Πολιτική Υγείας

Νησί Sanya Κίνα: Κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών εν μέσω επιδημίας COVID

Νησί Sanya Κίνα: Κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών εν μέσω επιδημίας COVID

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.

Νησί Sanya Κίνα: Το νησί Sanya, ένας κορυφαίος τροπικός προορισμός διακοπών στο νότιο νησί Χαϊνάν της Κίνας, άρχισε να κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών την Παρασκευή ως απάντηση στην επιδείνωση της επιδημίας COVID-19. Από τότε που η Κίνα έκλεισε τα διεθνή της σύνορα στις αρχές του 2020 για να περιορίσει την εξάπλωση της COVID-19, η βιομηχανία αφορολόγητων ειδών του Χαϊνάν έχει αναπτυχθεί, καθιστώντας ένα ζωτικό κανάλι για τις παγκόσμιες μάρκες από την Gucci έως την Coach, τη La Mer έως τη L’Oreal να προσεγγίζουν τους Κινέζους αγοραστές.

Ωστόσο, η Sanya International Duty Free City στον κόλπο Haitang, που διευθύνεται από την China Duty Free Group και το μεγαλύτερο υπεράκτιο εμπορικό κέντρο του Hainan, έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα την Παρασκευή για να αποτρέψει την εξάπλωση της COVID-19, ανέφερε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Weibo.

Αυτό το κλείσιμο έρχεται παρόλο που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη κρούσματα στην τρέχουσα επιδημία του Hainan στον κόλπο Haitang. Ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων στην Κίνα είναι μικροί σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, το Πεκίνο ακολουθεί μια πολιτική «μηδενικής covid» που το βλέπει να θεσπίζει σκληρούς περιορισμούς για να σταματήσει οποιαδήποτε μετάδοση του ιού.

Η Κίνα θα κλείσει το αφορολόγητο εμπορικό της κέντρο για να περιορίσει την COVID κατά τη διάρκεια της τελευταίας επιδημίας.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι στο Χαϊνάν δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι από την 1η έως τις 5 Αυγούστου ο συνολικός αριθμός των τοπικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στο τρέχον ξέσπασμα ήταν 191.

Χώροι διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων πολλών μπαρ και κινηματογράφων και ορισμένων τουριστικών τοποθεσιών, έκλεισαν επίσης για να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, αν και τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά και πολλοί με τους οποίους επικοινώνησε το Reuters είπαν ότι λειτουργούν κανονικά.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που τα εμπορικά κέντρα αφορολογήτων ειδών αναγκάζονται να κλείσουν στο Χαϊνάν το 2022, με το νησί να κλείνει επίσης τον Απρίλιο μετά από ένα νέο ξέσπασμα.

«Τα κρούσματα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είχαν μεγάλο αντίκτυπο σε εμάς», είπε ένας εργαζόμενος στο catering στη Sanya International Duty Free City που ακούει στο αγγλικό όνομα Dream.

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις είχαν επιστρέψει στο 70 με 80% των επιπέδων του περασμένου έτους πριν από το τελευταίο ξέσπασμα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η πρωτεύουσα του Hainan, η Haikou, φιλοξένησε τη δεύτερη Διεθνή  Έκθεση Καταναλωτικών Προϊόντων Κίνας, όπου οι LVMH, Kering, Richemont, Tapestry και Burberry ήταν μεταξύ των παγκόσμιων εμπορικών σημάτων που εκθέτουν.

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα καταργεί τη συνεργασία με τις ΗΠΑ λόγω διαμάχης στην Ταϊβάν

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει το φαγητό στην ετήσια έκθεση τροφίμων λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα στα ξενοδοχεία με ένα πιλοτικό υγειονομικό σύστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.