Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Σητεία νοσοκομείο: O δήμος Σητείας ενώνει τις δυνάμεις του ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου

Σητεία νοσοκομείο: O δήμος Σητείας ενώνει τις δυνάμεις του ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου

Σητεία νοσοκομείο: Συλλαλητήριο διοργανώνεται στα Πλατανάρια της Σητείας για την εναντίωση των δημοτών στην υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Συλλαλητήριο διοργανώνεται στα Πλατανάρια της Σητείας για την εναντίωση των δημοτών στην υποβάθμιση του νοσοκομείου. Με παρέμβαση της διοικήτριας της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Μαρίας Κοζυράκη η οποία και τηλεφώνησε προσωπικά στο δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη μετά την απόφαση του ίδιου για κλείσιμο των σχολικών μονάδων σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη συμπαράστασης στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για το Νοσοκομείο Σητείας, ο κ. Ζερβάκης αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης. Η κ. Κοζυράκη ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι η σχετική απόφαση είναι παράνομη και καταχρηστική και επισύρει πειθαρχικές και διοικητικές ευθύνες, ακόμη και να κριθεί παράνομη η διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου από τον ίδιο. Ως εκ τούτου ο κ Ζερβάκης ανακάλεσε το κλείσιμο των σχολίων παρά την πρόθεση της δημοτικής αρχής για ενίσχυση του συλλαλητηρίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σητείας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την Δευτέρα 18/9 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας εκδηλώσεις
διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και υποβάθμιση κλινικών του Νοσοκομείου Σητείας.
Καλούμε όλους τους συνδημότες να συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά, απαιτώντας την
πλήρη στελέχωση όλων των κλινικών και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του
Νοσοκομείου Σητείας.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από συντονιστική επιτροπή.
Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη. Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα τόσο οι μαθητές του Γενικού Λυκείου όσο και του ΕΠΑΛ Σητείας «διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην υγεία. Ενώνουν τις φωνές τους με ολόκληρη την τοπική κοινωνία και αγωνίζονται για να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας. Για να έχει μέλλον ο τόπος τους, η ζωή των ίδιων, των οικογενειών τους, των φίλων τους», όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή για τις σημερινές κινητοποιήσεις αναφέρει.

«1) Στις 11:00 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή παραδίδει ψήφισμα με τα αιτήματά μας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στην 7-ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας

2) Στις 5:00 το απόγευμα κλείνουμε προειδοποιητικά την εθνική οδό Σητεία – Άγιος Νικόλαος

3) Και στις 6:30 το απόγευμα, όλοι μαζί στα Πλατανάρια για μια μεγάλη συγκέντρωση. Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση δείξει αδιαλλαξία, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν άμεσα και σε υψηλότερους τόνους.

Δεν θα κάνουμε πίσω!»

Εν τω μεταξύ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λασιθίου εκφράζει τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής της Σητείας για την υποβάθμιση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

«Οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων με κύριο άξονα τη μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία με άμεσο αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών και την απαξίωση του νοσοκομείου. Καλούμε του συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στην Σητεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιατρικοί Σύλλογοι Κρήτης: Η κατάσταση στο νησί είναι πλέον έκρυθμη

Σοβαρές αρρυθμίες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης

”Πυρετός” κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία της χώρας

Α. Ξανθός : Δεν έχουμε αλλεργία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα στον Δήμο Μουζακίου στην Καρδίτσα με drone

Drone φάρμακα: H δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την εταιρεία Probotek που παρείχε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της, οργάνωσε μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς τροφίμων και φαρμάκων με drone

Ποιες αλλαγές θα φέρει η ενιαία ηλεκτρονική λίστα Χειρουργείων;

Χειρουργεία αναμονή: Όλοι περιμένουν την λειτουργία μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της ΗΔΙΚΑ που έχει ως μοναδικό της σκοπό να μειώση τους τεράστιους χρόνους αναμονής που υπάρχουν ήδη για χειρουργεία.

Νόσος Gaucher: Μια σπάνια γενετική διαταραχή

Νόσος Gaucher: Τα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη διαταραχή παρουσιάζουν έλλειψη επαρκών δραστικών ποσοτήτων ενός ενζύμου που ονομάζεται γλυκοσερεβροσιδάση.

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Δωρεάν ελαστογραφία ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Ο Σύλλογός μας έχει παράσχει από το 2016 δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος σε 15.000 ωφελούμενους, έχοντας επισκεφθεί 25 πόλεις και νησιά.

Ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία στη Ρόδο από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Ρόδος χειρουργεία: Τεράστιο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και πάλι, από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται και πάλι κατά δεκάδες, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία.