Πολιτική Υγείας

Νέα Ζηλανδία: Η υγεία οφείλει να είναι προτεραιότητα όλων των πολιτικών κομμάτων

Νέα Ζηλανδία: Η υγεία οφείλει να είναι προτεραιότητα όλων των πολιτικών κομμάτων

Νέα Ζηλανδία: Το σύστημα υγείας χρειάζεται συνεχείς επενδύσεις και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αναγνωρίσουν και να δεσμευτούν για την επένδυση που χρειάζεται.

Στη Νέα Ζηλανδία, η Ένωση Δημόσιων Υπηρεσιών ζητά από τους πολιτικούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ως “πολιτικό ποδόσφαιρο”, αφού ο ηγέτης του Εθνικού Κόμματος Κρίστοφερ Λούξον υπαναχώρησε από την υπόσχεσή του να συνδυάσει τη χρηματοδότηση για την υγεία με τον πληθωρισμό εάν εκλεγεί.

 

Τα πολιτικά κόμματα και η υγεία

 H εθνική γραμματέας του PSA, Kerry Davies λέει: “Το σύστημα υγείας μας χρειάζεται συνεχείς επενδύσεις και χρειαζόμαστε τα πολιτικά κόμματα να αναγνωρίσουν και να δεσμευτούν για την επένδυση που χρειάζεται. Καταλαβαίνουμε ότι διαφορετικά κόμματα μπορεί να έχουν διαφορετικές ιδέες για το πού χρειάζεται αυτή η επένδυση περισσότερο, αλλά εμείς είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα συμφωνούσαν ότι η υγεία είναι κορυφαία προτεραιότητα για την κοινωνία μας. Οι Νεοζηλανδοί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν θέλουν η υγεία ή το επάγγελμά τους να χρησιμοποιηθεί ως “πολιτικό ποδόσφαιρο”. Χρειαζόμαστε επενδύσεις σε βασικές υπηρεσίες, ώστε όλοι να λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται, όταν και όπου τη χρειάζονται”.

Επίσης, η Kerry Davies αναφέρει “Θέλουμε να δούμε τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να δεσμεύονται να διορθώσουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και να εξαλείψουν τις ανισότητες στο σύστημα υγείας, τόσο για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας όσο και για τους ανθρώπους που επί του παρόντος δεν λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πληθυσμός της Κίνας αναμένεται να μειωθεί πριν από το 2025

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τον θηλασμό έχουν τις μητέρες σε δίλημμα

Το στέλεχος BA.5 της Omicron ευθύνεται για τους υψηλότερους θανάτους από COVID στη Νέα Ζηλανδία

Καναδοί ερευνητές έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ζωτικά δεδομένα COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.