Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν: $20 δισ. για την επέκταση της καθαρής ενέργειας σε όλη τη χώρα

Μπάιντεν: $20 δισ. για την επέκταση της καθαρής ενέργειας σε όλη τη χώρα

Μπάιντεν: Θέτει τον στόχο το 40% των συνολικών οφελών από ορισμένες ομοσπονδιακές κλιματικές συνθήκες, καθαρή ενέργεια και άλλες επενδύσεις να ρέουν σε μειονεκτούσες κοινότητες που περιθωριοποιούνται από υποεπενδύσεις και επιβαρύνονται υπερβολικά από τη ρύπανση.

Η Αντιπρόεδρος Χάρις και ο Διαχειριστής Ρίγκαν θα επισκεφθούν τη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας για να ανακοινώσουν τους επιλεγμένους στο πλαίσιο του Ταμείου μείωσης αερίων θερμοκηπίου του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού. Το πρώτο στο είδος του εθνικό δίκτυο για τη χρηματοδότηση δεκάδων χιλιάδων έργων για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη την Αμερική, ειδικά σε κοινότητες που ιστορικά έχουν μείνει πίσω και επιβαρυμένες από τη ρύπανση.

Σήμερα, η Αντιπρόεδρος Kamala Harris και ο διαχειριστής της EPA Michael Regan θα ανακοινώσουν επιλογές για βραβεία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξουν ένα εθνικό χρηματοδοτικό δίκτυο που θα χρηματοδοτήσει δεκάδες χιλιάδες έργα για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικά σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και μειονεκτούσες , ως μέρος της ατζέντας του Προέδρου Μπάιντεν Επενδύοντας στην Αμερική.

Αυτή η επένδυση αποτελεί μέρος του Ταμείου Μείωσης Αερίων Θερμοκηπίου της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, πρώτου στο είδος του και εθνικής κλίμακας πρόγραμμα 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρηματοδοτείται μέσω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού του Προέδρου Μπάιντεν για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης καταλύοντας δημόσιο και ιδιωτικό κεφάλαιο για έργα που μειώνουν επιβλαβής ρύπανση του κλίματος, βελτίωση της ποιότητας του αέρα, χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Αυτό το πρόγραμμα θα διασφαλίσει ότι οι κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουν πρόσβαση στο κεφάλαιο που χρειάζονται για να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από μια καθαρότερη, πιο βιώσιμη οικονομία.

Αυτή η ιστορική επένδυση θα υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα έργων για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια:

  • κατανεμημένη παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας,
  • μηδενικές ανακαινίσεις κατοικιών και μικρών επιχειρήσεων,
  • και μεταφοράς μηδενικών εκπομπών, που μπορούν να μειώσουν το ενεργειακό κόστος για τις οικογένειες και να βελτιώσουν προσιτές τιμές στέγασης κατά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
  • Συλλογικά, οι επιλεγμένοι υποψήφιοι έχουν δεσμευτεί να μειώσουν ή να αποφύγουν έως και 40 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ρύπανσης άνθρακα ετησίως τα επόμενα επτά χρόνια, συμβάλλοντας στους ιστορικούς κλιματικούς στόχους της κυβέρνησης Biden-Harris.
  • Επιπλέον, οι επιλεγμένοι σχεδιάζουν να κινητοποιήσουν σχεδόν $7 ιδιωτικού κεφαλαίου για κάθε $1 ομοσπονδιακών κεφαλαίων -περίπου 150 δισεκατομμύρια $ συνολικά- διασφαλίζοντας ότι τα σημερινά βραβεία θα έχουν καταλυτικό, συνεχές αποτέλεσμα στην ανάπτυξη τεχνολογιών για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια σε κλίμακα, ιδιαίτερα σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Το Πρόγραμμα Μείωσης Αερίων Θερμοκηπίου προωθεί την Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης της Διοίκησης Biden-Harris, η οποία θέτει τον στόχο το 40% των συνολικών οφελών από ορισμένες ομοσπονδιακές κλιματικές συνθήκες, καθαρή ενέργεια και άλλες επενδύσεις να ρέουν σε μειονεκτούσες κοινότητες που περιθωριοποιούνται από υποεπενδύσεις και επιβαρύνονται υπερβολικά από τη ρύπανση. Τουλάχιστον το 70% των κεφαλαίων που ανακοινώθηκαν σήμερα – πάνω από 14 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίου – θα επενδυθούν σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και σε μειονεκτική θέση, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών ενεργειακών κοινοτήτων που τροφοδοτούν το έθνος μας για περισσότερο από έναν αιώνα, κοινοτήτων με ανησυχίες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, κοινοτήτων έγχρωμων, κοινότητες χαμηλού εισοδήματος, αγροτικές κοινότητες, κοινότητες φυλών και πολλά άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ασφαλιστική ζημία για την κατάρρευση γέφυρας στις ΗΠΑ ίσως φτάσει τα 3 δισ. δολάρια

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τη ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μπάιντεν: Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την ενίσχυση της έρευνας για την υγεία των γυναικών

Η ετήσια φυσική εξέταση του προέδρου των ΗΠΑ αποκάλυψε αυτό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές σε 50 χρόνια δηλώνει ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Η έλλειψη πρόσβασης στα εμβόλια αποτελούσε μείζονα ανησυχία, δήλωσε η O'Brien, αλλά μέρος της οπισθοδρόμησης οφειλόταν σε «παραπληροφόρηση και κινήματα κατά των εμβολίων».

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.