Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 15 Ιουλίου τα ραντεβού για εφήβους 15-17 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 15 Ιουλίου τα ραντεβού για εφήβους 15-17 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων με το εμβόλιο της Pfizer, ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού για τους εφήβους 15-17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ο προγραμματισμός θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του γονέα και τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους το ραντεβού θα μπορεί να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να προγραμματίζεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Αναφορικά με την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ως τώρα έχουν γίνει πάνω από 9.300.000 εμβολιασμοί, ενώ το ποσοστό κάλυψης με δύο δόσεις ανέρχεται στο 41%.

Το 71,5% των πολιτών άνω των 70 ετών έχει εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση, προσέθεσε.

Παράλληλα μόνο από σήμερα το πρωί, έχουμε φτάσει στους 90-95 χιλιάδες εμβολιασμούς. “Έχουμε ξεπεράσει το 50% του γενικού πληθυσμού που έχει κάνει μια δόση, ανέφερε ο κος Θεμιστοκλέους προσθέτοντας πως ξεπεράσαμε το φράγμα του 70% στους πολίτες άνω των 60 ετών ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως από αύριο 13/07 δίνεται τέλος στο “πέναλντι των 6 ημερών” σε όσους πραγματοποίησουν πάνω από 2 αλλαγές στον προγραμματισμό του ραντέβου τους για εμβολιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός Πανδημία : Ερωτηματικά για το αν θα γίνει νόσημα για νέους

12/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 12/07 – 2.065 νέα κρούσματα – 10 νεκροί – 139 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε σήμερα νέο νομοσχέδιο για διακίνηση φαρμάκων και Ενιαία Λίστα Χειρουργείων

Ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες  διατάξεις.

Να δοθεί τέλος στον διαχρονικό διαχωρισμό των παιδιών Ρομά στα σχολεία

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Το Κοινοβούλιο «εκφράζει τη λύπη του για τον συνεχιζόμενο διαχωρισμό των παιδιών Ρομά σε ειδικά σχολεία, καθώς και στο πλαίσιο των βασικών εκπαιδευτικών συστημάτων».

Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε αγώνα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της υγείας»

Χρυσοχοΐδης: Ο Υπουργός Υγείας ήταν κεντρικός ομιλητής στο 22ο Συνέδριο HealthWorld, με τίτλο «Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μουσική και μητρότητα: Καινοτομία ΠΟΥ στον τομέα της υγείας μέσω των τεχνών

Μουσική και μητρότητα: Μονοήμερη συνάντηση του ΠΟΥ αφιερωμένη στον ρόλο των τεχνών στην υγειονομική περίθαλψη, η οποία περιλαμβάνει μια πιλοτική μελέτη πολλών χωρών με τίτλο «Μουσική & μητρότητα».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νέο Κέντρο φροντίδας για ΑμεΑ στο Ελληνικό

Το συγκρότημα, δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων της Lamda Development, θα αποτελέσει το νέο σπίτι για την «Αμυμώνη», τον «Ερμή», τη ΝΙΚΗ-Victor Artant και τον Σύλλογο για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τέσσερα σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970.