Πολιτική Υγείας

Μακάο Covid: 3ος γύρος υποχρεωτικών δοκιμών για κορωνοϊό καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: 3ος γύρος υποχρεωτικών δοκιμών για κορωνοϊό καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Το Μακάο ξεκίνησε έναν τρίτο γύρο υποχρεωτικών τεστ για COVID-19 για τους περισσότερους από 600.000 κατοίκους του σήμερα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση των μολύνσεων στον μεγαλύτερο κόμβο τζόγου στον κόσμο. Οι αρχές στο Μακάο έχουν κλειδώσει πολλά κτίρια και έχουν θέσει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους σε καραντίνα τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της πόλης. Οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι 38 νέα κρούσματα COVID καταγράφηκαν την Κυριακή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 299 στο τελευταίο ξέσπασμα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο γύροι τεστ COVID στο Μακάο. Ο τελευταίος γύρος αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Οι αρχές ζήτησαν από τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο με το μεγαλύτερο μέρος της πόλης ουσιαστικά κλειστό, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ, των κομμωτηρίων και των υπαίθριων πάρκων. Επιτρέπεται μόνο σε πακέτο από τις εγκαταστάσεις εστίασης. Διαβάστε περισσότερα Τα καζίνο, αν και ως επί το πλείστον ερημωμένα, επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά, είπε η κυβέρνηση της πόλης, σε μια κίνηση για την προστασία των τοπικών θέσεων εργασίας. Τα αυστηρά μέτρα έρχονται αφότου η κινεζική ειδική διοικητική περιοχή ήταν σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από την COVID από το ξέσπασμα της επιδημίας τον Οκτώβριο του 2021. Προηγουμένως δεν είχε να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron. Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό.

Τα κρούσματα του Μακάο εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερα από τις καθημερινές μολύνσεις σε άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του γειτονικού Χονγκ Κονγκ όπου τα κρούσματα έχουν εκτιναχθεί κοντά στα 2.000 την ημέρα αυτόν τον μήνα. Το ξέσπασμα του Χονγκ Κονγκ φέτος είχε περισσότερες από 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένες λοιμώξεις και περισσότερους από 9.000 θανάτους, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι εκεί προσπαθούν να χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς. Το Μακάο έχει μόνο ένα δημόσιο νοσοκομείο με τις υπηρεσίες του να εκτείνονται ήδη σε καθημερινή βάση. Το γρήγορο σχέδιο της περιοχής να δοκιμάσει τον πληθυσμό της έρχεται καθώς διατηρεί ανοιχτά τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, με πολλούς κατοίκους να ζουν και να εργάζονται στη γειτονική πόλη Zhuhai.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Το μάντρα μαζικών δοκιμών της Κίνας χτίζει ένα βουνό απορριμμάτων

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να κηρύξει τη νίκη της COVID-19: «Πάντα κερδίζει»

Η Βόρεια Κορέα σταματά απότομα την εισαγωγή προϊόντων περιορισμού της COVID από την Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.