Πολιτική Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Αποδοκιμασίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Μίνα Γκάγκα: Αποδοκιμασίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Μίνα Γκάγκα: Στην Κεντρική Ελλάδα περιόδευσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και  κατά την έξοδό της από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ομάδα νοσηλευτών την  αποδοκίμασαν ,διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Προκλήθηκε ένταση κατά τη διάρκεια επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καθώς τα κρούσματα στην Λάρισα βρίσκονται σε έξαρση.

Στην Κεντρική Ελλάδα περιόδευσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Χθες, Δευτέρα, η Αν. Υπουργός βρέθηκε σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ επισκέφθηκε και όλα τα νοσοκομεία.Η κα Γκάγκα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ενώ μετείχε και σε τηλεδιάσκεψη με όλους τους δημάρχους της περιοχής.Σήμερα, Τρίτη, η κα Γκάγκα είχε αντίστοιχες συναντήσεις στο Βόλο και τη Λαμία.

  • Στις συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες, τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συνέχιση και αύξηση της εμβολιαστικής κίνησης στην περιφέρεια όσο και στη παραίνεση για την τήρηση των μέτρων και οι τομείς συνεργασίας υπουργείου, τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συλλόγων ιατρών.  Η Αναπληρώτρια Υπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Κυβέρνησης προς τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε πως η συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στενότερη, με γνώμονα τον κοινό στόχο: τον έλεγχο της πανδημίας με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Κατά την επίσκεψη στα νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας, η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υγειονομικούς για τα θέματα των νοσοκομείων τους και για την πορεία υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων κατά της Covid-19.

Η Aναπληρώτρια Υπουργός θεωρεί βασική προτεραιότητα την άμεση επαφή με τους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα, την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων κάθε νοσοκομείου και την στοχευμένη επίλυση των ζητημάτων. Είναι πολύ σημαντικό να ακούγεται η φωνή των ανθρώπων που στηρίζουν το σύστημα όχι μόνο την περίοδο της πανδημίας αλλά διαχρονικά.Τα νοσοκομεία έχουν ήδη ενισχυθεί με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ το Υπουργείο είναι έτοιμο να καλύψει και κάθε συμπληρωματική ανάγκη. Ήδη, υπάρχει άριστη συνεργασία με ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας της περιοχής και κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς τη φροντίδα που χρειάζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μίνα Γκάγκα: Κανείς ασθενής δεν είναι διασωληνωμένος σε ράντζα, οι έγκυοι πρέπει να εμβολιαστούν

2η περιοδεία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Επέκταση συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.