Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν ΗΠΑ: Αντικατάσταση σχολικών λεωφορείων ντίζελ με ηλεκτρικά από το πακέτο βοήθειας για την covid

Μπάιντεν ΗΠΑ: Αντικατάσταση σχολικών λεωφορείων ντίζελ με ηλεκτρικά από το πακέτο βοήθειας για την covid

Ορισμένοι οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών συμβούλων της πρώην κυβέρνησης Ομπάμα, κατηγόρησαν το πακέτο βοήθειας 1,9 τρις δολαρίων για την COVID-19 για υπερθέρμανση της οικονομίας.

ΗΠΑ: Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) δαπάνησε 7 εκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης για να αντικαταστήσει τα σχολικά λεωφορεία ντίζελ με ηλεκτρικά λεωφορεία (EPA) Χρησιμοποίησε επίσης 5,25 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ARP πέρυσι για «πρόγραμμα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης» Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ξόδεψε 7 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια από το πακέτο βοήθειας 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Μπάιντεν για την COVID-19 σε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης σχολικών λεωφορείων ντίζελ με ηλεκτρικά σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Το πρόγραμμα εκπτώσεων ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης (ARP) του 2021 της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA διέθεσε 7 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια από τον νόμο για το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης του Μπάιντεν σε σχολεία για την αντικατάσταση έως και τεσσάρων λεωφορείων ντίζελ με ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων ή 300.000 δολαρίων το καθένα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA, τα κονδύλια που διατέθηκαν από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ARP στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA προορίζονται ειδικά για «δραστηριότητες που εντοπίζουν και αντιμετωπίζουν δυσανάλογες περιβαλλοντικές βλάβες και κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε μειονοτικούς πληθυσμούς ή πληθυσμούς χαμηλού εισοδήματος».

Το πρόγραμμα εκπτώσεων σχολικών λεωφορείων ήταν προσαρμοσμένο μόνο σε αιτούντα σε υποεξυπηρετούμενες σχολικές περιφέρειες, σχολεία φυλών και ιδιωτικούς στόλους που εξυπηρετούν αυτά τα σχολεία και τα λεωφορεία αντικατάστασης έπρεπε να είναι ηλεκτρικά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA. Τα εγκεκριμένα σχολεία, τα οποία επιλέχθηκαν με κλήρωση, έχουν προθεσμία μέχρι τον Οκτώβριο για να αποδείξουν ότι αγόρασαν τα νέα λεωφορεία και έχουν διαλύσει τα παλιά.

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο για τους αιτούντες στο πρόγραμμα, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, είπε: “Οι κινητήρες ντίζελ εκπέμπουν επιβλαβή οξείδια του αζώτου (NOx), σωματίδια (PM) και άλλους ρύπους” και ότι “ενώ τα νέα λεωφορεία πρέπει να πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA , πολλά παλαιότερα σχολικά λεωφορεία συνεχίζουν να εκπέμπουν επιβλαβή καυσαέρια ντίζελ».

Συνολικά, το πρόγραμμα χορήγησε χρηματοδότηση για 23 αντικαταστάσεις ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων και σχετική υποδομή φόρτισης σε 11 διαφορετικά σχολεία σε όλη τη χώρα.

Στα 300.000 $ ανά λεωφορείο, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA έμεινε με 100.000 $ σε εναπομείναντα κεφάλαια του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης ARP, τα οποία η υπηρεσία είπε στο Fox News Digital ότι θα διατεθούν “δεόντως σε άλλο πρόγραμμα ή τμήμα” μετά από διαβούλευση με το δημοσιονομικό προσωπικό της.

«Η επιστήμη δείχνει μια σαφή σχέση μεταξύ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των επιπτώσεων στη δημόσια υγεία από αναπνευστικές ασθένειες όπως η COVID-19», ανέφερε η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA σε δήλωση στο Fox News Digital.

«Τα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία παρέχουν καθαρότερο αέρα για τα παιδιά, τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων και την κοινότητα.

“Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA παρέχει καθαρότερο αέρα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Νόμος για τη μείωση των εκπομπών ντίζελ Diesel Emissions Reduction Act (DERA) που επιτρέπει στις σχολικές περιφέρειες να αντικαταστήσουν τα λεωφορεία με κινητήρες ντίζελ με ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία μαζί με άλλες καθαρότερες εναλλακτικές λύσεις”, συνέχισε. “Μέσω του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης (ARP), το Κογκρέσο παρείχε πρόσθετη χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Νόμος για τη μείωση των εκπομπών ντίζελ DERA της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για τη δημόσια υγεία σε πληθυσμούς με χαμηλό εισόδημα και μειονότητες που φέρουν δυσανάλογο βάρος ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης ARP που παρέχεται στο πρόγραμμα Νόμος για τη μείωση των εκπομπών ντίζελ DERA της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA προορίζεται αποκλειστικά για σχολικές περιοχές σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες, σχολεία φυλών και ιδιωτικούς στόλους που εξυπηρετούν αυτά τα σχολεία, ενώ το ετήσιο πρόγραμμα Νόμος για τη μείωση των εκπομπών ντίζελ DERA είναι ανοιχτό σε όλες τις επιλέξιμες πολιτείες.”

Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris γιόρτασε το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Λευκού Οίκου τον Μάρτιο, ανακοινώνοντας τους νικητές των εκπτώσεων. «Φανταστείτε ένα μέλλον: Τα φορτηγά που παραδίδουν ψωμί και γάλα στα ράφια των παντοπωλείων μας και τα λεωφορεία που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και τους γονείς στη δουλειά. Φανταστείτε όλα τα βαρέα οχήματα που διατηρούν ισχυρές τις γραμμές εφοδιασμού μας και επιτρέπουν στην οικονομία μας να αναπτυχθεί — φανταστείτε ότι παρήγαγαν μηδενικές εκπομπές», είπε ο Χάρις στις 7 Μαρτίου.

«Λοιπόν, όλοι το φανταστήκατε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα — επειδή έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τι μπορεί να είναι, χωρίς να επιβαρύνουμε αυτό που υπήρξε και μετά να κάνει το δυνατό να συμβεί πραγματικά».

Ο νόμος για το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης (ARP), το οποίο ψήφισαν οι Δημοκρατικοί τον Μάρτιο του 2021 χωρίς καμία υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών, χρεώθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα ως αναγκαιότητα για το άνοιγμα των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Δημοκρατικοί όπως ο γερουσιαστής Raphael Warnock, D-Ga., περιέγραψαν το θάνατο του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης ARP ως ζήτημα ζωής και θανάτου.

“Αυτή είναι μια στιγμή κατά την οποία είναι πολύ σαφές ότι η δημόσια πολιτική είναι κυριολεκτικά θέμα ζωής και θανάτου”, είπε ο Warnock κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Φεβρουάριο του 2021 με τον γερουσιαστή Chuck Schumer, D-N.Y., προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο θα προβλέπει ” περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην πολιτεία Κ της Τζόρτζια μέσω 12 σχολείων για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές, οι δάσκαλοι και το προσωπικό παραμένουν ασφαλείς και υγιείς και για την αντιμετώπιση της μαθησιακής απώλειας».

Ωστόσο, το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ARP αντιμετωπίζει εντατικό έλεγχο για την επίδρασή του στην οικονομία των ΗΠΑ μετά την άνοδο του πληθωρισμού κατά 8,5% τον περασμένο μήνα. Ορισμένοι οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών συμβούλων της πρώην κυβέρνησης Ομπάμα, κατηγόρησαν το πακέτο βοήθειας 1,9 τρις δολαρίων για την COVID-19 για υπερθέρμανση της οικονομίας.

Το Fox News Digital ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι οι μπλε πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ARP για να προωθήσουν τις βασικές αρχές της κρίσιμης φυλετικής θεωρίας (CRT) στα δημόσια σχολεία.

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος EPA χρησιμοποίησε 5,25 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ARP πέρυσι για ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης που χρηματοδότησε επιχορηγήσεις για έργα που είχαν σχεδόν ελάχιστη σχέση με την αντιμετώπιση της COVID-19 ή των επιπτώσεων της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που χρησιμοποιεί «αφήγηση ιστοριών» και «βόλτες με δέντρα» για «αύξηση της ευαισθητοποίησης και του διαλόγου γύρω από την άδικη κάλυψη του θόλου των δέντρων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρωθυπουργός βάζει την Ελλάδα στην πρίζα της ηλεκτροκίνησης

Δείτε πως θα είναι ο κόσμος το 2069

Οικολογικό πρότυπο η Ουτρέχτη – Δείτε σε τι πρωτοτυπεί

Το σχέδιο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για μείωση των ρύπων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.

Πέφτουν οι μάσκες από 1η Ιουνίου - Οι εξαιρέσεις

Η ανησυχία του υπουργείου Παιδείας για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς εισακούστηκε και έτσι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που δεν είναι αριθμημένες οι θέσεις των επιβατών, οι ειδικοί θα αποφασίσουν σε νεότερη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.