Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Δεν συνιστά πλέον καθολική ανίχνευση επαφών και διερεύνηση περιπτώσεων

ΗΠΑ CDC: Δεν συνιστά πλέον καθολική ανίχνευση επαφών και διερεύνηση περιπτώσεων

Το πρόγραμμα ανίχνευσης επαφών της Νέας Υόρκης θα τερματίσει τις προσπάθειές του για καθολική ανίχνευση προς το τέλος του επόμενου μήνα και αξιωματούχοι της πολιτείας της Ιντιάνα ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι τα σχολεία και τα προγράμματα παιδικής φροντίδας δεν θα χρειάζεται πλέον να πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών ή να αναφέρουν περιπτώσεις COVID-19 στο Υπουργείο Υγείας από την ερχόμενη Τετάρτη.

ΗΠΑ CDC: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι δεν συνιστούν πλέον καθολική διερεύνηση περιστατικών και εντοπισμό επαφών. Στη θέση του, ο οργανισμός είπε ότι τα κρατικά, φυλετικά, τοπικά και εδαφικά τμήματα υγείας (STLT) θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και ομάδες αυξημένου κινδύνου. Η επικαιροποιημένη καθοδήγηση ανέφερε ότι αυτά τα ιδρύματα θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην προώθηση αποδεδειγμένων στρατηγικών πρόληψης για τη μείωση της μετάδοσης της COVID-19 στην κοινότητα.

Οι αποφάσεις για την έναρξη της ανίχνευσης επαφών και της διερεύνησης περιπτώσεων θα πρέπει να λαμβάνονται χωριστά, με τις έρευνες να στοχεύουν τις περιπτώσεις COVID-19 και τις στενές επαφές με την έναρξη και την έκθεση τις προηγούμενες 5 ημέρες για εκείνες τις ρυθμίσεις και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Επιπλέον, τα τμήματα υγείας (STLT) θα πρέπει να διαβουλεύονται με σχολεία, επιχειρήσεις και οργανισμούς που παρέχουν βασικές υπηρεσίες για να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν κατάλληλα μέτρα πρόληψης της COVID-19, να υποστηρίζουν την εκπαίδευση στη δημόσια υγεία, να προσφέρουν εμβόλια για την COVID-19 και να έχουν την εξουσία να καθορίσουν τον τρόπο διερεύνησης περιστατικών και εντοπισμού επαφών πρέπει να εφαρμοστούν τοπικά.

«Η διερεύνηση υποθέσεων και η ανίχνευση επαφών είναι ξεχωριστές διαδικασίες που έχουν ξεχωριστά οφέλη και αποτελέσματα», ανέφερε το CDC.

“Η εφαρμογή κάθε δραστηριότητας θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά.

Δεν θα οδηγήσουν σε όλες τις περιπτώσεις που διερευνώνται την πρόκληση και κοινοποίηση στενών επαφών.

Είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στη διερεύνηση περιπτώσεων COVID-19 με έναρξη συμπτωμάτων ή θετικό τεστ ιού εντός των προηγούμενων 5 ημερών.

Η ειδοποίηση για στενές επαφές θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός 5 ημερών από την τελευταία γνωστή έκθεσή τους σε άτομο με COVID-19.”

«Αυτή η χρονικά βασισμένη στρατηγική θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην περαιτέρω μετάδοση και θα διασφαλίσει ότι τα κρούσματα προτεραιότητας και οι στενές επαφές προτεραιότητάς τους θα μπορούν να επιτευχθούν σε επαρκή χρόνο, ακολουθώντας τη συνιστώμενη καθοδήγηση απομόνωσης και καραντίνας και να αναζητηθεί θεραπεία όπως αρμόζει», πρόσθεσε ο οργανισμός.

Τα τμήματα υγείας θα πρέπει να επικεντρωθούν στη διερεύνηση περιπτώσεων, ομάδων και εστιών που αφορούν εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης, σωφρονιστικές εγκαταστάσεις και καταφύγια αστέγων, ασυνήθιστες ομάδες περιπτώσεων και νέες ή αναδυόμενες παραλλαγές που θα μπορούσαν να θέτουν σημαντικούς κινδύνους για σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο. Εναλλακτικά, τα τμήματα θα πρέπει να τονίσουν την πρόκληση και την κοινοποίηση της στενής επαφής με την έκθεση τις προηγούμενες πέντε ημέρες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνιστώνται για καραντίνα και εκείνων που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών αποτελεσμάτων υγείας και θανάτου.

Ωστόσο, το CDC σημείωσε ότι η ευρεία ειδοποίηση πιθανής έκθεσης και οι δοκιμές “μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές” από την ανίχνευση επαφών για την απόκριση σε κρούσματα και τον έλεγχο της μετάδοσης του ιού. Καθώς προσαρμόζονται οι συστάσεις, ο οργανισμός έγραψε ότι τα τμήματα υγείας μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσουν ανάλογα τα επίπεδα προσωπικού.

Επιπλέον, για να συμπληρώσουν αυτές τις δραστηριότητες, τα τμήματα υγείας STLT θα πρέπει να προσφέρουν εμβολιασμούς και δοκιμές, να εφαρμόζουν στρατηγικές δοκιμών, να συνδέουν άτομα με COVID-19 που κινδυνεύουν για σοβαρά αποτελέσματα υγείας με αντιικές και άλλες θεραπείες, να ενθαρρύνουν τα άτομα που είναι θετικά να ειδοποιούν τις στενές τους επαφές, να επεκτείνουν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, να προωθούν τη χρήση μάσκας που να εφαρμόζει καλά και τη φυσική απόσταση σε κοινοτικά περιβάλλοντα και ναωπροωθούν τα οφέλη της ενημέρωσης σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Αυτές οι αλλαγές έρχονται καθώς οι ειδικοί στη δημόσια υγεία παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις τρέχουσες τάσεις της πανδημίας, με τα νέα κρούσματα και τις νοσηλείες να συνεχίζουν να μειώνονται.

Τα δεδομένα από το Κέντρο Πόρων του Τζονς Χόπκινς για τον κορωνοϊό δείχνουν 52.355 νέα κρούσματα και σχεδόν 2.100 νέους θανάτους την περασμένη ημέρα. Το πρόγραμμα ανίχνευσης επαφών της Νέας Υόρκης θα τερματίσει τις προσπάθειές του για καθολική ανίχνευση προς το τέλος του επόμενου μήνα και αξιωματούχοι της πολιτείας της Ιντιάνα ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι τα σχολεία και τα προγράμματα παιδικής φροντίδας δεν θα χρειάζεται πλέον να πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών ή να αναφέρουν περιπτώσεις COVID-19 στο Υπουργείο Υγείας από την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους για πάνω από το 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ

Το CDC των ΗΠΑ πρότεινε ένα διάστημα οκτώ εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης ενός προγράμματος πρωτογενούς εμβολίου mRNA.

Η Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ Ροσέλ Βαλένσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι ο οργανισμός «θα θέσει σύντομα οδηγίες» για τη χρήση μάσκας.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.