Πολιτική Υγείας

Λοταρίες Εμβολίων COVID-19: Δεν σχετίζονται με αυξημένους εμβολιασμούς, σύμφωνα με μελέτη

Λοταρίες Εμβολίων COVID-19: Δεν σχετίζονται με αυξημένους εμβολιασμούς, σύμφωνα με μελέτη

"Επομένως, οι πόροι που αφιερώνονται στις λαχειοφόρες αγορές εμβολίων ενδέχεται να επενδύονται με μεγαλύτερη επιτυχία σε προγράμματα που στοχεύουν σε υποκείμενους λόγους για διστακτικότητα εμβολίων και χαμηλή πρόσληψη εμβολίων"

Λοταρίες Εμβολίων COVID-19: Η μελέτη επικεντρώθηκε στην λοταρία «Vax-a-Million» του Οχάιο, η οποία ξεκίνησε όταν το εμβόλιο διατέθηκε σε νέους εφήβους. Το CDC επέλεξε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τα δεδομένα σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου. Παρά την υπόσχεση για δωρεάν δίδακτρα, φαγητό, μπύρα και ακόμη και 1 εκατομμύριο δολάρια χρηματικά έπαθλα, τα κίνητρα λαχειοφόρων αγορών εμβολίων δεν συσχετίστηκαν με την αύξηση των εμβολιασμών COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSM) επικεντρώθηκε στο σχέδιο λοταρίας “Vax-a-Million” του Οχάιο, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για άλλες πολιτείες που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τα καθυστερημένα ποσοστά εμβολιασμού.

Η ομάδα χρησιμοποίησε δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για να αξιολογήσει τις τάσεις στα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ ενηλίκων 18 ετών και άνω.

Συγκρίνουν τις ημερομηνίες πριν και μετά τη λαχειοφόρο αγορά του Οχάιο με άλλες πολιτείες που δεν είχαν ακόμη δρομολογήσει κίνητρα. Οι πολιτείες χωρίς τέτοια προγράμματα ή τα λεγόμενα λαχεία ενήργησαν ως έλεγχος, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα να λογοδοτήσει για άλλους παράγοντες, όπως η διευρυμένη επιλεξιμότητα σε νεαρούς έφηβους, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Το σύστημα λαχειοφόρων αγορών του Οχάιο ανακοινώθηκε στις 12 Μαΐου, το οποίο ήταν την ίδια μέρα που η διευθύντια του CDC Dr. Rochelle Walensky υιοθέτησε τη σύσταση μιας συμβουλευτικής επιτροπής για την ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών, δύο ημέρες μετά την επέκταση της εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης της Υπηρεσίας FDA για τον εμβολιασμό νέων εφήβων

Η ερευνητική ομάδα, η οποία δημοσίευσε τα ευρήματά της στο Διαδίκτυο στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, ανέλυσε δεδομένα από τις 15 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου 2021 και από τις 13 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου 2021.

Μεταξύ 15 Απριλίου και 9 Ιουνίου, η ομάδα βρήκε το ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των ενηλίκων μειώθηκε από 485 ανά 100.000 σε 101 ανά 100.000 άτομα στο Οχάιο και από 700 ανά 100.000 σε 97 ανά 100.000 άτομα σε πολιτείες χωρίς κίνητρα λαχειοφόρων αγορών.

Τόσο το Οχάιο όσο και οι υπόλοιπες Η.Π.Α. παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στα ποσοστά εμβολιασμού πριν από την ανακοίνωση της λαχειοφόρου αγοράς στις 12 Μαΐου, αλλά οι ερευνητές σημείωσαν ότι μετά την έναρξη της λαχειοφόρου αγοράς το ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων δεν αυξήθηκε σημαντικά ούτε στο Οχάιο ούτε στις υπόλοιπες ΗΠΑ. “Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι οι λοταρίες με βάση την πολιτεία έχουν περιορισμένη αξία στην αύξηση της πρόσληψης εμβολίων”, δήλωσε ο Dr. Allan J. Walkey, αντίστοιχος συγγραφέας και καθηγητής ιατρικής στο BUSM

“Επομένως, οι πόροι που αφιερώνονται στις λαχειοφόρες αγορές εμβολίων ενδέχεται να επενδύονται με μεγαλύτερη επιτυχία σε προγράμματα που στοχεύουν σε υποκείμενους λόγους για διστακτικότητα εμβολίων και χαμηλή πρόσληψη εμβολίων”

Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ότι τα ευρήματα περιορίζονται από την ακρίβεια των δεδομένων των CDC, αλλά δήλωσαν ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε προγράμματα που επηρεάζουν επιτυχώς τη λήψη εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μοντέλο των ΗΠΑ για τα κίνητρα των εμβολιασθέντων

Κορωνοιός εμβόλιο : Στρατηγικές ΗΠΑ για ταχύς εμβολιασμούς

Το καινοτόμο πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 της Ουάσιγκτον για κίνητρα

Επτά αεροδρόμια θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού covid -19 της Νέας Υόρκης

Έρχονται τρία προνόμια για τους εμβολιασμένους - Τα επόμενα βήματα

Με δωρεάν μπύρα, ντόνατς και αποταμιευτικά ομόλογα ενθαρρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί στις ΗΠΑ

Ανοίγει ο δρόμος για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Τι λένε οι υγειονομικοί, ποιοι εργαζόμενοι ενδέχεται να ακολουθήσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.