Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα - Που θα πραγματοποιούνται οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά της Covid

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (6/12), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη παραλαβή αναμένεται να γίνει στις 13 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, στην Αττική οι παιδικοί εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε πέντε εμβολιαστικά σημεία, ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σημεία παιδικών εμβολιασμών κατά της Covid-19

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα. Ειδικότερα, στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία:

 • Παίδων Αγία Σοφία
 • Παίδων Πεντέλης
 • Ασκληπιείο Βούλα
 • Κέντρο Υγείας ”Αγία Σοφία” στον Πειραιά
 • Κέντρο υγείας Περιστερίου

Αναλυτικές οδηγίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, διευρκίνισε.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία σε σχέση με τους εμβολιασμούς

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η κινητικότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες έχουν κλειστεί 1 εκατομμύριο ραντεβού. Συνολικά, έχουν γίνει 15,14 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα μας. Το 68,1% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ πάνω από 6.700.000 ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε, από το άνοιγμα της πλατφόρμας την Παρασκευή για αναμνηστική δόση σε όλους άνω των 18 ετών στους 3 μήνες, έχουν προγραμματιστεί 650.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, ενώ σήμερα έχουν κλειστεί πάνω από 210.000.

Διαθέσιμα ραντεβού από το αύριο το βράδυ (7/12)

Όπως ενημέρωσε, από το βράδυ της Τρίτης θα αρχίσουν να απελευθερώνονται σταδιακά πάνω από 75.000 ραντεβού και όποιος έχει κλείσει ήδη ραντεβού για αναμνηστική δόση θα μπορεί να κοιτάζει το σύστημα για αλλαγή ραντεβού σε πιο κοντινή ημερομηνία.

Ικανοποιητικός ο ρυθμός εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για ικανοποιητικό ρυθμό στους εμβολιασμούς των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών. Όπως είπε, υπάρχουν 60.000 ραντεβού πρώτης δόσης. Ομοίως και στην αναμνηστική δόση, στους άνω των 60 ετών υπάρχουν πολύ καλά ποσοστά, που υπερβαίνουν το 70%. «Ευελπιστούμε ότι θα πλησιάσουμε σε πολύ υψηλούς αριθμούς στους άνω των 60» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 τα ποσοστά εμβολιασμού διαμορφώνονται ως εξής:

 • Στην ηλικιακή ομάδα 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν το 72%.
 • Η ηλικιακή ομάδα 80 – 84 το 80%.
 • 75 – 79 το 82%,
 • 70 – 74 το 76%,
 • 65 – 69 το 69,4% και
 • η ηλικιακή ομάδα 60 – 64 το 66,7%.

 

Σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον

Έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 34.500 αιτήσεις και έχουν διεκπεραιωθεί ήδη, δηλαδή έχουν γίνει εμβολιασμοί στα σπίτια, σε 25.400 συμπολίτες μας, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 75% των αιτήσεων.

Σε σχέση με τους ιδιώτες ιατρούς

296 ιδιώτες ιατροί και 26 πολυϊατρεία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχουν γίνει στο σύνολο 12.630 εμβολιασμοί, 5.238 στα ιατρεία και 7.392 κατ’ οίκον.

Παράταση ημερομηνίας λήξης των εμβολίων από τους 6 στους 9 μήνες

Ο κ. Θεμιστοκλέους, τέλος, ανέφερε κάποιες σημαντικές αλλαγές που αφορούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

 • Ειδικότερα, όπως είπε, η Pfizer από τις αρχικές 5 ημέρες που μπορούσε να διατηρηθεί το εμβόλιο σε θερμοκρασία 2 με 8 βαθμούς, αυτή τη στιγμή διατηρείται σε θερμοκρασία 2-8 για ένα μήνα, καθώς επίσης και έχει παραταθεί η ημερομηνία λήξης των εμβολίων, από τους 6 μήνες στους 9 μήνες.
 • Παραμένει όμως το επιχειρησιακό και το διαχειριστικό πρόβλημα των πολλαπλών δόσεων, το οποίο ισχύει και για τα παιδιατρικά. Όπως διευκρίνισε, από ένα φιαλίδιο έχουμε 10 δόσεις εμβολίου, οι οποίες θα πρέπει να καταναλωθούν εντός 12 ωρών. Δηλαδή από τη στιγμή που θα ανοίξει ένα φιαλίδιο, θα πρέπει να εμβολιαστούν 10 παιδιά, έτσι ώστε κατά το δυνατόν να μην χάνονται δόσεις στα παιδιατρικά εμβόλια.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

6/12: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 6/12 - 4.943 νέα κρούσματα – 116 νεκροί – 714 διασωληνωμένοι

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έως τώρα 59.864 πολίτες άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία από σήμερα

Ηνωμένο Βασίλειο μέτρα: Από σήμερα χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία, καθώς το Plan B φαίνεται πως δεν είναι απαραίτητο πλέον και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες παντού ή να έχουν το Covid pass.

Η Δανία χαλαρώνει τους περιορισμούς της για την COVID παρόλο που η γειτονική Σουηδία παρέτεινε τους περιορισμούς για άλλες 15 ημέρες.

Η Σουηδία διέταξε τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 23:00 και προέτρεψε τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν.