Τεχνολογία

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 7.500 οχήματα βρίσκονται ήδη στους δρόμους της Ελλάδας μέσω του ολιστικού πλαισίου για πράσινη ανάπτυξη

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 7.500 οχήματα βρίσκονται ήδη στους δρόμους της Ελλάδας μέσω του ολιστικού πλαισίου για πράσινη ανάπτυξη

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ο κ. Αμυράς βρέθηκε σήμερα σε συνέδριο με θέμα "Ηλεκτροκίνηση και εναλλακτικές μορφές ενέργειας στην μηχανοκίνηση" και μίλησε για την πράσινη ανάπτυξη στους δρόμους.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, μίλησε σήμερα σε συνέδριο που λαμβάνει χώρα στην Πάτρα, με θέμα “Ηλεκτροκίνηση και εναλλακτικές μορφές ενέργειας στην μηχανοκίνηση”.Το συνέδριο διοργανώνεται από το σωματείο Φίλων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας (ΦΙΛΜΠΑ), σε συνεργασία με την εφημερίδα “Πελοπόννησος” και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην χώρα μας τα αποτελέσματα του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Από τα 700 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν στους δρόμους της Ελλάδας 2 χρόνια πριν, πλέον υπάρχουν 7.500 και ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με τα κίνητρα που δίδονται στους κατόχους τους.

Τα οφέλη για το περιβάλλον από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όπως πρόσθεσε ο κ. Αμυράς, οι αριθμοί θα επιταχυνθούν και θα αυξηθούν από την επόμενη χρονιά. Εξάλλου, τα οφέλη για το περιβάλλον από την κυκλοφορία των 7.500 ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι τεράστια. Έστω με αυτές τις μονάδες ηλεκτρικής μετακίνησης έχουμε ήδη εξοικονομήσει σχεδόν 11 δισεκατομμύρια γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Επίσης, ο κ. Αμυράς σημείωσε ότι «μέσω του Πράσινου Ταμείου χρηματοδοτούμε τους δήμους της χώρας για να φτιάξουν τα σχέδια, τις περιοχές και τις μονάδες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων και ήδη υπάρχουν σχεδόν 1.000 δημόσια σημεία φόρτισης, ενώ πριν από δύο χρόνια δεν ξεπερνούσαν τα 80. Χωροθετούνται επίσης άμεσα 11.500 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης, με στόχο έως το 2030 ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους να είναι ηλεκτρικό.

Ο πρώτος νόμος στην Ελλάδα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης είναι γεγονός και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι πιο υπερήφανη. Ο νόμος αυτός προσφέρει οικονομικά και φορολογικά κίνητρα στους πολίτες. Έτσι λοιπόν, εάν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορεί να ωφεληθεί έως και 7.000 ευρώ, ένας ιδιοκτήτης ταξί θα έχει όφελος έως 10.500 ευρώ, ενώ μία εταιρία που θέλει να χρησιμοποιήσει στον επαγγελματικό της στόλο ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα έχει ένα όφελος 6.500 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα σαν χώρα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες 8 από την Ευρωπαϊκή Ένωση που προσφέρουν ένα ολιστικό πλαίσιο για την αντικατάσταση των ρυπογόνων αυτοκινήτων παλαιότερης γενιάς με ηλεκτρικά οχήματα.

Η επιδότηση των νέων πράσινων οχημάτων συνεχίζεται, ενώ ήδη έχουν αντικατασταθεί 12.000 ηλεκτρικά ποδήλατα και 3.500 ηλεκτρικά δίκυκλα πέρα από τα 7.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο τέλος της ομιλίας του, ο υφυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να γίνουν μέρος αυτής της αλλαγής και να υιοθετήσουν έναν πιο οικολογικό τρόπο διαβίωσης και στις μετακινήσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ισχύ από σήμερα και πάλι ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Ένα βήμα πριν την υποχρεωτικότητα η τεχνολογία ανίχνευσης αλκοόλ στις ΗΠΑ

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Υπεύθυνη για την κακή ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.