Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για κατ’οίκον εμβολιασμούς – Σε ποιους απευθύνεται

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για κατ’οίκον εμβολιασμούς – Σε ποιους απευθύνεται

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο εμβολιασμός κατ'οίκον θα πραγματοποιηθεί από ιδιώτες γιατρούς ή κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του. 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα 19 Ιουλίου ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid στη χώρα, ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Στην πλατφόρμα θα μπορούν να εισέρχονται οι γιατροί προκειμένου να δηλώνουν τους πολίτες που έχουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα για να καταρτιστεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού τους.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα κατ’οίκον εμβολιασμών είναι:

  • Άτομα με δυσκολία μετακίνησης
  • Πολίτες που βρίσκονται μόνιμο κλινοστατισμό
  • Πολίτες με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο, όπως πχ Alzhaimer

 

Όπως είπε ο ΓΓΠΦΥ, ο εμβολιασμός κατ’οίκον θα πραγματοποιηθεί από ιδιώτες γιατρούς ή κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Ο εμβολιασμός κατ’οίκον θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson&Johnson.

O κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε επίσης ότι από από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν.

Η πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα

  • Όπως είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί μέχρι στιγμής 65.000 εμβολιασμοί, ενώ η ημέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς.
  • Έχουν πραγματοποιηθεί από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε 9.780.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 5.450.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 52% επί του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου πληθυσμού.
  • Περισσότεροι από 4.626.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% επί του γενικού πληθυσμού και 52% επί του ενήλικου πληθυσμού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εκκλησία μπορεί να πείσει τους αρνητές να κάνουν το εμβόλιο

19/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 19/07 – 1.834 νέα κρούσματα – 8 νεκροί – 123 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λινού καρκινοπαθείς: Η ανακουφιστική φροντίδα είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης

Λινού καρκινοπαθείς: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εξήγησε τι εννοούσε στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ 7 ετών σε σχέση με τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, δίνοντας έμφαση στην ανακουφιστική φροντίδα ως πράξη αξιοπρέπειας και αγάπης.

Με εξώδικο για το κατέβασμα ιστοσελίδας τηλεϊατρικής κινούνται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

Έκτος από την προσφυγή στη δικαιοσύνη, οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε οποιεσδήποτε ιατρικές υπηρεσίες εξ αποστάσεως και να συνεχίσουν να επισκέπτονται τον θεράποντα γιατρό τους σε πιστοποιημένους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (αδειοδοτημένα ιατρεία-πολυϊατρεία-νοσοκομεία-κλινικές).

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Dentist Pass για τα παιδιά ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ

Από την Τρίτη, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν πλέον τις αιτήσεις τους και μέσω των ΚΕΠ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass ορίζεται η Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ.