Πολιτική Υγείας

NHS: Νοσηλευτές και τραυματιοφορείς απεργούν εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο

NHS: Νοσηλευτές και τραυματιοφορείς απεργούν εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο

NHS: Τα ασθενοφόρα κατεβαίνουν σε απεργία μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, τινάζοντας το Εθνικό Σύστημα και πάλι εν μέσω έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα θα συμμετάσχουν μαζί με τις νοσοκόμες στην απεργία στις 6 Φεβρουαρίου στην Αγγλία και την Ουαλία, σε αυτό που θα είναι η μεγαλύτερη απεργία του NHS σε αυτή τη διαμάχη. Το σωματείο GMB ανακοίνωσε τέσσερις νέες απεργειακές κινητοποιήσεις για το προσωπικό ασθενοφόρων – μία που συμπίπτει με την ημερομηνία απεργίας νοσηλευτών. Είναι η πρώτη φορά που τόσο το προσωπικό του ασθενοφόρου όσο και το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής θα αναλάβουν δράση την ίδια μέρα, καθώς μέλη του RCN συμμετέχουν σε διήμερες απεργίες την Τετάρτη και την Πέμπτη αυτή την εβδομάδα.

Η εθνική γραμματέας του GMB Rachel Harrison είπε: «Οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα είναι θυμωμένοι. Με τα δικά τους λόγια «τέλειωσαν». «Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι σαφές – μιλήστε, πληρώστε τώρα». Οι αποχωρήσεις από το προσωπικό συμπεριλαμβανομένων των παραϊατρικών, των χειριστών κλήσεων και των εργαζομένων υποστήριξης σε επτά από τις 10 αγγλικές υπηρεσίες ασθενοφόρων μαζί με την εθνική υπηρεσία της Ουαλίας θα πραγματοποιηθούν στις 20 Φεβρουαρίου, 6 Μαρτίου και 20 Μαρτίου καθώς και στις 6 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα, το RCN όρισε τις 6 και 7 Φεβρουαρίου ως τις ημερομηνίες για τη μεγαλύτερη απεργία του μέχρι σήμερα, που περιλαμβάνει περισσότερο από το ένα τρίτο των υπηρεσιών στην Αγγλία και όλα εκτός από ένα υγειονομικό συμβούλιο στην Ουαλία. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς νόμους, και τα δύο συνδικάτα θα πρέπει να παρέχουν κάλυψη έκτακτης ανάγκης. Αλλά εγείρει την προοπτική να μην ανταποκριθούν σε επείγουσες κλήσεις για πτώσεις και να μην γίνει ένα τεράστιο κομμάτι προσχεδιασμένης νοσοκομειακής περίθαλψης, όπως επισκευή κήλης, αντικαταστάσεις ισχίου ή εξωτερικά ιατρεία.

Και τα δύο συνδικάτα έχουν ζητήσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις στην Αγγλία και την Ουαλία έδωσαν στο προσωπικό του NHS κατά μέσο όρο 4,75%, με όλους να εγγυώνται τουλάχιστον 1.400 £ – όπως προτείνει ο ανεξάρτητος φορέας αναθεώρησης των μισθών του NHS. Αυτό είναι λιγότερο από το ήμισυ του πληθωρισμού, αν και τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός με τον οποίο ανεβαίνουν οι τιμές έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Εν τω μεταξύ, οι ασθενείς προειδοποιούνται να αναμένουν εκτεταμένη διακοπή των υπηρεσιών την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω της απεργίας του RCN.

Ένα στα τέσσερα νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες πλήττονται από τις απεργίες από τις 08:00 έως τις 20:00. Ωστόσο, οι ιατρικές ιατρείες θα λειτουργούν κανονικά, καθώς οι νοσηλευτές που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες δεν συμμετέχουν στην απεργία. Η κλίμακα της απεργίας και το γεγονός ότι ήταν πάνω από δύο συνεχόμενες ημέρες σήμαινε ότι πιθανότατα θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το NHS προσφέρει δωρεάν μαθήματα τένις για την αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών

NHS: Γίνεται κατάχρηση στις υπηρεσίες ασθενοφόρου

Τα τμήματα επειγόντων της Σκωτίας δεν είναι ασφαλή για τους ασθενείς

Ρεκόρ στις ουρές ασθενοφόρων μαρτυρά την πίεση στο NHS

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.