριας σαλονιού στο Όρεγκον που κράτησε την επιχείρησή της ανοιχτή αψηφώντας τις εντολές καραντίνας της πολιτείας και περισσότερες από 2.400 οικογένειες της Νέας Υόρκης που αναφέρθηκαν για παραμέληση στην υπηρεσία παιδικής πρόνοιας αυτής της πολιτείας επειδή κρατούσαν τα παιδιά τους στο σπίτι, ανησυχίες που σχετίζονται με την πανδημία.

Εκτός της πανδημίας, λανθασμένες έρευνες και απομακρύνσεις παιδιών από τις Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιού CPS έχουν πυροδοτήσει μεταρρυθμιστικές προσπάθειες σε πολιτείες όπως το Τέξας, η Ουάσιγκτον, το Κολοράντο, το Νέο Μεξικό και το Μίσιγκαν—για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Αυτές οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ακολουθούν την αυξανόμενη αναγνώριση της βλάβης που προκαλείται από τον διαχωρισμό των παιδιών από τις οικογένειές τους και την ανάγκη ελέγχου της εξουσίας του συστήματος παιδικής πρόνοιας να ρυθμίζει τις οικογένειες.

Η Jada Pinkett-Smith εξοργίστηκε αφού οι Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας ερεύνησαν τη διατροφή των παιδιών της

Ενώ οι Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιού CPS υπόκεινται, θεωρητικά, σε συνταγματικούς περιορισμούς και δικαστική εποπτεία, υπάρχουν πολλά παραδείγματα του συστήματος που λειτουργούν εκτός αυτών των ορίων. Ένα παράδειγμα είναι αυτό που έγινε γνωστό ως «κρυφή ανάδοχη φροντίδα». Αυτός ο όρος αναφέρεται στην ευρέως διαδεδομένη πρακτική των υπηρεσιών παιδικής προστασίας που χρησιμοποιούν συμφωνίες μεταξύ μιας οικογένειας και της υπηρεσίας για να τοποθετήσουν ένα παιδί έξω από το σπίτι ή να απαιτήσουν από την οικογένεια να υποβληθεί σε επίβλεψη χωρίς ουσιαστικούς περιορισμούς ή δικαστική εποπτεία.

Οι πολέμιοι της πρακτικής υποστηρίζουν ότι αυτές οι συμφωνίες είναι εγγενώς καταναγκαστικές και ώριμες για κατάχρηση από το κράτος – ένα επιχείρημα που κερδίζει στο δικαστήριο.

Το 2021, μια ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή βράβευσε με 4,6 εκατομμύρια δολάρια μια οικογένεια της Βόρειας Καρολίνας που υποστήριξε ότι τους χώρισε παράνομα το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της κομητείας Τσερόκι. Η υπόθεση αντιπροσωπεύει την πρώτη από τις δεκάδες παρόμοιες αγωγές που εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον ομοσπονδιακών δικαστηρίων.

Νέο ντοκιμαντέρ εκθέτει τη ριζοσπαστική ατζέντα των δημόσιων σχολείων στην Αμερική.

Ακόμη και για οικογένειες που έχουν απαλλαγεί από αδικήματα, η κηλίδα μιας έρευνας των Υπηρεσιών Προστασίας Παιδιού CPS μπορεί να τις ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Και οι 50 πολιτείες λειτουργούν μια βάση δεδομένων με αρχεία κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών που συνήθως αναφέρονται ως «κεντρικό μητρώο». Αυτά τα μητρώα χρησιμοποιούνται συνήθως για ελέγχους ιστορικού και η καταχώριση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση της απασχόλησης και των ευκαιριών εθελοντισμού.

Η καταχώριση στο κεντρικό μητρώο είναι συχνά μια διοικητική απόφαση που λαμβάνεται από τις Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιού CPS και δεν απαιτεί από το δικαστήριο να κρίνει το άτομο ένοχο.

Στην πραγματικότητα, οι γονείς που αργότερα βρέθηκαν αθώοι για κακοποίηση ή παραμέληση μπορούν να παραμείνουν καταχωρισμένοι στο μητρώο.

Τον Δεκέμβριο του 2021, κατατέθηκε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας αμφισβητώντας αυτήν την πρακτική για λογαριασμό μιας πρώην ανάδοχης μητέρας που κατηγορήθηκε άδικα για κακοποίηση.

Η μητέρα, Jenna Geautreaux, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες εναντίον της από ένα κρατικό δικαστήριο, αλλά το Τμήμα Οικογενειακών και Προστατευτικών Υπηρεσιών του Τέξας (DFPS) αρνήθηκε να τη διαγράψει από το μητρώο.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι αυτή η άρνηση παραβίασε τα δικαιώματα της κας Geautreaux στη δίκαιη διαδικασία και υποστηρίζει περαιτέρω ότι το DFPS παραβίασε τα δικαιώματά της στην Πρώτη Τροποποίηση αναφέροντας τη συμμετοχή της στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών ως αιτία ανησυχίας.

Καθώς η πανδημία της COVID-19 υποχωρεί σιγά σιγά στη μνήμη, οι Αμερικανοί δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουν όσα μάθαμε σχετικά με τη δύναμη της ανεξέλεγκτης γραφειοκρατίας στη μικροδιαχείριση της καθημερινότητάς μας.

Είτε πρόκειται για το CDC, τις υπηρεσίες προστασίας των παιδιών ή οποιονδήποτε άλλο οργανισμό, πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση έναντι των υπερβολών και να επιμείνουμε σε μεταρρυθμίσεις που περιορίζουν το μέγεθος και την εμβέλεια της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ήταν περίπου 6 φορές υψηλότερες κατά τη διάρκεια της αιχμής της όμικρον για παιδιά κάτω των 6 ετών

Αύξηση των κρουσμάτων του ιού Sars Cov 2 εντοπίστηκαν σε τοποθεσίες δειγμάτων λυμάτων στις ΗΠΑ λέει το CDC

Η παραλλαγή Όμικρον 5πλασίασε το ποσoστό παιδικών νοσηλειών στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.