Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Τσεχία: Ορισμένοι υγειονομικοί με Covid θα συνεχίσουν να εργάζονται

Κορωνοϊός Τσεχία: Ορισμένοι υγειονομικοί με Covid θα συνεχίσουν να εργάζονται

Κορωνοϊός Τσεχία: Ο Τσέχος υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το μέτρο θα χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, εν μέσω αυστηρών διασφαλίσεων προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Περαιτέρω διευκρινίσεις θα τεθούν από τις υγειονομικές αρχές προσεχώς. 

Η νέα τσεχική κυβέρνηση θα επιτρέψει σε ορισμένους εργαζομένους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό να παραμείνουν στη δουλειά τους, ως ένα έκτακτο μέτρο για να μειώσει τις πιθανές ελλείψεις προσωπικού που προκαλούνται από την αναμενόμενη αύξηση των κορυσμάτων που οφείλονται στην παραλλαγή Omicron.

Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας, Vlastimil Valek, δήλωσε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 ότι η τσεχική κυβέρνηση θα επιτρέψει σε ορισμένα άτομα που έχουν βρέθηκε θετικά στον κορωνοϊό να συνεχίσουν τα εργασιακά τους καθήκοντα, ως ένα έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση των πιθανών ελλείψεων προσωπικού που προκαλούνται από την αναμενόμενη άνοδο των νέων διαγνώσεων εξαιτίας της παραλλαγής Omicron που είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα.

Το μέτρο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τα προηγούμενα κύματα του κορωνοϊού, θα ισχύει μόνο για εργαζόμενους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και σε γηροκομεία και θα αφορά εργαζόμενους που δεν έχουν συμπτώματα COVID-19.

Ο Valek διευκρίνισε ότι το μέτρο θα χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, εν μέσω αυστηρών διασφαλίσεων για να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Περαιτέρω διευκρινίσεις θα τεθούν από τις υγειονομικές αρχές προσεχώς.

Οι νέες μολύνσεις στην Τσεχική Δημοκρατία έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και από τότε έδειχνα τάσης ύφεσης. Η έλευση της παραλλαγής Όμικρον ωστόσο επιδείνωσε την εικόνα, με τα νέα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας της Τσεχικής Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι ημερήσιες μολύνσεις Covid θα μπορούσαν να φτάσουν τις 50.000 αργότερα εντός του μήνα Ιανουαρίου, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ των 28.000 σχεδόν μολύνσεων που καταγράφηκαν στις 25 Νοεμβρίου από τις υγειονομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι, η Τσεχική Δημοκρατία έχει αναφέρει μέχρι σήμερα σχεδόν 2,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 36.799 θανάτους από Covid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας μεταξύ υγειονομικών

Η Ρωσία έκανε πίσω ως προς τον περιορισμό των ανεμβολίαστων

Θετική στον κορωνοϊό η Πρωθυπουργός Σουηδίας Magdalena Andersson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.