Πολιτική Υγείας

Νοσοκομεία Πανδημία: Η έλλειψη νοσηλευτών στο Νέο Μεξικό απαιτεί περισσότερη χρηματοδότηση

Νοσοκομεία Πανδημία: Η έλλειψη νοσηλευτών στο Νέο Μεξικό απαιτεί περισσότερη χρηματοδότηση

Αξιωματούχοι από κοινοτικά κολέγια και πανεπιστήμια που λειτουργούν ορισμένα από τα προγράμματα εκπαίδευσης νοσηλευτικής του Νέου Μεξικού είπαν ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές τους καταλήγουν να μένουν στις κοινότητες στις οποίες εκπαιδεύονται.

Νοσοκομεία Πανδημία: Το Νέο Μεξικό δεν είχε αρκετούς νοσηλευτές ακόμη και πριν από την πανδημία και οι υποστηρικτές της νοσηλευτικής ανανέωσαν την ώθησή τους την Πέμπτη προς τους νομοθέτες να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση για να αυξήσουν την ικανότητα στις σχολές νοσηλευτικής σε όλη την πολιτεία για να διορθώσουν μια κατάσταση που επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού .

Οι νομοθετικοί αναλυτές έχουν υπολογίσει ότι το Νέο Μεξικό χρειάζεται περισσότερες από 6.200 νοσοκόμες για να καλύψει τη ζήτηση.

Οι προτάσεις προϋπολογισμού από το νομοθετικό σώμα που κυριαρχείται από τους Δημοκρατικούς και τη Δημοκρατική Κυβερνήτη Michelle Lujan Grisham περιλαμβάνουν 15 εκατομμύρια δολάρια για το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της πολιτείας για να βοηθήσει τα προγράμματα νοσηλευτικής να προσλάβουν επιπλέον καθηγητές, να πληρώσουν για επιδόματα φοιτητών και να χρηματοδοτήσουν άλλες προσπάθειες που στοχεύουν στην επέκταση των προγραμμάτων νοσηλευτικής σχολής.

Οι υποστηρικτές υπολόγισαν ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών νοσηλευτικής κατά περίπου 1.500 ετησίως.

Η Linda Siegle, λομπίστας της Ένωσης Νοσηλευτών του Νέου Μεξικού, είπε ότι το Νέο Μεξικό χρειάζεται μια συνεπή προσπάθεια που θα διαρκέσει χρόνια για να εργαστεί προς την κατεύθυνση της εξάλειψης του νοσηλευτικού ελλείμματος. «Επομένως, θα χρειαστούμε αυτά τα χρήματα και θα χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο, εάν είμαστε σοβαροί για την αντιμετώπιση της κρίσης στην πολιτεία μας», είπε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας. “Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το κάνουμε, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτήν την κρίση εκτός από το να μεγαλώσουμε τις δικές μας νοσοκόμες.

Χιλιάδες νοσηλευτές δεν πρόκειται να μετακομίσουν στο Νέο Μεξικό.”

Ο Siegle και άλλοι κατέθεσαν ότι ο αγωγός των φοιτητών νοσηλευτικής έχει μειωθεί επειδή ορισμένοι είναι συχνά απροετοίμαστοι για τις ακαδημαϊκές δυσκολίες που εμπλέκονται ή μπορεί να έχουν οικονομικές δυσκολίες που τους εμποδίζουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση.

Όσοι κατέθεσαν είπαν ότι η ύπαρξη περισσότερων εκπαιδευτών και καλύτερης υποδομής για την υποστήριξη των φοιτητών νοσηλευτικής θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των προβλημάτων.

Η χωριστή νομοθεσία θα παρείχε μια λεωφόρο για τους φοιτητές νοσηλευτικής για την εξόφληση των δανείων.

Μια έρευνα που διεξήχθη από την Ένωση Νοσοκομείων του Νέου Μεξικού τον Σεπτέμβριο έδειξε ότι το 12% του νοσηλευτικού εργατικού δυναμικού της πολιτείας αποτελούνταν από ταξιδιώτες νοσηλευτές.

Αυτό περιλάμβανε νοσοκόμες από το Νέο Μεξικό που ταξιδεύουν σε άλλα μέρη της πολιτείας για να εργαστούν ως νοσοκόμες με συμβάσεις υψηλότερης αμοιβής.

Η Λίλιαν Μοντόγια, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Περιφερειακού Ιατρικού Κέντρου St. Vincent στη Σάντα Φε, είπε ότι οι προκλήσεις που σχετίζονται με την πανδημία είναι διαφορετικές φέτος καθώς περισσότεροι άνθρωποι αναζήτησαν φροντίδα για προβλήματα υγείας που δεν σχετίζονται με την COVID-19. Είτε το νοσοκομείο τα νοσηλεύει στη μονάδα εντατικής θεραπείας είτε τα παρακολουθεί ως μέρος ενός προγράμματος υγείας στο σπίτι, ο Montoya είπε ότι εξακολουθούν να χρειάζονται νοσοκόμες.

Είπε ότι περίπου το 25% του νοσηλευτικού εργατικού δυναμικού της αποτελείται από συμβασιούχους νοσηλευτές σε αντίθεση με το προσωπικό. «Αυτό που έκανε αυτή η πανδημία ήταν ότι αποκάλυψε ότι έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε όσον αφορά τον επιθετικό σχεδιασμό του αγωγού εργατικού δυναμικού, τόσο που αναπτύσσουμε τοπικά όσο και που μπορούμε να προσελκύσουμε από το εξωτερικό μέχρι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε το δικό μας», είπε ο Μοντόγια. Αξιωματούχοι από κοινοτικά κολέγια και πανεπιστήμια που λειτουργούν ορισμένα από τα προγράμματα εκπαίδευσης νοσηλευτικής του Νέου Μεξικού είπαν ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές τους καταλήγουν να μένουν στις κοινότητες στις οποίες εκπαιδεύονται.

Η Alexa Doig, διευθύντρια της Σχολής Νοσηλευτικής στο New Mexico State University, είπε ότι η σχολή πριν από αρκετά χρόνια αναγνώρισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η έλλειψη τότε και χρησιμοποίησε πανεπιστημιακή και ιδιωτική χρηματοδότηση για να αυξήσει το πρόγραμμα κατά περίπου 35%. «Είμαστε πραγματικά σε ένα στάδιο όπου χρειαζόμαστε επαναλαμβανόμενη χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να το διατηρήσουμε, πόσο μάλλον να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις εγγραφές», είπε, επισημαίνοντας το κόστος που σχετίζεται με συστήματα υπολογιστών, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και απαιτήσεις διαπίστευσης.

Η Δημοκρατική γερουσιαστής Nancy Rodriguez της Σάντα Φε είπε ότι η οικοδόμηση περισσότερων συνεργασιών μεταξύ νοσοκομείων και νοσηλευτικών σχολών της πολιτείας θα είναι το κλειδί καθώς το Νέο Μεξικό προσπαθεί να καλύψει το κενό. “Οι παραλλαγές, ο ιός και ούτω καθεξής, είναι μόνο ένας παράγοντας, αλλά το είχαμε από πολύ παλιά”, είπε σχετικά με την έλλειψη. “Ξέραμε ότι αυτό το πρόβλημα ήταν σημαντικό και απλώς το αφήσαμε να φύγει. Σκεφτήκαμε ότι θα εξαφανιστεί και έτσι τώρα ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Γεώργιος Ελευθερίου στο healthweb: Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αυξάνεται το ενδιαφέρον στον Καναδά για σπουδές στη νοσηλευτική

Χιλιάδες αιτήσεις ειδικευμένων σπουδαστών νοσηλευτικής απορρίπτονται επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.