Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός κυβέρνηση: Συνάντηση Κικίλια – Χαρδαλιά

Κορωνοϊός κυβέρνηση: Συνάντηση Κικίλια – Χαρδαλιά

Κορωνοϊός κυβέρνηση: Συνάντηση Κικίλια – Χαρδαλιά. Η συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο “Φάρος”.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισήμανε, μεταξύ άλλων: “Ήρθα σήμερα σε μια προγραμματισμένη επίσκεψη με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος και περιηγήθηκα σε αυτό το εξαιρετικό κέντρο επιχειρήσεων, κτίριο και την καρδιά πλέον της πολιτικής προστασίας από τον υπουργό, και φίλο μου Νίκο Χαρδαλιά και τον γενικό γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, τον Βασίλη Παπαγεωργίου, που είχα τη μεγάλη χαρά να συνεργαστούμε πριν μερικά χρόνια όταν ήμουν υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Παπαγεωργίου αρχηγός της Πυροσβεστικής. Αλλά και να γνωρίσω και να ξαναδώ πρόσωπα υπεύθυνα, ανθρώπους της μάχης άντρες και γυναίκες που έχουν αφιερώσει μέρα και νύχτα τους τελευταίους μήνες στην προστασία της χώρας από οτιδήποτε απρόοπτο και φυσικά από την πανδημία

Eurokinisi/Δημητρόπουλος

Ο κ. Κικίλιας είπε: «Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο μπροστά σε ένα Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού ,αλλά “πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα”. Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα τού κ. Κικίλια και μαζί με τους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα «ενώσαμε δυνάμεις σε μια προσπάθεια που έχει βαθιά πατριωτικά χαρακτηριστικά απέναντι σε έναν παγκόσμιο εχθρό και το βασικότερο είναι ότι βρισκόμαστε στα μισά αυτής της μάχης».

Ο κος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με την ομάδα του κ. Κικίλια και τους υγειονομικούς της χώρας που από την πρώτη στιγμή ένωσαν τις δυνάμεις τους «σε μια προσπάθεια που έχει βαθιά πατριωτικά χαρακτηριστικά απέναντι σε έναν παγκόσμιο εχθρό». Τόνισε επίσης: «Σε όλη αυτή τη διαδρομή νομίζω πως αναδείχθηκε ότι μέσα από τη συνεργασία μέσα από την συνεννόηση μέσα από τον κοινό βηματισμό, οι υγειονομικοί, το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλοι όσοι εμπλέκονται κάτω από την ομπρέλα αυτή έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό και είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό να έχει αντίκτυπο στην ίδια την κοινωνία που δεν είναι τίποτα άλλο από το ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε εδώ να δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά σκληρά για να μπορέσουμε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή» και ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα και σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων

Κικίλιας: "Θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους"

Αντίστροφη μέτρηση για παράταση της καραντίνας - "Λουκέτο" σε νυχτερινή διασκέδαση, τι θα γίνει με σχολεία - λιανεμπόριο

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

N. Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται δια ΠΝΠ μετακινήσεις σε δάση και περιοχές Natura ως τις 9 Αυγούστου

N. Χαρδαλιάς: Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, σε περίπτωση παράβασης, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη, το πρόστιμο ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

N. Χαρδαλιάς: 99 νέες πυρκαγιές σήμερα - Δύσκολη η αυριανή ημέρα

N. Χαρδαλιάς: Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57.

Κ. Μητσοτάκης: Αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις - 6 περιφέρειες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Κ. Μητσοτάκης: Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 35% των ασθενών στις ΜΕΘ - Πιέση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 35%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 παραμένει υψηλότερος από 150 αλλά δείχνει σημεία σταθεροποίησης, καθώς και το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1 αν και η ψαλίδα εισιτηρίων/εξιτηρίων δείχνει σημεία μείωσης.

Κίνα Κορωνοϊός: Kαμπάνια εμβολιασμού για εφήβους 12-17, για να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Κορωνοϊός Κίνα: Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον εμβολιασμό των μαθητών.

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: 12.500 στρέμματα κάηκαν - 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: Έχουν καεί 12.500 στρέμματα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτίμησεςι 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια εμφανίζουν μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ 64 οχήματα έχουν υποστεί μερικές ζημιές.