Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Μπόρις Τζόνσον: Το Ηνωμένο Βασίλειο υπόσχεται νέα πανδημική υποστήριξη στους εργαζόμενους

Μπόρις Τζόνσον: Το Ηνωμένο Βασίλειο υπόσχεται νέα πανδημική υποστήριξη στους εργαζόμενους

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υπήρχε πιο άγριος και πιο ένθερμος αντίπαλος για άσκοπες αυξήσεις φόρων από εμένα, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία σε κλίμακα που αυτή η χώρα δεν είχε δει ποτέ στη ζωή μας και πολύ πριν».

Μπόρις Τζόνσον: Η κυβέρνηση της Βρετανίας ορίστηκε τη Δευτέρα να ανακοινώσει νέα υποστήριξη στους εργαζόμενους που τους έπληξε η πανδημία, αφού δέχτηκε επίθεση για τον τερματισμό ενός προγράμματος διακοπών που κράτησε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ θα ανακοινώσει ένα πακέτο επανεκπαίδευσης ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών (680 εκατομμύρια δολάρια, 580 εκατομμύρια ευρώ) που απευθύνεται σε ηλικιωμένους εργαζόμενους που φεύγουν από την άδεια και σε νεότερους Βρετανούς, ανέφερε το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έχει δαπανήσει σχεδόν 70 δισεκατομμύρια λίρες για την καταβολή του μεγαλύτερου μισθού για το προσωπικό που έχει μείνει στο σπίτι, βοηθώντας να διατηρηθεί το επίσημο ποσοστό ανεργίας σχετικά χαμηλό.

Αλλά ο Sunak τερμάτισε το πρόγραμμα άδειας εργασίας την Πέμπτη και επίσης καταργεί την εβδομαδιαία ενίσχυση των επιδομάτων για τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους. Επιμένει ότι είναι καιρός να μεταβούμε σε μακροπρόθεσμη υποστήριξη, ενάντια στις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των ακτιβιστών ότι οι αλλαγές θα βυθίσουν πολλούς ανθρώπους βαθύτερα στη φτώχεια. “Στην αρχή αυτής της κρίσης έδωσα μια υπόσχεση ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται και είμαι έτοιμος να διπλασιάσω αυτήν την υπόσχεση τώρα, καθώς βγαίνουμε από αυτήν την κρίση”, είπε ο Sunak σε μια ομιλία στην ετήσια συντηρητική διάσκεψη.

Η πρώτη φάση του σχεδίου του είχε προστατεύσει 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος άδειας, είπε, και η Βρετανία τώρα «βιώνει μία από τις ισχυρότερες και ταχύτερες ανακτήσεις οποιασδήποτε μεγάλης οικονομίας στον κόσμο».

«Αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα και θέλω να βεβαιωθώ ότι η οικονομία μας είναι κατάλληλη για το μέλλον, και αυτό σημαίνει ότι παρέχουμε την υποστήριξη και τις δεξιότητες που χρειάζονται οι άνθρωποι για να εργαστούν και να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Ωστόσο, διαδηλωτές στη διάσκεψη στο Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία, κατηγόρησαν τους Συντηρητικούς ότι εγκατέλειψαν τους φτωχούς.

«Τα παιδιά πεινάνε. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό σε αυτόν τον αιώνα; Είμαστε εδώ επειδή πρέπει να κάνουμε κάτι για να καταγράψουμε την αηδία μας», δήλωσε στο AFP την Κυριακή η συνταξιούχος δασκάλα Λορέιν Τόμπσον.

Φορολογικοί χρόνοι – Τα επίσημα στοιχεία την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η οικονομία της Βρετανίας ανέκαμψε πιο έντονα από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, ξεχωριστοί δείκτες υποδεικνύουν επιβράδυνση της ανάπτυξης, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει δυσχέρειες στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις που έχουν προκαλέσει εκρηκτικές τιμές καυσίμων. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πλήθος αγορών πανικού στα πρατήρια καυσίμων που προκλήθηκαν από την έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων και έχει κινητοποιήσει τον στρατό για να βοηθήσει.

Οι επιχειρήσεις κατηγορούν την έλλειψη οδηγών για τη σκληροπυρηνική προσέγγιση της κυβέρνησης στο Brexit, που σταμάτησε τη ροή εργαζομένων από την ανατολική Ευρώπη, αλλά οι υπουργοί λένε ότι φταίει η πανδημία. Σε ένα ανερχόμενο μήνυμα συνδιάσκεψης προς τους πιστούς των Τόρις, ο Τζόνσον δεσμεύτηκε να προχωρήσει με το σχέδιο αποκατάστασής του μετά την Covid να «χτίσει καλύτερα» σε τομείς από υποδομές έως κλιματική αλλαγή.

Σε συνέντευξη του BBC την Κυριακή, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να επιστρέψει τη Βρετανία στην «σπασμένη» οικονομία της πριν από το Brexit, η οποία είπε ότι εξαρτιόταν υπερβολικά από το φθηνό ξένο εργατικό δυναμικό. «Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε σε όλους αυτούς τους τομείς είναι απλά να επιστρέψουμε στο κουρασμένο, αποτυχημένο, παλιό μοντέλο και να επιδιώξουμε τον μοχλό που χαρακτηρίζεται από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, με άτομα με χαμηλούς μισθούς», είπε. «Ναι, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής». Ο Τζόνσον και ο Σουνάκ βρίσκονται επίσης υπό πίεση από το Συντηρητικό δικαίωμα να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση της Βρετανίας, εν μέρει για να αντιμετωπίσει μια κρίση στη φροντίδα ηλικιωμένων.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υπήρχε πιο άγριος και πιο ένθερμος αντίπαλος για άσκοπες αυξήσεις φόρων από εμένα, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία σε κλίμακα που αυτή η χώρα δεν είχε δει ποτέ στη ζωή μας και πολύ πριν». «Εάν μπορώ να το αποφύγω, δεν θέλω να αυξήσω ξανά τους φόρους, φυσικά όχι, ούτε ο Ρίσι Σουνάκ», είπε ο Τζόνσον στο BBC. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι ο Σουνάκ θα κάνει ακριβώς αυτό αφού προχωρήσει σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών παλεύει να ισορροπήσει τα βιβλία μετά τις τεράστιες δαπάνες για την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι νομικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας θα αντικατασταθούν από την «προσωπική ευθύνη»

Μικρές οι τροποποιήσεις στα αρχικά εμβόλια covid έναντι των μεταλλάξεων

Ο Π.Ο.Υ στέλνει το μήνυμα για τις γιορτές... Μην αγκαλιάζεστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακαθάριστα οικόπεδα: Εκπνέει ο χρόνος για τη δήλωση στην πλατφόρμα - Εμπρηστικές "βόμβες"

Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα έχει δώσει στους πολίτες διορία μέχρι τις 30 Ιουνίου, μέχρι να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και να δηλώσουν ότι έχουν καλύψει τα πάντα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. 

«Ευρώπη των Εμβολίων»: Καρκίνοι που προλαμβάνονται με εμβολιασμό

Είναι καιρός να υπερασπιστούμε την πρόληψη σε όλες τις πολιτικές μας στον τομέα της υγείας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την εξάλειψη των καρκίνων που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό στην Ευρώπη».

UNAIDS: Νέα στρατηγική για τον τερματισμό του AIDS

UNAIDS: Το Παγκόσμιο Ταμείο είναι μια παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση του HIV, της φυματίωσης και της ελονοσίας και για τη διασφάλιση ενός υγιέστερου, ασφαλέστερου, πιο δίκαιου μέλλοντος για όλους.

Close Icon