Πολιτική Υγείας

Κυβερνήτης του Τέξας: Το άνοιγμα της οικονομίας ήταν «σωστή κίνηση» – Το αποδεικνύουν οι αριθμοί

Κυβερνήτης του Τέξας: Το άνοιγμα της οικονομίας ήταν «σωστή κίνηση» – Το αποδεικνύουν οι αριθμοί

Ο Abbott επίσης την Κυριακή είπε ότι το Τέξας κινείται για να εξασφαλίσει πλήρη προσωπική εκπαίδευση με παιδιά που δεν απαιτείται να φορούν μάσκες. "Επίσης, ένα πράγμα που έκανα την περασμένη εβδομάδα ήταν να βεβαιωθώ ότι όλοι οι μαθητές θα επέστρεφαν στο σχολείο, όχι άλλες μάσκες στο σχολείο", δήλωσε ο κυβερνήτης.

Κυβερνήτης του Τέξας: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέκρινε τον Abbott για τη «σκέψη του Νεάντερταλ» για την απομάκρυνση της εντολής της μάσκας. Ο Κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Abbott την Κυριακή πήρε έναν γύρο νίκης σχετικά με τους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού της πολιτείας του – και μια ημέρα την περασμένη εβδομάδα χωρίς έναν θάνατο – απορρίπτοντας τη σκληρή κριτική που έλαβε για την άρση όλων των περιορισμών COVID-19 τον Μάρτιο.

Ο Abbott, ένας Ρεπουμπλικανός, ενημέρωσε για την πανδημική απάντηση του κράτους του στο “Sunday Morning Futures” με την άνκοργούμαν Μαρία Μπαρτιρόμο.

“Οι αριθμοί συνεχίζουν να βελτιώνονται. Για να τα βάλουμε όλα αυτά στο πλαίσιο, από την αρχή πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν ανοιχτές”, δήλωσε ο Abbott για την πανδημία της πολιτείας. «Τον Μάρτιο, είχαμε ολόκληρη την οικονομία να ανοίγει στο 100% και όχι άλλες μάσκες. Και, φυσικά, ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί αντιτάχθηκαν σε αυτό.… Άλλοι Δημοκρατικοί είπαν ότι είχα εκδώσει ένταλμα θανάτου.

“Συνεχίζουμε να έχουμε μείωση των θανάτων αφού ανοίξαμε στο 100%, έως ότου φτάσαμε σε αυτό το σημείο μιας ημέρας με μηδενικούς θανάτους. Και οι νοσηλείες συνεχίζουν να μειώνονται ακόμη περισσότερο”, πρόσθεσε ο Abbott. “Χθες ήταν το χαμηλότερο ποσοστό θετικότητας που είχαμε καταγράψει κατά την ιστορία ολόκληρης της πανδημίας. Και έτσι δείχνει ότι ήταν σωστή η κίνηση να βεβαιωθούμε ότι ανοίξαμε, να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό.”

Ο Abbott επαίνεσε επίσης τη δύναμη της οικονομίας του Τέξας, λέγοντας ότι είχε καταταχθεί ως το καλύτερο μέρος για να κάνει κανείς επιχειρήσεις από το CEO Magazine και ότι το κράτος έχει τόσες θέσεις εργασίας όσο και οι άνθρωποι που είναι άνεργοι.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Τέξας αποχώρησε από την ενίσχυση των ομοσπονδιακών παροχών ανεργίας, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Το Τέξας ήταν από τις πρώτες πολιτείες που τερμάτισαν τις εντολές για μάσκα και τους περιορισμούς κοινωνικής απόστασης καθώς τα εμβόλια άρχισαν να είναι άμεσα διαθέσιμα.

Η κίνηση προκάλεσε σημαντική ώθηση από τους Δημοκρατικούς και τα ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε την απόφαση «Σκέψη Νεάντερταλ».

Ωστόσο, οι αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊού του Τέξας μειώθηκαν σταθερά μετά την άρση των περιορισμών από τον Abbott, φτάνοντας σε ένα ορόσημο μηδενικού θανάτου που ήταν σημαντικό για ένα κράτος με 29 εκατομμύρια ανθρώπους.

“Σήμερα το Τέξας ανέφερε: * 0 θάνατοι που σχετίζονται με Covid – η μόνη φορά που συνέβη μετά την παρακολούθηση των δεδομένων τον Μάρτιο του 2020”, είπε ο Abbott πριν από μια εβδομάδα. “* τα λιγότερα κρούσματα Covid σε πάνω από 13 μήνες * το χαμηλότερο ποτέ ποσοστό θετικότητας 7 ημερών * το χαμηλότερο νοσοκομειακό Covid σε 11 μήνες. Ευχαριστώ, Τεχανοί!”

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων νωρίτερα αυτόν τον μήνα δήλωσαν ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια τις κανονικές δραστηριότητες, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, χωρίς μάσκες.

Η καθοδήγηση των CDC οδήγησε άλλες πολιτείες να απορρίψουν τις εντολές μάσκας και να χαλαρώσουν άλλους περιορισμούς.

Ο Abbott επίσης την Κυριακή είπε ότι το Τέξας κινείται για να εξασφαλίσει πλήρη προσωπική εκπαίδευση με παιδιά που δεν απαιτείται να φορούν μάσκες. “Επίσης, ένα πράγμα που έκανα την περασμένη εβδομάδα ήταν να βεβαιωθώ ότι όλοι οι μαθητές θα επέστρεφαν στο σχολείο, όχι άλλες μάσκες στο σχολείο”, δήλωσε ο κυβερνήτης.

“Ήρθε η ώρα να επανέλθουμε στο φυσιολογικό, τόσο όσον αφορά το άνοιγμα των επιχειρήσεων όσο και τα παιδιά πίσω στα σχολεία χωρίς άλλες μάσκες.”

Η πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να μειώνεται καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται και οι νέες μολύνσεις μειώνονται. Σύμφωνα με τα CDC, περισσότερο από το 61% των Αμερικανών έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού.

Ο Bartiromo και ο Abbott συζήτησαν επίσης την αύξηση των μεταναστών στα νότια σύνορα, την οποία κατηγόρησε ο Abbott για τη διοίκηση του Μπάιντεν. Προειδοποίησε ότι μπορεί να ανοίξει τις πύλες για να εισέλθουν επικίνδυνα ναρκωτικά στη χώρα.

“Αυτό που κάνει η κρίση στα σύνορα, που άνοιξε ο Μπάιντεν, εμπλουτίζει τα καρτέλ που ωφελούνται από τη μεταφορά της φαιντανύλης και άλλων ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Abbott. Σε άλλο θέμα, ο Abbott είπε ότι σκοπεύει να “υπογράψει αμέσως” ένα νομοσχέδιο για την ασφάλεια των εκλογών που κινούνται μέσω του νομοθέτη του Τέξας.

Οι επικριτές έχουν επικρίνει το μέτρο για τη δημιουργία περιττών περιορισμών ψήφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Fauci προειδοποιεί το Τέξας ότι είναι πρόωρο να δηλώνει νίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό

Τέξας: Άρση μέτρου αναγκαίας χρήσης μάσκας - Κανονική επαναλειτουργία αγορών

Αυξάνονται οι νοσηλείες και οι θάνατοι από covid-19 στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.