Πολιτική Υγείας

NHS: Οι νέοι γιατροί στην Αγγλία θα απεργήσουν για πέντε ημέρες τον Ιούλιο

NHS: Οι νέοι γιατροί στην Αγγλία θα απεργήσουν για πέντε ημέρες τον Ιούλιο

NHS: Οι νεώτεροι γιατροί στην Αγγλία σχεδιάζουν να απεργήσουν για πέντε ημέρες τον Ιούλιο, ξεκινώντας από τις 13 Ιουλίου.

Οι νεώτεροι γιατροί στην Αγγλία σχεδιάζουν να απεργήσουν για πέντε ημέρες τον Ιούλιο, δήλωσε την Παρασκευή ένα συνδικάτο που τους εκπροσωπεί, αποκαλώντας τη «τη μεγαλύτερη περίοδο δράσης» στην ιστορία του κρατικού NHS. Οι αποχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 13 Ιουλίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA). «Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει την ενέργειά μας να έρθουν στο τραπέζι με μια αξιόπιστη προσφορά για την αποκατάσταση των μισθών», ανέφερε η BMA.

Εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής φέτος, καθώς οι κατώτεροι γιατροί – ειδικευμένοι γιατροί που αποτελούν σχεδόν το μισό ιατρικό εργατικό δυναμικό – έχουν διαφωνήσει με την κυβέρνηση σε αίτημα καλύτερης αμοιβής. «Αυτές οι πέντε ημέρες θα είναι εξαιρετικά ενοχλητικές για τους ασθενείς και θα ασκήσουν πίεση στο άλλο προσωπικό του NHS, παραμένουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε να μιλάμε ανά πάσα στιγμή εάν ματαιωθούν οι απεργίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Η Βρετανία έχει πληγεί από απεργίες και σε πολλούς άλλους τομείς, από τις μεταφορές και την εκπαίδευση έως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς τα επίπεδα ρεκόρ του πληθωρισμού έχουν ωθήσει τους εργαζόμενους να αναζητήσουν αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπίσουν μια κρίση κόστους ζωής. Ξεχωριστά, το σωματείο RCN, το οποίο εκπροσωπεί τους νοσηλευτές, ψηφίζει τα μέλη του για περαιτέρω απεργία μετά την απόρριψη της κυβερνητικής προσφοράς για αύξηση μισθού 5%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ζεστός καιρός αυξάνει την πίεση του NHS καθώς απεργούν οι γιατροί

Τεστ Καρκίνος NHS - Ασιοδοξία δίνει τεστ αίματος για την ανίχνευση της πηγής 50 ειδών της νόσου

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Οι νέοι γονείς στο Η.Β. είναι απροετοίμαστοι λόγω αποτυχίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνει έκθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.