Πολιτική Υγείας

Νόσος COVID-19: Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας αρνούνται να εγκρίνουν εμβόλια για υγιή παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Νόσος COVID-19: Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας αρνούνται να εγκρίνουν εμβόλια για υγιή παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ήδη ορισμένα παιδιά με προϋπάρχουσες παθήσεις, θα επεκταθεί τώρα σε παιδιά με χρόνιες παθήσεις της καρδιάς, των πνευμόνων και του ήπατος -

Νόσος COVID-19: Παιδιά με υποκείμενες καταστάσεις ή ευάλωτοι γονείς μπορούν να κάνουν τις λήψεις. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε να μειώσει τα σχέδια ενίσχυσης του εμβολίου από κορυφαίους αξιωματούχους υγείας. Ο Δρ Marty Makary λαμβάνει υπόψη την έκθεση των New York Times όπου οι κορυφαίοι αξιωματούχοι υγείας φέρεται να δήλωσαν ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για τη συλλογή και τον έλεγχο των δεδομένων Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας αρνήθηκαν να εγκρίνουν εμβολιασμούς COVID-19 για υγιή παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Οι υπουργοί ζήτησαν από τους υπαλλήλους να αναθεωρήσουν τις οδηγίες υπό το φως πιθανών ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου. Η τρέχουσα καθοδήγηση θα επιτρέψει σε εφήβους με υποκείμενες συνθήκες ή ευάλωτους γονείς να κάνουν τη λήψη. Η απόφαση για υγιή παιδιά βασίστηκε στην ανησυχία για μια εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια του εμβολίου Pfizer που προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά, ανέφερε το BBC.

“Το περιθώριο του οφέλους θεωρείται πολύ μικρό για να υποστηρίξει τον καθολικό εμβολιασμό COVID-19 για αυτήν την ηλικιακή ομάδα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Wei Shen Lim, πρόεδρος του εμβολιασμού για τη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI). “Η επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει τα δεδομένα ασφάλειας καθώς αυτά θα προκύψουν”.

Το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ήδη ορισμένα παιδιά με προϋπάρχουσες παθήσεις, θα επεκταθεί τώρα σε παιδιά με χρόνιες παθήσεις της καρδιάς, των πνευμόνων και του ήπατος – περίπου 200.000 παιδιά που προηγουμένως δεν είχαν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με την The Telegraph.

“Ο λόγος που αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε αυτά τα παιδιά με δύο δόσεις είναι ότι εξετάζαμε οφέλη για την υγεία των ίδιων των παιδιών”, δήλωσε ο Anthony Harnden, αναπληρωτής πρόεδρος του JCVI.

«Αυτό ήταν ένα πραγματικά, πολύ ισχυρό ζήτημα ψυχικής υγείας, καθώς εάν αυτό το παιδί έδινε την Covid στον γονέα ή τον παππού ή τη γιαγιά και τον παππού του που ζούσαν μαζί του, που είχαν υποστεί ανοσοκαταστολή, και κατέληγαν με βλάβη, ακόμη και θάνατο από την COVID, τότε θα στοίχειωνε αυτό για το υπόλοιπο της ζωής του». «Πιστεύαμε ότι το βάρος της ψυχικής υγείας ήταν τόσο σημαντικό που θα τοποθετούνταν σε εκείνες τις ομάδες παιδιών που θα έκαναν εμβολιασμούς για λόγους υγείας», πρόσθεσε. Οι επικεφαλής ιατροί των τεσσάρων εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα αξιολογήσουν περαιτέρω τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας.

Η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει την προετοιμασία για την παροχή εμβολιασμών σε παιδιά ηλικιακής ομάδας που θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας δήλωσε ότι ήθελε να είναι «έτοιμο να ξεκινήσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου: 1 στα 5 κρούσματα αφορά παιδί-Γιατί είναι ανάγκη να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αφήνει κανέναν αλώβητο

Η δρ Walensky επιβεβαίωσε την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων ακολουθώντας τις συστάσεις στρατηγικών πρόληψης

Τα παιδιά ηλικίας 16-17 ετών καταγράφουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»