Πολιτική Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο λόγος της Εκκλησίας θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της διστακτικότητας των ανεμβολίαστων

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο λόγος της Εκκλησίας θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της διστακτικότητας των ανεμβολίαστων

Μαρία Θεοδωρίδου: Την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων υπενθύμισε για μία ακόμη φορά στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα η παιδίατρος Μαρία Θεοδωρίδου. Παράλληλα αναφέρθηκε στη συμβολή των εκκλησιαστικών λειτουργών στο να πειστούν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (19/07) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η κα Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε ειδική αναφορά στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ειδικότερα στη συνάντηση των Β. Κικίλια και κ. Τσίοδρα με τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς, τονίζοντας ότι ο λόγος των λειτουργών της Εκκλησίας θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της διστακτικότητας μερίδας όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ακολούθως, η κα Θεοδωρίδου, απαντώντας σε ερωτήματα – προβληματισμούς που προκαλούν την διστακτικότητα και αποχή ορισμένων από τη διαδικασία του εμβολιασμού ανέφερε ότι:

  • Κανένα από τα εμβόλια κατά της Covid δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα: Οι κυτταρικές σειρές προέρχονται από ιστούς εμβρύων των δεκαετιών ’60 – ’85. Από την ανάπτυξη αυτών των ιών παράγονται τα εμβόλια. Πρόκειται για αρχαίγονα κύτταρα που αποτελούν την βάση πολλαπλασιασμού ιών, υπογράμμισε. Τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν από την ολοκλήρωση της παρασκευής των εμβολίων και δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής ως προς τη χρήση των εμβολίων.
  • Τα εμβόλια δεν είναι πειραματικά: Τα εμβόλια πριν αδειοδοτηθούν έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους σε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές και μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατομμ. εμβολιασμοί.
  • Το εμβόλιο δεν παρεμβαίνει ούτε κατά τη διαδικασία της γαλουχίας, ούτε επηρεάζει την τεκνοποίηση, ή την κύηση ή τον θηλασμό.

 

Όσον αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των 15-17 ετών, συμπεριλαμβανομένων των νέων με υποκείμενα νοσήματα

Η κα Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι από μελέτη στις ΗΠΑ προκύπτει ότι από τους 204 εφήβους που χρείαστηκε να νοσηλευτούν λόγων της Covid, το 36% ήταν παχύσαρκοι νέοι. Το ποσοστό της παχυσαρκίας είναι υψηλό και στην Ελλάδα – άνω του 25%. Αυτό δεικνύει ότι πέραν της αυξημένης ηλικίας, η παχυσαρκία είναι επίσης ένας αυξημένος παράγοντας κινδύνου για νοσηλεία και θνητότητα από τον κορωνοϊό. Όπως εξήγησε η παιδίατρος, ο λιπώδης ιστός είναι ένα όργανο που παράγει πλήθος ουσιών που επηρεάζουν και τον μεταβολισμό, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος, η Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι αποτελούν εργαστήριο των μεταλλάξεων του ιού, ενώ μόνο τα εμβόλια μπορούν να προστατεύσουν από το θάνατο και τη μεταδοτικότητα της νόσου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 19/07 – 1.834 νέα κρούσματα – 8 νεκροί – 123 διασωληνωμένοι

Μελέτη για την παράταση των συμπτωμάτων κορωνοϊού σε παιδιά και εφήβους

Έρχονται νέα μέτρα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση, τουρισμό - Κοντά σε νέα τοπικά lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.