Πολιτική Υγείας

Νέα Υόρκη: Άρση τω περιορισμών COVID-19 μετά την επίτευξη του εμβολιαστικού στόχου

Νέα Υόρκη: Άρση τω περιορισμών COVID-19 μετά την επίτευξη του εμβολιαστικού στόχου

Ο Cuomo σημείωσε ότι η Νέα Υόρκη έχει περάσει από το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας COVID κατά το ύψος της πανδημίας στο 48,16% στο χαμηλότερο στο 0,40% στις ΗΠΑ.

Νέα Υόρκη: Η Νέα Υόρκη αίρει τους εναπομείναντες περιορισμούς COVID-19 μετά την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού. Ο Cuomo είπε ότι το κράτος μπορεί να “επιστρέψει στη ζωή όπως την ξέρουμε”. Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ανακοίνωσε την Τρίτη ότι όλοι οι εναπομείναντες περιορισμοί COVID-19 “θα χαλαρώσουν από σήμερα” αφού το κράτος πέτυχε τον στόχο του να εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού, αλλά η χρήση μάσκας θα παραμείνει σε ισχύ για ορισμένους. Σε ισχύ αμέσως, οι επιχειρήσεις στην πολιτεία δεν θα πρέπει πλέον να ακολουθούν κανόνες κοινωνικής απόστασης ή να περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται μέσα, δήλωσε ο Cuomo στη συνέντευξη Τύπου του από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Μανχάταν.

Ωστόσο, θα εξακολουθούν να απαιτούνται μάσκες σε σχολεία, μετρό, μεγάλους χώρους, καταφύγια αστέγων, νοσοκομεία, γηροκομεία και φυλακές.

“Σήμερα η Πολιτεία της Νέας Υόρκης πέτυχε τον στόχο μας για εμβολιασμό 70% για ενήλικες», ανέφερε ο λογαριασμός του Cuomo κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.”

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στη ζωή όπως τh γνωρίζουμε.

Oι περιορισμοί COVID που επιβάλλονται από το κράτος καταργούνται σε εμπορικά και κοινωνικά περιβάλλοντα.”

Οι έλεγχοι για την υγεία, τα πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης, η ανίχνευση επαφών και οι περιορισμοί κοινωνικής συγκέντρωσης συγκαταλέγονται μεταξύ των αρμοδιοτήτων που έχουν αρθεί.

Ο Cuomo σημείωσε ότι η Νέα Υόρκη έχει περάσει από το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας COVID κατά το ύψος της πανδημίας στο 48,16% στο χαμηλότερο στο 0,40% στις ΗΠΑ.

Είπε ότι η Νέα Υόρκη έχει χορηγήσει πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και έχει εμβολιάσει πλήρως ένα μεγαλύτερο μερίδιο ενηλίκων “από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο κράτος της χώρας”.

Ο Cuomo είπε ότι το κράτος θα εκφράσει «ευγνωμοσύνη για τους βασικούς μας εργαζόμενους» και θα γιορτάσει την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού με πυροτεχνήματα στις 9:15 μ.μ. την Τρίτη.

Ορισμένα ορόσημα σε ολόκληρη την πολιτεία θα φωτίζονταν επίσης με μπλε και χρυσό χρώμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μοντέλο των ΗΠΑ για τα κίνητρα των εμβολιασθέντων

Επτά αεροδρόμια θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού covid -19 της Νέας Υόρκης

Διχασμένοι οι ειδικοί στις ΗΠΑ για το πόσο χρήσιμα είναι τα τεστ κορωνοϊού μέσα στα σχολεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.