Πολιτική Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Επίσκεψη Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στην Κέρκυρα

Μίνα Γκάγκα: Επίσκεψη Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στην Κέρκυρα

Μίνα Γκάγκα: Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου την υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης και ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας.

Η κα Μίνα Γκάγκα περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, ξεκινώντας από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, συνεχίζοντας στην Παθολογική, Καρδιολογικη και Πνευμονολογική, τις κλινικές του Χειρουργικού τομέα, τη Μαιευτική κλινική και την αίθουσα τοκετών, τα τμήματα ημερήσιας νοσηλείας και μεσογειακής αναιμίας, τα εργαστήρια και τέλος την Ψυχιατρική Κλινική και το Τμήμα Απεξάρτησης.

Το νοσοκομείο είναι καινούργιο και σε ωραία θέση, διαθέτει εξαιρετικούς χώρους και θαλάμους, εξυπηρετεί δε, μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων αλλά και τον πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών του νησιού. Είναι, λοιπόν, κομβική σημασίας η καλή λειτουργία του και η ικανοποίηση των ασθενών και του προσωπικού. Η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με όλο το προσωπικό για όλα τα θέματα του νοσοκομείου.

Στην συζήτηση δόθηκε έμφαση στο θέμα των άγονων προκηρύξεων και των πρόσφατων παραιτήσεων, στο θέμα των διακομιδών και κυρίως στις ανάγκες και το σχεδιασμό για το μέλλον του νοσοκομείου, θέματα τα οποία συζήτησε, εν συνεχεία, με το ΔΣ του νοσοκομείου. Η κα Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι από πλευράς Υπουργείου, σε επίπεδο κινήτρων, υπάρχει συνεχής στήριξη: «Έχουμε ήδη κατατάξει την Κέρκυρα σε ζώνη άγονη Α, προκηρύξαμε θέσεις ιατρών και νοσηλευτών που είναι σε διαδικασία κρίσεων και θα προκηρύξουμε και πάλι θέσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

Επιπλέον, υπάρχει ήδη σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που έχει στόχο την ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αυξάνοντας τις ώρες τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων και δίνοντας περισσότερες επιλογές στους γιατρούς, ώστε το ΕΣΥ να είναι σύγχρονο και αντίστοιχο με τις άλλες Ευρωπαικές χώρες, με επίκεντρο τον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα ασθενή».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση, όπου η κα Μίνα Γκάγκα συζήτησε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Κώστα Λέσση, τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη, τον Βουλευτή ΝΔ κ. Στέφανο Γκίκα, τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τον Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτριο Μπιάγκη, άλλους εκπροσώπους της Περιφέρειας και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν το νησί και ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ζήτημα της δυσκολίας εύρεσης στέγης για τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς στο νησί. Το απόγευμα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο στο επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ενημερώθηκε για την ανέγερση του Ιερού Ναού που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου και τον οποίο ανεγείρει με προσωπική φροντίδα ο Σεβασμιώτατος, δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου η αναπληρώτρια Υπουργός κα Μίνα Γκάγκα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέστη στη λαμπρή δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης και στην παρέλαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι ψαλμωδίες και η χορωδία στη Μητρόπολη όσο και οι εξαιρετικές φιλαρμονικές, σε συνδυασμό με τις παρουσίες των μαθητών που παρέλασαν, το κύρος του Τάγματος Εθνοφυλακής και τη δοξαστικά ηλιόλουστη μέρα, έκαναν την Επέτειο του ΟΧΙ πραγματικά αξέχαστη.

Η επίσκεψη στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκε με συνάντηση και γεύμα με την Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες των Ιονίων Νήσων, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον βουλευτή κ. Γκίκα και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στο Γενικό Αντικαρκινικό- Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Άγιος Σάββας"

Μίνα Γκάγκα στο healthweb: Στόχος μας η διακριτή διοίκηση του Νοσοκομείου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ από το ΠΑΙΔΩΝ

Σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

Υπουργείο Υγείας: Πλεύρης & Γκάγκα συναντήθηκαν με τους ΥΠΕάρχες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.