Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός μόλυνση πανδημία: Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Κορωνοϊός μόλυνση πανδημία: Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Η ιατρική έχει δύο πράγματα να προσφέρει όταν οι ιογενείς πανδημίες χτυπήσουν: εμβόλια και θεραπευτικά σχήματα.

Κορωνοϊός μόλυνση πανδημία: Η ιατρική έχει δύο πράγματα να προσφέρει όταν οι ιογενείς πανδημίες χτυπήσουν: εμβόλια και θεραπευτικά σχήματα. Αν και είναι δύσκολο να υποτιμηθεί ο ευγενής στόχος της ταχείας ανάπτυξης και διάθεσης ασφαλών εμβολίων που μειώνουν αποτελεσματικά τη σοβαρότητα της νόσου, και ενδεχομένως ακόμη και τα ποσοστά μόλυνσης, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι θεραπευτικές επιλογές για το COVID-19 έχουν υποτιμηθεί. Παρόλο που είναι δύσκολο να βρεθούν καλές εκτιμήσεις για το πόση χρηματοδότηση έχει διατεθεί για κάθε στρατηγική, είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι η έγκριση νέων φαρμάκων για το COVID-19 έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Μερικά ιατρικά ιδρύματα έχουν εξετάσει πολύ καλά τα υπάρχοντα και φθηνά φάρμακα που είναι ήδη διαθέσιμα και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον SARS. Ένα τέτοιο μέρος είναι η Νιγηρία, ειδική στο Λάγος και τον Karu / Jos. Η ομάδα του αντίστοιχου συγγραφέα Olufemi Emmanuel Babalola, από το Τμήμα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Bingham, δημοσίευσε πρόσφατα ένα έγγραφο στο medRxiv στο οποίο δείχνουν ότι η ιβερμεκτίνη έχει σαφές κλινικό όφελος για το COVID-19. Όπως και το αμφιλεγόμενο φάρμακο υδροξυχλωροκίνη, η ιβερμεκτίνη ήταν ένα φάρμακο μάχης που είναι συχνά στις ειδήσεις.

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται ευρέως και με ασφάλεια σε πολλά αφρικανικά έθνη για τη θεραπεία της οφθαλμικής ογκοκέρσης. Όπως και τόσα πολλά σημαντικά φάρμακα, η ιβερμεκτίνη έχει ένα ευρύ φάσμα βιολογικής δραστηριότητας. Είναι αντιπαρασιτικό, αντιβακτηριακό και αντιικό για αρκετούς ιούς RNA. Σε in-vitro μελέτες, η ιβερμεκτίνη έδωσε 5.000 φορές μείωση του SARS-CoV-2 σε διαφορετικά είδη κυττάρων, που προκύπτει από την αναστολή της εξαρτώμενης από RNA πολυμεράση RNA, την κατάργηση της ετεροδιμερούς μεταφοράς πυρηνικής εισαγωγής -S / β1 του SARS-CoV- 2 από το κυτοσόλιο στον πυρήνα, ή αναστολή της μετάφρασης της ιικής mRNA πρωτεΐνης.

Το κύριο πρόβλημα με την ιβερμεκτίνη ήταν παραδοσιακά ότι δεν ήταν καλός παίκτης στο silico. Κινητικές προσομοιώσεις από βοοειδή που χρησιμοποιούν 10 φορές υψηλότερη δόση από ό, τι χρησιμοποιήθηκε in vitro, απέτυχαν να αποδώσουν αρκετά υψηλές προσομοιώσεις in vivo συγκεντρώσεις φαρμάκου για να επιτύχουν την τιμή IC50 (50% ανασταλτική συγκέντρωση) των 2,4uM που απαιτήθηκε για in-vitro αναστολή.

Από την άλλη πλευρά, μεταγενέστερες προσομοιώσεις με ανθρώπινη φαρμακοκινητική με τη σειρά τους προέβλεπαν 10 φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις από την αναφερόμενη EC50 (αποτελεσματική συγκέντρωση 50%). Η ιβερμεκτίνη είναι εξαιρετικά λιπόφιλη, έχει μεγάλη ημιζωή περίπου 85 ώρες και μεγάλη κατανομή όγκου, υποδεικνύοντας προτιμησιακή συσσώρευση πνευμόνων και ιστών. Φαρμακοδυναμικά, η ιβερμεκτίνη είναι γνωστό ότι αναστέλλει αρκετές σημαντικές κυτοκίνες με δοσοεξαρτώμενο τρόπο.

Μια άλλη σημαντική και έγκαιρη ανασκόπηση της αναδυόμενης αποτελεσματικότητας της ιβερμεκτίνης δημοσιεύθηκε μόλις χθες στο Frontiers in Pharmacology . Μεταξύ των συγγραφέων της εφημερίδας είναι ο Paul Marik, ο οποίος δημιούργησε το Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) νωρίτερα φέτος για να εντοπίσει θεραπείες για το SARS-CoV-2. Η εργασία περιγράφει επιτυχημένες θεραπείες και προφύλαξη για το COVID-19 χρησιμοποιώντας ιβερμεκτίνη σε “φυσικά πειράματα” και δοκιμές στη Νότια Αμερική, το Μπελίζ, τη Μακεδονία και το Ουτάρ Πραντές, μεταξύ άλλων. Ενώ πολλές από αυτές τις δοκιμές έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά με κριτές, η πλειονότητα εξακολουθεί να βρίσκεται σε διακομιστές προεκτύπωσης ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε συλλογές ανέκδοτων που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μακροχρόνιες επιπτώσεις προσβολής από κορωνοϊό

Παράταση και αυστηροποίηση των lockdowns στην Ευρώπη

Πιθανή αιτία λοίμωξης covid-19 συμπτώματα στο πεπτικό - γαστρεντερικό συστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η BDSI ανακοίνωσε την κυκλοφορία του 1ου πόσιμου φαρμάκου για τη θεραπεία της ημικρανίας

BDSI: Το ELYXYB είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον FDA έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα για την θεραπεία της οξείας ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, σε ενήλικες. Η BDSI σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ELYXYB εντός του επόμενου μήνα.

Nέα εποχή στην μάχη κατά της ελονοσίας και ο ρόλος της τεχνολογίας mRNA

Η ελονοσία προκαλείται από την μετάδοση παράσιτου (πλασμώδιο) στο αίμα μετά από δήγμα μολυσμένου κουνουπιού. Η ελονοσία ήταν ενδημική στην Ελλάδα μέχρι και το 1960, ενώ μέσω εντατικού προγράμματος εκρίζωσης της νόσου η Ελλάδα κηρύχθηκε ελεύθερη ελονοσίας το 1974.

Το Πακιστάν εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τη δόση κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά.

Δύο ολοκαίνουργια χάπια COVID-19 κατά της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται σε έλλειψη

Ενώ λιγότεροι ασθενείς με COVID-19 χρειάζονται πλέον εντατική θεραπεία, η αύξηση ωθεί τα νοσοκομεία σε οριακό σημείο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την απειλή, το χάπι της Pfizer έφτασε ακριβώς στην ώρα του, είπε ο Schrank. «Δεν πρόκειται να ανατρέψει την παλίρροια στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, αλλά θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει να μετριαστεί ο αντίκτυπος στα νοσοκομεία», είπε.

Προμήθεια των ΗΠΑ με πρόσθετες δόσεις του μονοκλωνικού της AstraZeneca

Προμήθεια των ΗΠΑ με πρόσθετες δόσεις του μονοκλωνικού της AstraZeneca με σκοπό την προστασία ευπαθών ομάδων που δεν ανταποκρίνονται στον εμβολιασμό.Το Evusheld στις ΗΠΑ έχει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της COVID-19.

Ο ΠΟΥ εγκρίνει Baricitinib και Sotrovimab για τον κορωνοϊό

ΠΟΥ Covid φάρμακα: Καθώς η παραλλαγή Όμικρον κυριαρχεί παγκοσμίως και τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, δυο νέα φάρμακα εγκρίνονται από τον ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.