Πολιτική Υγείας

Μητσοτάκης σήμερα: Στο «Σωτηρία» για να εγκαινιάσει 50 ΜΕΘ

Μητσοτάκης σήμερα: Στο «Σωτηρία» για να εγκαινιάσει 50 ΜΕΘ

Μητσοτάκης σήμερα: Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για τον εγκαινιασμό 50 νέων ΜΕΘ θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία» θα παραστεί σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10:30 το πρωί.

Ο λόγος για την εισαγωγή νέων κλινών οφείλεται στον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως επίσης και στην αύξηση των βαριά ασθενών από τον κορωνοϊό που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς εδώ και καιρό, οι οποίοι συχνά επαναλαμβάνουν ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό πίεση. Μάλιστα, οι ειδικοί ανησυχούν ότι από το τέλος Οκτωβρίου και μετά όταν και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει, να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των βαριά πασχόντων από κορονοϊό. Κάτι που, εξάλλου, έχει δείξει και η εμπειρία από άλλες χώρες με χαμηλότερες θερμοκρασίες από την Ελλάδα.

50 νέες κλίνες

Οι 50 νέες κλίνες που εγκαινιάζονται σήμερα αναμένεται ότι θα αποτελέσουν μία σημαντική ανάσα στα νοσοκομεία. Εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων, την περίοδο που διανύουμε υπάρχουν και οι ιώσεις. Ο συνδυασμός αυτών των δύο οδηγούν τα νοσοκομεία σε μία ασφυκτική πίεση.

Οι 50 κλίνες αποτελούν δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Την υλοποίηση τους έχει αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

Κικίλιας για ΜΕΘ

Τον Σεπτέμβριο ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε ανακοινώσει ότι η χώρα διαθέτει 941 κλίνες. Σε συνέντευξή του από το βήμα της Βουλής, πριν από το καλοκαίρι, ο Υπουργός Υγείας, είχε πει πως «κινηθήκαμε τάχιστα, υποσχεθήκαμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος τους έτους, διπλασιάσαμε δηλαδή τις ΜΕΘ μας, προσλάβαμε προσωπικό, εκπαιδεύουμε αυτό το προσωπικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κικίλιας: Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντέξει το ΕΣΥ

Κορωνοϊός αυτοάνοσα νοσήματα : Ο κίνδυνος νόσησης και η κλινική έκβαση  της COVΙD-19 

Αυστηροποίηση του lockdown στην Πορτογαλία με απαγόρευση και των εκπτώσεων Ιανουαρίου από τον Πρωθυπουργό της χώρας

Η Πορτογαλία διεξάγει προεδρικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή και οι υποψήφιοι κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία υπό αυστηρούς περιορισμούς αναφορικά με τις συγκεντρώσεις.

Παράταση lockdown στη Γερμανία -Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό

Παράταση lockdown στη Γερμανία: Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό. Η Γερμανία παρατείνει τον αποκλεισμό της και καθιστά τα μέτρα αυστηρότερα μέχρι τουλάχιστον τις 14 Φεβρουαρίου από τον φόβο ότι οι πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κρίση της δημόσιας υγείας.

Άνοιγμα εστίασης υπό προϋποθέσεις

Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολλή προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Εμβολιασμός Αμερική: Ένα μήνα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εμβολιασμοί Covid-19 υστερούν πολύ από τις πρώτες υποσχέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.