ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Προειδοποίηση FDA CDC: Ο stand-up κωμικός Joe Rogan αντιμετωπίζει την COVID-19 με ιβερμεκτίνη

Προειδοποίηση FDA CDC: Ο stand-up κωμικός Joe Rogan αντιμετωπίζει την COVID-19 με ιβερμεκτίνη

Αφού δέχτηκε αντιδράσεις, ξεκαθάρισε σε ένα μεταγενέστερο επεισόδιο: «Δεν είμαι γιατρός, είμαι βλάκας και είμαι σχολιαστής που παλεύει με κλουβιά και είμαι βρώμικος stand-up κωμικός ... Δεν είμαι μια σεβαστή πηγή πληροφοριών - ακόμη και για μένα».

Προειδοποίηση FDA CDC: Ο Joe Rogan αντιμετωπίζει την COVID-19 με ιβερμεκτίνη-αλλά ο οργανισμός Τροφίμων και Φαμάκων  FDA, τα Κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων CDC προειδοποιούν για τη χρήση του για τον κορωνοϊό Τα κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων ανέφεραν αύξηση των κλήσεων λόγω κακής χρήσης ιβερμεκτίνης

Ο κωμικός Τζο Ρόγκαν πήγε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη για να ενημερώσει τους θαυμαστές του ότι προσβλήθηκε από την COVID-19 και απαρίθμησε τα φάρμακα που πήρε, συμπεριλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων, της πρεδνιζόνης και ενός αντιπαρασιτικού φαρμάκου που προκάλεσε πρόσφατα ομοσπονδιακές προειδοποιήσεις για την υγεία. “Πετάξαμε αμέσως τον νεροχύτη της κουζίνας. Όλα τα είδη φαρμάκων”, εξήγησε ο Ρόγκαν. “Μονοκλωνικά αντισώματα, ιβερμεκτίνη, Z-pak, πρεδνιζόνη, τα πάντα. Και έλαβα επίσης μία σταγόνα κατά του D και μία σταγόνα βιταμίνης.

” Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προέτρεψαν τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ιβερμεκτίνη ως θεραπεία για την COVID-19, αφού τα κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων σε εθνικό επίπεδο ανέφεραν απότομη αύξηση στα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μετά τη λήψη ζωικών σκευασμάτων του φαρμάκου. Ο FDA είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την αυτοθεραπεία με ιβερμεκτίνη που προοριζόταν για ζώα, σημειώνοντας ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να πιστεύουν ότι το φάρμακο μπορεί να υποκαταστήσει την ιβερμεκτίνη που προορίζεται για ανθρώπους.

“Οι άνθρωποι αγοράζουν διάφορα σκευάσματα φαρμάκων για ζώα ιβερμεκτίνης υψηλής συγκέντρωσης, όπως” εκχύλισμα “, ενέσιμα, πάστα και” ποτίσματα “που προορίζονται για άλογα, βοοειδή και πρόβατα και η λήψη αυτών των φαρμάκων έχει αρρωστήσει μερικούς ανθρώπους”, δήλωσε ο FDA και έγραψε σε επιστολή προς κτηνιάτρους και άλλους. «Ακόμα κι αν τα ζωικά φάρμακα έχουν το ίδιο δραστικό συστατικό με ένα εγκεκριμένο ανθρώπινο φάρμακο, τα ζωικά φάρμακα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα στον άνθρωπο».

«Η αντιμετώπιση των ανθρώπινων ιατρικών καταστάσεων με κτηνιατρικά φάρμακα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη», συνέχισε η υπηρεσία. “Το φάρμακο μπορεί να μην λειτουργεί καθόλου ή μπορεί να επιδεινώσει την ασθένεια και/ή να οδηγήσει σε σοβαρές, δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές της υγείας”. Οι αυξανόμενες αναφορές για χρήση ιβερμεκτίνης κατά την COVID-19 προκάλεσαν επίσης μια συμβουλή για την υγεία από τα CDC, η οποία σημειώνει ότι το εγκεκριμένο από τον FDA φάρμακο προορίζεται για τη θεραπεία ορισμένων λοιμώξεων από παράσιτα και όταν χρησιμοποιείται όπως υποδεικνύεται, είναι γενικά ασφαλές και καλά ανεκτό. Άλλες εγκεκριμένες χρήσεις περιλαμβάνουν θεραπεία για ψείρες και δερματικά προβλήματα όπως η ροδόχρους ακμή.

“Η ιβερμεκτίνη δεν έχει εγκριθεί από τον FDA για την πρόληψη ή τη θεραπεία της COVID-19”, έγραψε το CDC, σημειώνοντας ανεπαρκή δεδομένα από την ομάδα οδηγιών θεραπείας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας για την COVID-19. Η τοξικότητα από την ιβερμεκτίνη μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως «εξάνθημα, ναυτία, έμετος, κοιλιακό άλγος, νευρολογικές διαταραχές και δυνητικά σοβαρή ηπατίτιδα που απαιτεί νοσηλεία», σημείωσαν πρόσφατα αξιωματούχοι υγείας του Μισισιπή. Η υπερδοσολογία με ιβερμεκτίνη μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, κώμα και ακόμη και θάνατο, προειδοποιεί ο FDA.

Ο Ρόγκαν είπε ότι υποβλήθηκε σε τέτοιες θεραπείες για τρεις ημέρες. «Εδώ είμαστε την Τετάρτη και νιώθω υπέροχα», εξήγησε. “Πραγματικά είχα μόνο μια κακή μέρα. Η Κυριακή ήταν χάλια, αλλά η Δευτέρα ήταν καλύτερη, η Τρίτη αισθάνθηκα καλύτερα από τη Δευτέρα και σήμερα, αισθάνομαι καλά.” Και πρόσθεσε: “Πραγματικά αισθάνομαι αρκετά καλά.” Ο Ρόγκαν έχει ασχοληθεί με την αναγκαιότητα του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε διάφορες χρονικές στιγμές στο podcast του, “The Joe Rogan Experience”.

“Δεν είμαι αντιεμβολιατής. Στην πραγματικότητα, είπα ότι πιστεύω ότι είναι ασφαλείς και ενθαρρύνω πολλούς ανθρώπους να τα πάρουν”, είπε ο Ρόγκαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου της εκπομπής τον Απρίλιο του 2021, στο Variety. Αφού δέχτηκε αντιδράσεις, ξεκαθάρισε σε ένα μεταγενέστερο επεισόδιο: «Δεν είμαι γιατρός, είμαι βλάκας και είμαι σχολιαστής που παλεύει με κλουβιά και είμαι βρώμικος stand-up κωμικός … Δεν είμαι μια σεβαστή πηγή πληροφοριών – ακόμη και για μένα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να παίρνουν φάρμακα για ζώα, προειδοποίησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

Ελπίδες από νέα μελέτη για τη βελτίωση ασθενών με covid-19

Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για το SARS-CoV-2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξημένος κίνδυνος θανάτου των επιζώντων Covid έναν χρόνο μετά τη μόλυνση

Κορωνοϊός θνητότητα: Οι επιστήμονες δεικνύουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θανάτου μεταξύ των επιζώντων COVID-19 12 μήνες μετά τη μόλυνση. Ειδικότερα, για άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19, ο κίνδυνος θανάτου στους 12 μήνες μετά τη μόλυνση ήταν 233% υψηλότερος συγκριτικά με άτομα που δεν νόσησαν, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Frontiers in Medicine. Στη μελέτη, σχεδόν το 80% όλων των θανάτων ατόμων που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19 τους τελευταίους 12 μήνες δεν οφείλονταν σε καρδιαγγειακά ή αναπνευστικά αίτια, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο αντίκτυπος του ιού είναι σημαντικός και εκτεταμένος, ακόμη και αν η αρχική μόλυνση έχει καταπολεμηθεί.

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Εκ νέου Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για αναπλήρωση θέσεων εργασίας σε φορείς πρόνοιας

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αρχίζει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή. 

5 Ψυχικά Οφέλη της Άσκησης

Αθλητισμός ψυχικά οφέλη: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλό σας και την ψυχή, όσο και για το σώμα. 

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.

Πως άλλαξε ο covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά: Το πιάτο που θα δούμε σήμερα σίγουρα δεν είναι ούτε ένα πιάτο συνηθισμένο, ούτε κάτι που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Εκτός κι αν είστε μερακλήδες! Είναι όμως ένα εντυπωσιακό πιάτο και οπτικά, αλλά και γευστικά.