Πολιτική Υγείας

New Hampshire: Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να χορηγούν ιβερμεκτίνη για την COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

New Hampshire: Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να χορηγούν ιβερμεκτίνη για την COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

New Hampshire: Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ Κρις Σουνούνου άσκησε βέτο την Παρασκευή σε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη, ένα παρασιτικό φάρμακο, για τη θεραπεία της COVID-19 μέσω πάγιας εντολής χωρίς ιατρική συνταγή. Μερικοί Αμερικανοί έχουν στραφεί στην ιβερμεκτίνη για να θεραπεύσουν τον ιό, ένα φτηνό φάρμακο που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα σκουλήκια και άλλα παράσιτα σε ανθρώπους και ζώα.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας και οι ιατρικές ομάδες έχουν πιέσει για να σταματήσει η χρήση του φαρμάκου, προειδοποιώντας ότι μπορεί να προκαλέσει επιβλαβείς παρενέργειες και ότι υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι βοηθά.  Ο Sununu είπε σε ένα δελτίο τύπου ότι το Νιου Χάμσαϊρ έχει επί του παρόντος μόνο τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες οι φαρμακοποιοί μπορούν να χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή:

διακοπή καπνίσματος, αντισύλληψη, διαταραχή χρήσης ουσιών και θεραπεία για σεξουαλική επίθεση. Είπε ότι όλοι “έχουν περάσει από αυστηρές αναθεωρήσεις και έλεγχο για να διασφαλίσουν ότι πληρούν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα πριν από τη χορήγηση ενός φαρμάκου μέσω πάγιας εντολής”.

Η ιβερμεκτίνη δεν θα είναι ένα φάρμακο που μπορούν να χορηγήσουν οι φαρμακοποιοί μετά την άσκηση βέτο στο νομοσχέδιο.

Είπε επίσης ότι η ιβερμεκτίνη παραμένει διαθέσιμη για άτομα εάν συνταγογραφηθεί από τον γιατρό τους. «Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Το νομοσχέδιο θα είχε επίσης δημιουργήσει μια επιτροπή για τη μελέτη της χρήσης της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία της COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αντιμετώπιση των ανθρώπινων ιατρικών καταστάσεων με κτηνιατρικά φάρμακα όπως η ιβερμεκτίνη μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη

Οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να παίρνουν φάρμακα για ζώα, προειδοποίησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για το SARS-CoV-2

Ελπίδες από νέα μελέτη για τη βελτίωση ασθενών με covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.