Πολιτική Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε την πρόσληψη γιατρών για τα νοσοκομεία Ηρακλείου και Σητείσς

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε την πρόσληψη γιατρών για τα νοσοκομεία Ηρακλείου και Σητείσς

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί και το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ενώ, τόνισε πως πρόθεσή του είναι να επισκέπτεται τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να λύνονται επί τόπου τα θέματα που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Σητείας, για το οποίο, όπως σημείωσε, η απόφαση να ενισχυθεί, ώστε να έχει πλήρη λειτουργία.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Την πρόσληψη με γρήγορης  διαδρομής διαδικασίες γιατρών, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Βενιζελείου, ανακοίνωσε χθες, κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη διάρκεια δηλώσεών του εξήγγειλε την πρόσληψη γιατρών σε βασικές ειδικότητες, μεταξύ των οποίων η αναισθησιολογία, ενώ τόνισε ότι είναι απόφαση να καλυφθούν όλες οι θέσεις ιατρικού προσωπικού που έμειναν κενές ή κηρύχθηκαν άγονες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την πρόσληψη μέσα σε τρεις μήνες, με γρήγορης  διαδρομής διαδικασίες, 3 αναισθησιολόγων, 3 ακτινολόγων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων, ενώ, όπως είπε, ζήτησε από την Ιατρική Υπηρεσία να του σταλούν προτάσεις, ώστε με το νέο έτος να προκηρυχθούν άλλες περίπου 10 νέες θέσεις για να καλύψουν κενά και ανάγκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα θα προχωρήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη  συνολικά 10 γιατρών, 6 θέσεις που αφορούν τις ειδικότητες της αναισθησιολογίας και της ακτινολογίας και από μία στη ΜΕΘ, στην Αιματολογία, Ψυχιατρική και Ψυχιατρική Παίδων και Εφήβων. Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως μέχρι το τέλος του έτους το Βενιζέλειο θα ενισχυθεί με 74 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ θα γίνουν 3.000 προσλήψεις πανελλαδικά. «Επειδή στην πολιτική αξία έχει αυτά που εξαγγέλλονται να υλοποιούνται, η απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του» δήλωσε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας «μια σειρά από άλλα κίνητρα που αφορούν το προσωπικό του ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν και θέσεις που κηρύσσονται επανειλημμένα άγονες».

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί και το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ενώ, τόνισε πως πρόθεσή του είναι να επισκέπτεται τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να λύνονται επί τόπου τα θέματα που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Σητείας, για το οποίο, όπως σημείωσε, η απόφαση είναι να ενισχυθεί, ώστε να έχει πλήρη λειτουργία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρυσοχοΐδης: Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, από σήμερα 1η Νοεμβρίου, μπήκε σε πλήρη λειτουργία

Σε οριακό σημείο η λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου δεν θα σταματήσει την ομαλή του λειτουργία

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο»

Αποκαθίσταται η λειτουργία των χειρουργείων στο Βενιζέλειο

Επίσκεψη του Χρυσοχοΐδη σήμερα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων