Πολιτική Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου: Με τον βασικό εμβολιασμό έχουν αποτραπεί 8,5 χιλ. θάνατοι-Έκκληση για εμβολιασμό εγκύων [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου: Με τον βασικό εμβολιασμό έχουν αποτραπεί 8,5 χιλ. θάνατοι-Έκκληση για εμβολιασμό εγκύων [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου: Έγκυες με λοίμωξη από κορωνοϊό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και σοβαρές επιπλοκές, όπως προεκλαμψία  η άλλες διαταραχές αιμόστασης, υπογράμμισε η κα Θεοδωρίδου και τόνισε ότι καθόλη τη διάρκεια της κύησης και 42 μέρες μετά τον τοκετό, οι έγκυες πρέπει να θεωρούνται ότι κινδύνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (8/11) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η κα Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει πιο σύνθετο. Στόχος είναι ο εμβολιασμός όλο και περισσότερων ατόμων με την πρώτη δόση, η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού με την β’ δόση, καθώς και χορήγηση της γ’ ή ενισχυτικής δόσης. Όπως είπε, οι συνεχείς είναι οι προσπάθειες να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι.

Ασφαλές και ανοσογόνο το εμβόλιο κατά την κυοφορία – Eπιπλοκές εγκύων με λοίμωξη Covid

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός εγκύων γυναικών και γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας που εκθέτουν τον εαυτό τους και το κυοφορούμενο παιδί σε κίνδυνο. Πριν λίγες μέρες το CDC εξέδωσε συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες, τα εμβόλια συστήνονται σε εγκύους, θηλάζουσες και γυναίκες που προσπαθούν να γονιμοποιήσουν σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο. Έγκυες με λοίμωξη από κορωνοϊό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και σοβαρές επιπλοκές, όπως προεκλαμψία  η άλλες διαταραχές αιμόστασης, υπογράμμισε η κα Θεοδωρίδου και τόνισε ότι καθόλη τη διάρκεια της κύησης και 42 μέρες μετά τον τοκετό, οι έγκυες πρέπει να θεωρούνται ότι κινδύνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Τα εμβόλια συμπλήρωσε είναι ανοσογόνα και ασφαλή και για το πρώτο τρίμηνο της κυοφορίας και προστατεύουν το νεογνό. Συνεπώς, η ενημέρωση από τον γυναικολόγο πρέπει να είναι σαφής.

Για την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου

Την Παρασκευή, υπενθύμισε η κα Θεοδωρίδου, άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό με γ δόση των ατόμων άνω των 18 ετών, μετά τη θετική γνωμάτευση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Όπως είπε η χυμική ανοσία μειώνεται μετα την πάροδο των έξι μηνών, ενώ η εμφάνιση των μεταλλάξεων επιτείνει την μείωση της προστασίας και αυξάνει τη μεταδοτικότητα του ιού από άτομο σε άτομο.

Ο βασικός εμβολιασμός έχει αποτρέψει 8,5 χιλιάδες θανάτους

Η κα Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι με τον βασικό εμβολιασμό έχουν αποτραπεί 8,5 χιλ. θάνατοι. Η γ δόση στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας και την μακρότερη διάρκεια της προστασίας, ενώ αυξάνει την αντισωματική απάντηση και μειώνει το ποστοστό λοίμωξης.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό στην Ιαπωνία - Για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο

Με τεστ οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες - Τι αλλάζει από σήμερα

Κορωνοϊός 8/11 – 7.335 νέα κρούσματα – 65 νεκροί – 477 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.