Πολιτική Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου: Με τον βασικό εμβολιασμό έχουν αποτραπεί 8,5 χιλ. θάνατοι-Έκκληση για εμβολιασμό εγκύων [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου: Με τον βασικό εμβολιασμό έχουν αποτραπεί 8,5 χιλ. θάνατοι-Έκκληση για εμβολιασμό εγκύων [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου: Έγκυες με λοίμωξη από κορωνοϊό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και σοβαρές επιπλοκές, όπως προεκλαμψία  η άλλες διαταραχές αιμόστασης, υπογράμμισε η κα Θεοδωρίδου και τόνισε ότι καθόλη τη διάρκεια της κύησης και 42 μέρες μετά τον τοκετό, οι έγκυες πρέπει να θεωρούνται ότι κινδύνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (8/11) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η κα Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει πιο σύνθετο. Στόχος είναι ο εμβολιασμός όλο και περισσότερων ατόμων με την πρώτη δόση, η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού με την β’ δόση, καθώς και χορήγηση της γ’ ή ενισχυτικής δόσης. Όπως είπε, οι συνεχείς είναι οι προσπάθειες να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι.

Ασφαλές και ανοσογόνο το εμβόλιο κατά την κυοφορία – Eπιπλοκές εγκύων με λοίμωξη Covid

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός εγκύων γυναικών και γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας που εκθέτουν τον εαυτό τους και το κυοφορούμενο παιδί σε κίνδυνο. Πριν λίγες μέρες το CDC εξέδωσε συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες, τα εμβόλια συστήνονται σε εγκύους, θηλάζουσες και γυναίκες που προσπαθούν να γονιμοποιήσουν σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο. Έγκυες με λοίμωξη από κορωνοϊό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και σοβαρές επιπλοκές, όπως προεκλαμψία  η άλλες διαταραχές αιμόστασης, υπογράμμισε η κα Θεοδωρίδου και τόνισε ότι καθόλη τη διάρκεια της κύησης και 42 μέρες μετά τον τοκετό, οι έγκυες πρέπει να θεωρούνται ότι κινδύνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Τα εμβόλια συμπλήρωσε είναι ανοσογόνα και ασφαλή και για το πρώτο τρίμηνο της κυοφορίας και προστατεύουν το νεογνό. Συνεπώς, η ενημέρωση από τον γυναικολόγο πρέπει να είναι σαφής.

Για την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου

Την Παρασκευή, υπενθύμισε η κα Θεοδωρίδου, άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό με γ δόση των ατόμων άνω των 18 ετών, μετά τη θετική γνωμάτευση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Όπως είπε η χυμική ανοσία μειώνεται μετα την πάροδο των έξι μηνών, ενώ η εμφάνιση των μεταλλάξεων επιτείνει την μείωση της προστασίας και αυξάνει τη μεταδοτικότητα του ιού από άτομο σε άτομο.

Ο βασικός εμβολιασμός έχει αποτρέψει 8,5 χιλιάδες θανάτους

Η κα Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι με τον βασικό εμβολιασμό έχουν αποτραπεί 8,5 χιλ. θάνατοι. Η γ δόση στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας και την μακρότερη διάρκεια της προστασίας, ενώ αυξάνει την αντισωματική απάντηση και μειώνει το ποστοστό λοίμωξης.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό στην Ιαπωνία - Για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο

Με τεστ οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες - Τι αλλάζει από σήμερα

Κορωνοϊός 8/11 – 7.335 νέα κρούσματα – 65 νεκροί – 477 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.