Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός μόλυνση πανδημία: Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Κορωνοϊός μόλυνση πανδημία: Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Η ιατρική έχει δύο πράγματα να προσφέρει όταν οι ιογενείς πανδημίες χτυπήσουν: εμβόλια και θεραπευτικά σχήματα.

Κορωνοϊός μόλυνση πανδημία: Η ιατρική έχει δύο πράγματα να προσφέρει όταν οι ιογενείς πανδημίες χτυπήσουν: εμβόλια και θεραπευτικά σχήματα. Αν και είναι δύσκολο να υποτιμηθεί ο ευγενής στόχος της ταχείας ανάπτυξης και διάθεσης ασφαλών εμβολίων που μειώνουν αποτελεσματικά τη σοβαρότητα της νόσου, και ενδεχομένως ακόμη και τα ποσοστά μόλυνσης, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι θεραπευτικές επιλογές για το COVID-19 έχουν υποτιμηθεί. Παρόλο που είναι δύσκολο να βρεθούν καλές εκτιμήσεις για το πόση χρηματοδότηση έχει διατεθεί για κάθε στρατηγική, είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι η έγκριση νέων φαρμάκων για το COVID-19 έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Μερικά ιατρικά ιδρύματα έχουν εξετάσει πολύ καλά τα υπάρχοντα και φθηνά φάρμακα που είναι ήδη διαθέσιμα και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον SARS. Ένα τέτοιο μέρος είναι η Νιγηρία, ειδική στο Λάγος και τον Karu / Jos. Η ομάδα του αντίστοιχου συγγραφέα Olufemi Emmanuel Babalola, από το Τμήμα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Bingham, δημοσίευσε πρόσφατα ένα έγγραφο στο medRxiv στο οποίο δείχνουν ότι η ιβερμεκτίνη έχει σαφές κλινικό όφελος για το COVID-19. Όπως και το αμφιλεγόμενο φάρμακο υδροξυχλωροκίνη, η ιβερμεκτίνη ήταν ένα φάρμακο μάχης που είναι συχνά στις ειδήσεις.

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται ευρέως και με ασφάλεια σε πολλά αφρικανικά έθνη για τη θεραπεία της οφθαλμικής ογκοκέρσης. Όπως και τόσα πολλά σημαντικά φάρμακα, η ιβερμεκτίνη έχει ένα ευρύ φάσμα βιολογικής δραστηριότητας. Είναι αντιπαρασιτικό, αντιβακτηριακό και αντιικό για αρκετούς ιούς RNA. Σε in-vitro μελέτες, η ιβερμεκτίνη έδωσε 5.000 φορές μείωση του SARS-CoV-2 σε διαφορετικά είδη κυττάρων, που προκύπτει από την αναστολή της εξαρτώμενης από RNA πολυμεράση RNA, την κατάργηση της ετεροδιμερούς μεταφοράς πυρηνικής εισαγωγής -S / β1 του SARS-CoV- 2 από το κυτοσόλιο στον πυρήνα, ή αναστολή της μετάφρασης της ιικής mRNA πρωτεΐνης.

Το κύριο πρόβλημα με την ιβερμεκτίνη ήταν παραδοσιακά ότι δεν ήταν καλός παίκτης στο silico. Κινητικές προσομοιώσεις από βοοειδή που χρησιμοποιούν 10 φορές υψηλότερη δόση από ό, τι χρησιμοποιήθηκε in vitro, απέτυχαν να αποδώσουν αρκετά υψηλές προσομοιώσεις in vivo συγκεντρώσεις φαρμάκου για να επιτύχουν την τιμή IC50 (50% ανασταλτική συγκέντρωση) των 2,4uM που απαιτήθηκε για in-vitro αναστολή.

Από την άλλη πλευρά, μεταγενέστερες προσομοιώσεις με ανθρώπινη φαρμακοκινητική με τη σειρά τους προέβλεπαν 10 φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις από την αναφερόμενη EC50 (αποτελεσματική συγκέντρωση 50%). Η ιβερμεκτίνη είναι εξαιρετικά λιπόφιλη, έχει μεγάλη ημιζωή περίπου 85 ώρες και μεγάλη κατανομή όγκου, υποδεικνύοντας προτιμησιακή συσσώρευση πνευμόνων και ιστών. Φαρμακοδυναμικά, η ιβερμεκτίνη είναι γνωστό ότι αναστέλλει αρκετές σημαντικές κυτοκίνες με δοσοεξαρτώμενο τρόπο.

Μια άλλη σημαντική και έγκαιρη ανασκόπηση της αναδυόμενης αποτελεσματικότητας της ιβερμεκτίνης δημοσιεύθηκε μόλις χθες στο Frontiers in Pharmacology . Μεταξύ των συγγραφέων της εφημερίδας είναι ο Paul Marik, ο οποίος δημιούργησε το Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) νωρίτερα φέτος για να εντοπίσει θεραπείες για το SARS-CoV-2. Η εργασία περιγράφει επιτυχημένες θεραπείες και προφύλαξη για το COVID-19 χρησιμοποιώντας ιβερμεκτίνη σε “φυσικά πειράματα” και δοκιμές στη Νότια Αμερική, το Μπελίζ, τη Μακεδονία και το Ουτάρ Πραντές, μεταξύ άλλων. Ενώ πολλές από αυτές τις δοκιμές έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά με κριτές, η πλειονότητα εξακολουθεί να βρίσκεται σε διακομιστές προεκτύπωσης ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε συλλογές ανέκδοτων που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μακροχρόνιες επιπτώσεις προσβολής από κορωνοϊό

Παράταση και αυστηροποίηση των lockdowns στην Ευρώπη

Πιθανή αιτία λοίμωξης covid-19 συμπτώματα στο πεπτικό - γαστρεντερικό συστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19.

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη του κορωνοϊού της ASTRAZENECA AZD7442 ,σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.